vrijdag, augustus 06, 2010

writers block

UfoImage via Wikipedia
Ik zit hier maar te turen op dat witte scherm, dat op zijn beurt zit te wachten op het verschijnen van lettertjes, die dan weer woorden vormen, die dan weer zinnen vormen, die jij dan kunt lezen... Maar het lijkt wel of er vandaag niets wil komen, ja, een verhaal over het feit dat ik geen verhaal heb. Vul daar maar mee een blog !
En toch is dat waar je nu mee je tijd vult, als je de krant leest. Want we zijn duidelijk ook in een journalistieke komkommertijd!  Eén geval van een bliksemslachtoffer vult nu al dagen de krant. Een item dat op andere momenten hooguit een paar regels zou krijgen bij de "faits divers".  Hopelijk komt het slachtoffer er door, en kan hij nog lang genieten van de aandacht die hij nu krijgt.
Het is voor de journalist heel erg dat monsters van Loch Ness helemaal uit zijn, want daar kon men vroeger ook nog wat mee doen.
Toch zouden ze met enig opzoekwerk daar nog wel een en ander mee kunnen vullen! Een Belgische prof genaamd Bernard Heuvelmans, vorst al jaren in de Cryptozoölogie. Geef toe, een prachtig woord om komkommers mee te vullen !
Cryptozoölogie is een geleerd woord om de studie te benoemen van de beestjes die niet bestaan, maar misschien toch ook wel. Zijnde onder meer het Monster van Loch Ness, Bigfoot, de afgrijselijke Yeti en dergelijke dingen meer.  Bestaan ze, of bestaan ze nu echt niet ?
Ook nu nog zijn er mensen die komen opdraven met sporen van, haren van, verhalen over.
Dus voor journalisten zou er toch nog wel iets te halen zijn... maar voor een kleine blogger...amper.

Nee, ik ga dringend weer eens heel diep in mijn fantasie moeten onderduiken, om een verhaaltje te fingeren over absurde dingen. Maar wat is absurd ?

Stel dat ik schrijf over vliegende schotels, dan zijn er ook daar een heel pak mensen die rotsvast geloven in die dingen, en anderen die het geen blik waardig keuren. Met andere woorden het is ook een beetje cryptisch, net als bigfoot en Yeti. Ik heb wel al twee mensen gesproken, die rotsvast beweren dat ze een UFO hebben gezien. (Ik heb eigenlijk ook een UFO gezien, een door mij niet te identificeren vliegend ding: We waren met een groep op wandel in Vloesberg (Flobecq), toen we plots een driehoek hoog in de hemel zagen hangen.Met één licht in het midden onderaan. Toen een vliegtuig verscheen vloog de driehoek plots weg, met het lawaai van een elektrische naaimachine, bijna onhoorbaar. Volgens mij een geheim wapentuig, want het was juist het begin van de eerste Golfoorlog (Bush senior), en het ding hing precies boven de radar van de Nato) Maar nee, de twee anderen zijn overtuigd van het extraterrestriële van "hun" tuigen... De ene heeft zelfs verkregen van burgemeester De Crem (ja dezelfde die nu minister is voor den Begischen armée !) dat er een gedenksteen werd geplaatst in Aalter waar het ruimtetuig zijn landing maakte. De andere woont hier niet ver van af, en het tuig landde in zijn hof... Ik weet niet of ik ze kan geloven of niet. Het kan best zijn dat het kan, maar 't kan ook dat het niet kan... Ik denk wel dat er in dit immense universum ook nog ergens leven zal zijn... Maar of die nu echt bezig zouden zijn met te kijken naar ons ? Of ze echt verder staan (of juist minder ver ?) in hun ontwikkeling. Of ze überhaupt interesse hebben in wezens die misschien helemaal niet op hen gelijken??? Ik vrees dat we daarmee weer eens veel te hoogmoedig zijn... We weten wel al dat niet de zon om ons, maar wij om de zon draaien, maar voor de rest menen we nog steeds dat heel het universum vol verbazing en vol verwondering naar onze capriolen zit te kijken...
Heb je al eens die prachtige foto's bekeken van onze aarde van uit de ruimte ??? Heb je dan al eens bedacht dat de omtrek van die mooie knikker zo'n 40.000 km is? Dat ons Belgenlandje daar niet eens echt op te zien is? Je moet al sterk gaan vergroten, of een nachtfoto nemen, daar waar ze meest licht verspillen, daar is België...
Als je die wereldbol bekijkt binnen het zonnestelsel, dan zie je met veel moeite de aarde nog in dat geheel. En als je dat zonnestelsel in de Melkweg zet, dan vind je zelfs de zon niet meer terug ! En wezens uit andere zonnestelsels, ja, uit andere melkwegen zouden interesse hebben voor die stofjes die wij maar zijn ???? Dikke nekken hebben we, ja !

Weet je, het vergt heel veel moeite om een atoom te bekijken. En als je dan een atoom ziet, dan valt het je op dat het in feite wel heel erg lijkt op een soort zonnestelsel, een kern met daaromheen de planeten. Heel ons zonnestelsel is in feite niet meer, gezien in het geheel van het universum. (Ik droom wel eens dat op dat atoompje, op die "planeten" misschien ook wel ergens "leven" is, minimensjes, met net zo'n reuzen-ego als wij hebben...)

en weet je, ik heb nog steeds geen inspiratie... ik ga dus maar stoppen met dit oeverloze gezwam...

tot de volgende (betere ?)

Enhanced by Zemanta

2 opmerkingen:

Henk zei

Toon, zolang jij nog over niks (UFO's) en bijna niks (atomen) een heel verhaal bij elkaar kunt schrijven, dan hoef je niet bang te zijn voor een writers block. ;-)

Gr. Henk (doe ze ook gelijk aan Anny)

Henk zei

Toon, zolang jij nog oeverloos kunt zwammen over niks (Ufo's) en bijna niks (atomen) hoef je echt niet bang te zijn voor een writers block.

Gr. voor jou en Anny