zondag, januari 04, 2015

There they are 4

Het leek wel of we plots in het aards paradijs woonden... Alles of toch bijna alles leek mogelijk ! De vrijgegeven kennis leidde tot een boost van nieuwe vormen van industrie, die veel milieuvriendelijker waren dan vroeger, de wereld kon herademen ! De lucht en het water waren al decennia niet meer zo proper geweest, en meteen daalde het aantal allergieën spectaculair !

Er kwamen systemen van herwinning van grondstoffen, die vroeger ondenkbaar waren, en plastics werden zo gemaakt dat ze niet langer vervuilend waren, en dat de oude plastics konden hergebruikt worden en meteen ook milieu-vriendelijk werden.

Op het gebied van geneeskunde was de winst al even spectaculair. Zowat alle gekende ziekten waren te genezen, de gebruikte middelen hadden geen of bijna geen nevenwerkingen meer... De voeding werd door het gebruik van niet schadelijke meststoffen en biologische bestrijding van plagen plots veel gezonder, en dat zag je aan de mens. Vooral in de derde wereld was de winst gewoon spectaculair ! Woestijnen werden omgebouwd tot vruchtbare landbouwgrond, of, waar het rotsbodems waren of zoute vlakten, werden het door diverse technieken langzamerhand ook vruchtbare plaatsen.

Misdaden waren omzeggens niet meer bestaande. Het verkeer op de wegen ging volledig automatisch, en als er al mensen in de voertuigen aanwezig waren, dan waren zij er gewoon als passagier, en het rijden en het verkeer was een automatisch gebeuren.

Landbouw was biologischer dan ooit, maar ook de visvangst op zee werd op een verantwoorde manier gedaan, en talrijke plaatsen waren vrij van scheepvaart en vrij van visvangst, omdat ze beschermd waren en dienden als paaiplaatsen voor de vissen.

Het onderwijs werd veel minder gericht op het aanleren van kennis, dan wel op het gebruiken er van op creatieve wijze. Dat kon, doordat kennis via de open gedachten, haast volledig behoorden tot het publieke bezit. Door creativiteit aan te leren, kwam er een nieuwe dimensie in het denken, en werden er steeds meer en steeds sneller nieuwe uitvindingen gedaan.

Er waren ook haast geen mensen meer die leden aan een of ander lichamelijk tekort. Van zodra er een vermoeden was dat een vrouw zwanger was, deed men testen, en waar nodig werd de DNA gecorrigeerd.
Voor het eerst daalde ook het cijfer van de wereldbevolking. Zoals reeds eerder was vastgesteld, waren er minder geboortes in de landen waar welvaart was en de mensen geschoold waren. Doordat de kennis nu universeel was, dank zij de gedachtenoverbrenging, en de welvaart door betere landbouw en milieuvriendelijke industrie, was er overal welvaart en kennis, en daalde het geboortecijfer.

Er was geen armoede meer (en ook geen extravagante rijkdom !), en iedereen leefde in welvaart. maar er was ook welzijn, doordat eindelijk alles op een rechtvaardige manier verdeeld was over de wereld, en de mens dus maar enkele uren moest werken per week. Wie zich geroepen voelde mocht meer werken, maar dit werd niet beloond. Iedereen kreeg een gelijk inkomen. De enige verschillen die er nog waren, waren erfenissen van het verleden, waardoor sommigen nog beschikten over grotere woningen dan anderen, maar de nieuwe woningen waren dan weer veel beter ingericht, en vergden haast geen onderhoud meer.

Het leek inderdaad de hemel op aarde...

Niemand verwachtte dat er kans was op komende moeilijkheden... En toch...

morgen vervolg en slot

Geen opmerkingen: