woensdag, december 15, 2021

ZON !!!

Een speciaaltje voor de mensen die vergeten zijn, hoe de zon er uit ziet... Een grote fel lichtende bol, waar je niet moogt inkijken op gevaar van je ogen kapot te maken.

Een bol van licht, die heel de wereld een veel mooier uiterlijk geeft...

Een zon is zo belangrijk, dat we, dromen van een zonnetje in huis... En dat is dan wellicht je meest geliefde persoon.

Eén keer in het jaar staat ze op in het Oosten en één keer in 't jaar gaat ze slapen in het westen... De rest van het jaar staat ze op in ongeveer het Oosten en gaat ze slapen in ongeveer het Westen... En die ongeveer moet je met een rotsblok zout nemen, want als je het dagelijks bekijkt, dan verschiet je dat men durft te stellen dat de zon in het Oosten opstaat... 

Als ik sta te turnen, 's morgens vroeg, dan zie ik veelal de zon opkomen, of amper opgekomen staan aan de einder. En tussen de uiterste punten ligt een héle afstand. Dat van dat Oosten ? Vergeet het maar.


Maar vandaag is er geen zon te bespeuren.


De lucht is grijs, en zelfs de wereld heeft zich getooid in grijze tinten. Voor mijn deur staat groen, die nu donkergroen is, en licht weer fel groen en bij zon bijna stralend-groen. 't Is 't zelfde gras. Maar je kunt het amper geloven. Op sommige dagen heb je dikke bewolking, maar dan kan de zon toch plots door alles heen priemen, en zie je plots het belichte groen tot leven komen. Ademen, oprichten, blinken, stralen.. om bij het verdwijnen van de zon weer stilletjes te verzinken in een doffe doodse wereld.

We hebben vitamine D tekort, omdat we te weinig buiten lopen, maar vooral omdat we te weinig zon hebben. Daardoor hebben we minder weerstand tegen allerlei ziekten... wellicht ook tegen Corona.


Zon

Leven.

Warmte...



Geen opmerkingen: