maandag, mei 08, 2006

Maandagmorgen

een morgen quasi zonder pijn. Het geeft een heel ander gevoel dan de maandagmorgens van toen, toen je weer vroeg werd wakker gemaakt, Koen moest tijdig klaar staan voor het busje, en zelf moest ik veelal naar Brussel, de maandagen waren de favoriete vergaderdagen in onze centrale...Nu zit ik hier, weliswaar na een bijna slapeloze nacht, gelukkig te wezen, want de pijn is beneden mijn norm van ambetantigheid.

Het weer ziet er redelijk uit, ook al is het bewolkt, het is droog en nu en dan piept er een waterig (snotverkouden?) zonnetje door het wolkendek. Volgens Munte zal het hier omstreeks het middaguur beginnen regenen...voor gans de week...Hou je vast aan je bretellen, we krijgen deze week zelfs t-storm, wat die t dan ook wil zeggen. Dat de specialist ter zake rechtstaat en ons uit het ongewisse redt, nu, direct, want we zijn curieus, en curieus zijn dat jaagt ons op, ons opjagen dat doet de bloeddruk stijgen, en hoge bloeddruk doet het risico op hartfalen toenemen, en je zou toch niet willen dat ik er van tussen ga, en dat je je (bijna) dagelijkse blog moet missen hé ? Dus wat is die T-storm ?????

Ja, zeg!, als ik op u moet wachten hé, ik heb het zelf maar eens opgezocht, en die T komt van Thunder, dus donderstorm, wij noemen dat onweer...met hun klote jargon-engels !

Dus, opgepast, hou het weerbericht in de gaten, want als wij hier donder en bliksem krijgen, dan is de kans groot dat jullie er ook een "sperwe" van vangen. Uitgenomen aan de kust, want voor de kust geven ze altijd goed weer, welk weer het ook is...Ooit las ik in het weerbericht van het kmi te Ukkel dat de kust geen regen zou krijgen, ondertussen keek ik naar de webcambeelden van de kust en je zag daar de toeristen als verzopen honden wanhopig pogen hun paraplu vooruit te duwen... Ik vind het tof dat ze proberen de economie van het kusttoerisme op een hoger peil te brengen, maar dan zouden ze beter die webcam's aan de kust in panne laten vallen zodra de sensoren water voelen...Slechte liegenaars, zo leugen altijd.

Een voordeel heeft dat weer wel, je ziet de planten groeien...De linde hier naast mij, is nog niet "vol", maar de bladeren groeien dat je het ziet, letterlijk ! Als je een paar uur wacht, zie je echt dat het bladerdek dikker wordt.

Jammer genoeg zie ik ook, en nog veel sneller, het onkruid groeien. Gelukkig heb nu een boek waarin men uitlegt wat je met al die kruiden aan moet. Soep van netels, zalf van speenkruid, muggenwerend middel van boerenwormkruid...en zelfs met dat vervloekte zevenblad kun je iets doen.

Alleen...je moet het blijven plukken, dus wat verandert er aan de zaak ?

Ik denk dat ik eens mijn buurvrouw zal vragen om het te doen, vorige week is ze daaagenlang bezig geweest om haar pelouse op te schonen, ieder kruidje, ieder mosje, alles moest er uit...Echt waar, ze doet het goed, ze mag heel mijnen hof komen doen.

Tot morgen ?

Geen opmerkingen: