zondag, november 21, 2010

De borstprothese

ProtheseImage by kinderpate via FlickrIn de waanzinnige schrik voor aanslagen heeft men nu een dame, die nota bene al jaren airhostess is, verplicht om haar borstprothese te tonen aan de bewakingsdiensten van de luchthaven...
Mannen met een bom in de onderbroek kunnen wel mee.
Je zou nu kunnen stellen dat een borstprothese geen enkel functioneel nut heeft, en dus een luxeproduct is, maar ik zie dat toch een beetje anders.
Voor mij is een borstprothese het middel voor de dames in kwestie, om nog een normaal voorkomen te hebben. Je zou ook kunnen stellen dat een mens niet verplicht is om zijn kwalen, ziektes en handicaps ten toon te stellen aan het publiek.
Maar theoretisch zou men inderdaad wellicht een valse prothese kunnen maken, met een bom in...
Mijn vraag is dan: zijn die ambtenaren in staat een nep-prothese te onderscheiden van een echte ? En gaan ze in het vervolg iedereen met een kunstbeen of een kunstarm verplichten die dingen thuis te laten? Want daar kun je wellicht evengoed een bom in kwijt.
Ik heb geen idee van de nodige omvang van een efficiƫnte bom om een vliegtuig neer te halen, maar wellicht kun je er ook eentje kwijt in mijn wandelstok (al het in een onderbroek kan...).

Komen we tot een wereld waarin mensen met een prothese of een hulpmiddel om te stappen de facto als verdachte beschouwd moeten worden???

Nee, toch ?

Een dikke man kan een valse buik om hebben, en als hij ook nog met een stok gaat !!!! Dat maakt mij meteen tot persona non grata... Verdachte nr 1 is niet meer een of andere boef, maar de sukkelaar die te dik is of moeilijk stappen kan.

Was er niet ooit zoiets als onnutte mensen die maar moesten verdwijnen onder het fascisme?
Het is in ieder geval wel de groep die makkelijkst kan geterroriseerd worden, en die zich moeilijk kan verweren. Bovendien kosten zieken wel degelijk geld aan onze maatschappij, en is het steeds veel handiger de andere groep te laten besparen dan zelf te moeten inleveren...

Ik pleit voor de menselijke waardigheid, van alle mensen, om het eender welk geloof, of net geen geloof, om het eender welk ras, om het even welke huidskleur om het even of ze gezond of ziek zijn...
Weet je, vandaag zit je misschien niet in een van de geviseerde groepen, maar hoe zal het morgen zijn?

tot de volgende ?
Enhanced by Zemanta

Geen opmerkingen: