zaterdag, oktober 02, 2010

Sjacherbeurs Flanders Expo

HouthakkerImage by Mooibeeld via FlickrOfte de eerste binnenmarkt. Ofte de winter komt er aan.
En 't regent.
Vroeg aan een marktkramer: "Hoe is't ?" "Wisselvallig zoals 't weer..."
Het is ook de rommelmarkt waar achterneef Marc Pauwels de ticketjes controleert...
Het was dus ook een blij weerzien.
Maar 't is wel aan 't regenen.
djudedju
Morgen zou het weer goed weer zijn.
Hopelijk volgende week ook nog wat, want mijne boom is nog niet helemaal in snippertjes gesneden.
Heel veel rest er niet meer, mijn auto staat al weer op de oprit.
't Betert dus... Maar hier zitten nu twee oude dutsen, stijf en stram.
Nu ja, wellicht zijn er niet zo veel mensen die een boom dermate versnijden dat er niks meer rest. Ik ga immers van het standpunt uit dat die fijne takkelingen heel geschikt zijn voor aanmaakhoutjes, dus knippen we alles klein... Maar zo heb je er wel werk aan.
Ondertussen ben ik rap gaan middagmalen...op zijn zaterdags. Want telkens als wij gaan rommelmarkten, komen wij pas rond de middag thuis (vandaag al over de middag!), en wordt het iets "vlug gereed", spaghetti of zoiets, vandaag was het rijst. Zo is het ook eens makkelijk voor Anny. En geef toe, in ons leven kan een kleiner en minder gesofisticeerd hapje echt geen kwaad, bijna in tegendeel. Bovendien , ik vind het ook nog wel eens lekker.
Ik heb op de rommelmarkt een ding gezien die me echt beviel, of hooguit twee, maar beide waren schromelijk duur, dus meteen zag ik ze niet meer graag. Ik weet dat dit gek klinkt, maar dat is een restantje uit vroegere tijden! Toen wij, al heel lang geleden, pas gehuwd waren, hadden wij het helemaal niet breed, maar dat belette ons niet gelukkig te zijn. Eén van onze truukjes was je afkeren van de dingen die je je niet kon permitteren. Neem de TV, dat was te duur, dus hielden wij niet van TV. En we meenden dat, we waren immers perfect gelukkig zonder die bak! Toen we het wel konden, waren we niet gelukkiger met dan zonder die bak, en ik ben nog steeds niet de TV-maniak, die je zoveel ziet... Voor mij is de tv alleen een stukje tijdvuller, meer niet. Ik lees veel liever mijn nieuws, dan ik naar de spreker moet zitten kijken... Als er iets heel speciaals is, dan heb ik dat al gelezen, en dan kan ik, indien ik daar lust toe heb, ook eens de beelden bekijken. TV is pas een interessant item, als ze direct nieuws brengen, zoals die keer met 9-11... verder ? Dank u wel, voor mij hoeft het niet echt.
Morgen is er weer rommelmarkt, dus zal het weer een late blog worden, en wellicht ook weer iets later dan normaal... Maar het is maar een klein marktje, dus dat kan wel meevallen.
tot de volgende ? (Het typen met stramme vingers is niet alles)
Enhanced by Zemanta

Geen opmerkingen: