maandag, oktober 04, 2010

Wandelen???? Ho maar !

haardvuur op kantoorImage by tralajanna via FlickrGisteren was er in Oudenaarde een wandeling uitgestippeld door de Scheldestappers. Vertrek: in de Abraham Hansschool.
Honderden wandelaars verzamelden zich voor een leuke wandeling in onze mooie Vlaamse Ardennen. In Volkegem echter is het kermis, en naar jaarlijkse gewoonte richten die mannen daar dan een kermiskoers in. Het parcours liep langs...de Abraham Hansschool... Gevolg honderden PV's en zelfs 18 weg getakelde wagens van wandelaars...
Leuk is anders...
Mij lijkt dat het stadsbestuur in een dergelijk geval beter zou zijn met de beide organisatoren, (wandeling en kermiskoers) eens te praten om een oplossing te vinden voor het probleem. Bovendien zou het wenselijk geweest zijn, de politie in plaats van verbaliserend te doen optreden, er meteen preventief in te zetten.
Maar ja, daarvoor moet je over gezond verstand beschikken, en politici en gezond verstand... djudedju, daar gaan we weer...
Denk ik meteen weer aan onze nationale politici...
Ik heb ooit eens iets gelezen, dat we misschien ook eens moeten gebruiken... Als mijn geheugen goed is, ging het over een pauskeuze... Men sloot alle Vroede Vaderen op, totadt ze er uit waren, en zie, in de kortste keren kwamen ze plots wel overeen.
Ik stel voor dat we alle gekozenen opsluiten, met alleen drinken, geen eten (om ze wat op te jutten, want anders zijn ze nog in staat te overleven op een regime van Kreeft en kaviaar...)tot ze een regering hebben gevormd.
Die Dames en Heren moeten eens eindelijk gaan beseffen dat hun oeverloos gezwam nu al miljarden heeft gekost, en dat het volk van oordeel is dat zij dit tekort die ze tenslotte zelf hebben veroorzaakt ook door henzelf moet betaald worden. Met hun wedde is dat een kwestie van weken vermoed ik... Voor ons zouden het weer jaren zijn, met een vage schemering aan het eind van de tunnel van Jean Luc...
Maar laat er mij niet weer over gaan zjieveren, hun geblaat is de wol duidelijk niet waard.
Toen ik vanmorgen vroeg op mijn turnmatje stond mijn gymnastiek te doen, zag ik in den Oosten een zon opstaan in een rode hemel, een rood gat in een somber grijs zwerk. Echt mooi, maar niet veel goeds belovend. De barometer zakt dag na dag naar steeds diepere en duisterderderder oorden. We zitten hier werkelijk met een echt zeekklimaat... (geen drukfout !)
Als ik nu buiten kijk, dan is dat rood veranderd in een zacht roze en het grijs toont al wat minder dreigend. Het is bladstil. Mocht dit een toneelscene zijn, dan zat je op het puntje van je stoel, want dit is het moment om plots een moord te laten gebeuren en de ganse zaal te doen meeschreeuwen van schrik.
Maar het is geen toneel, het is gewoon ons Belgisch wisselvallig weertje, en misschien zal men ons eens doen schrikken met een plotse donderslag, maar veel waarschijnlijker wordt het alleen maar de drasj national... ons dagelijkse plensbui. Dagelijks? Nee, niet echt, maar zo voelt het wel aan.
Misschien gaan we nog een stukje kunnen voort werken aan de laatste takken van de boom, en dan is het exit boom. We gaan blij zijn als het gedaan is, want het is toch wel een karwei! Maar wellicht zijn er niet veel bomen op die manier "gekleind", dat er omzeggens niet meer overblijft buiten wat zaagmeel en wat resten van klimop (en klimaf).
De rest is dus volledig verzaagd en verknipt tot brandhout. De kachel bij Veerle zal ronken dat het een lieve lust is. Met het hout van de notelaar en de rozelaar.
Veerle heeft een kachel die het branden van hou wel heel mooi maakt! Het is een "open" kachel, net een open haard, maar dan een die voor de schoorsteen staat in plaats van er in. En geef toe, het zitten kijken naar de vlammen in een haard, dat is toch zalig ? Daar kan geen TV tegen op ! (Nu ja, voor mij kan een tv bijna nergens tegen op, en met de huidige programma's steeds minder)
Doe eens alle lichten uit, en zit in het halve duister met zijn allen rond de haard, kijkend in de vlammen, schrikkend als er eens een tak "spokt", en droom weg... in een wereld vol spoken, heksen en tovenaars, stropers en huilende wolven, en schuif wat dichter bijeen, steun zoekend bij elkaar, veilig in dat eigen kleine wereldje, rond je eigen vuur...
Heerlijk...
tot de volgende ?
Enhanced by Zemanta

Geen opmerkingen: