Zeg nog dat voetbal GEEN oorlog is ! De taal is heel duidelijk, en getuigt van grote moed en vooral pretentie ! Gelukkig weten ze dat het niet over Spanje gaat, maar over dat Spaanse ploegske, dat voor enkele miljoenen eurootjes wat gaat liggen klooien tegen een Belgisch ploegsken die ook al enkele miljoenen eurootjes vangen. Spot noemen ze dat, en "Voetbal is een feest", vooral na de match, voor de spelers als ze hun wedde beuren. Niet voor de kijker, want het gaat over zo veel geld, dat iedere van die tweeëntwintig "vedetten" (hnng) bereid is de anderen zonder ook maar een beetje gewetensbezwaar de poten af te stampen. Dat ze het niet doen ligt alleen aan het feit dat ze wellicht zelf hetzelfde lot, nog in dezelfde match zouden ondergaan.
Net zoals in de meeste van de disciplines (sic) van wat ze "sport" noemen, heeft dit niet meer met sport te maken dan een kinderfietsje met een olifant.
Het zijn immers beroepsmensen, die als beroep tegen een bal stampen. Net zoals er anderen zijn die in de Volvo heel de dag vijzen vastdraaien, stampen zij tegen een bal. Ze vinden het voor zichzelf logisch dat ze voor dat gestamp honderd keer meer beuren dan voor dat gedraai aan die vijzen, want, zo prediken ze, ze kunnen dat beroep (sic) niet lang uitoefenen, en moeten dus hun inkomen voor gans hun leven in enkele jaren bijeenstampen. Wie zegt dat ? Denk je echt dat ze na een stampersloopbaan niet meer kunnen omgeschoold worden tot vijzendraaier ?
Trouwens ken jij er één, eentje maar, die werkelijk op zijn korenten is gaan leven na een geslaagde sportcarrière ???? Ikke niet. Ze hebben naast hun korenten meestal ook nog eens van hun naam geprofiteerd om een nieuwe carrière uit te bouwen in een totaal andere branche. Dus bevestigen ze zelf, door hun doen, dat het argument van alles in een korte tijd moeten kunnen verdienen helemaal bullshit is. Waarvan akte.
Toch kan ik die "sporters" geen ongelijk geven, als men bereid is ze zo'n astronomische weddes te geven, dan zouden ze moeten dom zijn om ze niet te aanvaarden. Nee, het zijn duidelijk de anderen die zo oerstom zijn, om zoveel geld uit te geven om die mannen te zien "werken". En de TV die zoveel uitgeeft om de tweeëntwintig arbeiders en drie toezichters te "mogen" filmen, en de sponsors die zoveel geld schenken aan de ploegen arbeiders om hun naam op de truitjes of broekjes te krijgen... Dan gaan ze bijna over kop en moeten ze een oud premier van Absurdistan aanduiden als nieuwe patron, om het vertrouwen te herstellen in de sponsor...
Doe maar !
Doe maar voort, en straks ga je moeten inleveren om de crisis te overleven, en ondertussen ga je die "sportbeoefenaars" nog wat steunen, een mens moet toch wat hebben, en ondertussen lever je dan in via de staat om de sponsor te ondersteunen die je dan nog eens steunt met je toegangsticketje, allemaal om die beroepssporters te kunnen betalen...met jou moeizaam verdiende centjes... Doe maar !
Ik stel voor dat men de Heilige Amelberga aanduidt als patroonheilige van de sport !
Dat mens kon het water houden in een stramijn ofte een vergiet.
Wie weet kan ze het ook in dat bodemloos vat dat sport heet.
Eén ding is er al veranderd sinds de tijd van de oude Romeinen, vroeger, als de sportmensen in de arena verloren, hield de Caesar van het moment zijn duim naar beneden, en men maakte de beroepssporter af. Dat doen ze nu niet meer. Voor de rest is alles hetzelfde gebleven, de sport is nog steeds een gevecht, en de mensen gaan nog steeds kijken om hun favorieten te zien winnen, en de anderen te zien afgaan. En net zoals vroeger, als er geen mooie gevechten waren, met veel bloed, dankten ze dan de gladiatormeester af, en nu de trainer.
Niets nieuws onder de regenwolken dus.
Ik zie al enkele dagen nog een ander leuk titeltje staan, iets wat me intrigeerde, me kurieus maakte... Pinguins vlogen naar huis....
Geef toe, daar kijk je even van op! Je ziet niet meteen die deftige vogels in hun pitteleerke het luchtruim kiezen. Hun armpjes lijken daarvoor véél te kort. En toch staat het er, zwart op wit.
Na lezing blijkt dat op een of andere manier, door een storm de beestjes veel te ver afgedreven waren, en uitgeput op een hen vreemde kust terecht waren gekomen, waar ze bovendien geen eten vonden. Men heeft die beestjes altemaal gevangen, en met een vliegtuig overgevlogen naar hun thuisbasis. Gelukkig net voor Leterme besliste belastingen op te leggen op de vliegtochten.
Maar toch zit mij dat niet helemaal lekker...
Och, ik juich het toe dat ze die beestjes het leven hebben gered, maar... waarom kan dat niet voor humanitaire zaken?
Soms heb ik het gevoel dat die beestjes veel belangrijker zijn, dan die kinderen die nu in die verre landen liggen dood te gaan. Van de honger. Van de kou. Van ontbering.
Gisteren toonden ze nog maar eens in het nieuws hoe ze de namaak-kledij vernietigden. Om de grote en dure merken te beschermen. Zou het niet veel menselijker zijn die kledij over te vliegen naar die doodarme landen waar ze geen kleren hebben ? Ze mogen ze rustig eerst een onuitwisbare stempel geven om te vermijden dat ze toch terug in het circuit zouden komen. Idemdito met de voedseloverschotten. Ginder liggen ze dood te gaan van de honger, en hier rijden ze dan de voedseloverschotten stuk onder de rupsbanden van grote tractoren. Ik krijg ook de kriebels als ik ze in Spanje duizenden kilo's tomaten (en op een andere plaats appelsienen) zie vernietigen, zo maar, voor de lol... Ik zie dan achter ieder tomaat een kindergezichtje, uitgehold, met van die grote hongerogen... Gooien maar jongens !
Het is immers veel te duur om die dingen over te vliegen. Je moet realist zijn !
.......................Ze hebben pinguins overgevlogen..................................
... om ze te redden...
Soms word ik wat giftig, 't spijt me, maar zo'n dingen doen me pijn. Straks gaan ze weer rond gaan voor 11/11/11 en dergelijke. Niets op tegen, maar het lijkt allemaal zo absurd.
't Weer is ook al weer naar de filistijnen, de lucht zit potdicht met grauwe wolken.
Och, ze beloven alweer betering voor 't weekend, of passen ze het oude systeem van Pien toe, om het toerisme aan de kust wat vooruit te helpen? Toen gaven ze ook ieder weekend mooi weer aan de kust... Onder het motto : Veel beloven en weinig geven doet de toeristen in vreugde leven.
En de boer? Hij ploegde voort (bij nachte)
tot de volgende ?
Geen opmerkingen:
Een reactie posten