vrijdag, mei 05, 2006

zwaar

Weet je, ik heb mijn t-shirtje aan, en dat is zwaar werk om dan een blog te typen. Mijn blote armen plakken steeds aan mijn bureauonderlegger. Vind je dat ook zo'n vervelend gevoel ?

Ik hou ontzettend van goe en warm weer, ik heb geen last van kou, noch van warmte, maar ik ben een zweter...en dat is ambetant.

Vanmiddag ga ik vissen, de radio, de tv en Anny proberen mij bang te maken met dreigend onweer, maar mijn moreel wordt hooggehouden door de soldaatjes van Munte, die geven pas na 18 uur onweer, en dan ben ik allang weg van 't water. -Eigenlijk ben ik nu ook weg van 't water, maar dan zal ik er weer weg van zijn, je weet wel, weg, ver weg, sortie, verwijderd van...Tju, spreekwoorden en zegswijzen kunnen verwarrend werken hé?Ik heb eens in mijn spreekwoordenboek gebladerd, en ik ben er weg van, er zijn wel 20 spreekwoorden en zegswijzen met weg en wegen... Ik kan er niet goed weg mee, alhoewel ik naar de bekende weg vraag, zegt men mij dat ik aan de weg timmer, en dat is niet leuk, want onze weg is met distels en doornen bezaait, bovendien moet ik zoeken, want ik weet er noch weg noch steg...en moet je lang zoeken: hoe langer de weg, hoe moeder de man, en zo kan ik nog uren doorgaan, want Gods wegen zijn wonderbaar...

Weet je, het is een plezant boekje, Nederlandse spreekwoorden en zegswijzen...dat en mijn etymologisch woordenboek hebben mij al veel plezier gegeven.

Normaal kon ik vanavond met Els meegaan naar Kortrijk, naar de boekenbeurs, maar ja, een mens kan niet alles hebben, en zelfs de dagen van een invalied zijn soms te kort (Gelukkig maar, het omgekeerde is véééééél erger)

Mocht het dus (in tegenstelling met de mannen van Munte) toch nog vroeger beginnen regenen, dan bel ik Els op, en kan ik alsnog mee. Maar eerlijk is eerlijk, ik zou liever een karper vangen van 8 kilo of meer, dat het rekord weer in mijn bezit is, ik voelde mij een veel beter visser met dat rekord in mijn zakken. (Gek hé)

Allee, ik ben der weer mee weg, ik ga mijn karperspijs maken,

tot kijk, neen, tot lees (???)

Geen opmerkingen: