zaterdag, januari 03, 2015

There they are 3

Na twee weken verschenen de eerste landen weer aan de bruidstaart... Ze werden vriendelijk begroet, maar meer niet. Blijkbaar wachtte de octopus op de rest van de wereld, geduldig, stoïcijns, zonder ook maar een blijk te geven van haast of van ongeduld of onbegrip. Het was duidelijk dat ze dit niet voor de eerste keer deden...

De laatste regering die uiteindelijk verscheen, was Noord-Korea, die had het al altijd moeilijk gehad om anderen te vertrouwen...

Het gat verscheen, en niet één, maar een tiental van die octopusachtigen verschenen. Ze vroegen of er gegadigden waren om rechtstreeks te kunnen praten? Iedereen begreep heel goed wat ze zegden ! Maar politici zijn nu niet meteen de mensen die als eersten bereid zijn om hun gedachten bloot te geven aan de anderen. De octopusachtigen reageerden niet op dit wantrouwen. In tegendeel, ze vroegen of iedereen interesse had in de volkomen verdediging, waarbij ze zowel gebouwen, toestellen als het eigen individu volkomen bescherming boden. Daar waren alle politici meteen voor gewonnen, en toen de octopussen zeiden dat dit meteen aan gans hun volk zou worden gegeven, drongen ze naar voren, in de hoop eerst bediend te worden en misschien, heel misschien nog net de tijd te hebben om de andere een poot uit te draaien. Maar er waren niet voor niets miljoenen van die bruidstaarten die boven de aarde hingen... Het gebeurde meteen en overal op het zelfde tijdstip. In Noord Korea probeerde een generaal meteen uit of zijn president wel echt beschermd was...

De totale individuele bescherming op zich was al een bron van een totale mentaliteitswijziging... Iedereen voelde zich meteen veel vrijer, echt vrij, in de ware zin van het woord. Je was "onaantastbaar" ! Je kon geen mep meer krijgen, maar het was ook zinloos een mep te geven. (De invloed op de opvoeding was enorm).

Voorlopig leek het daarbij te blijven, alle presidenten en koningen en grootvorsten en tutti quanti waren haastig naar hun land teruggevlogen, want nu iedereen onaantastbaar was, leek gezag ook niet meer zo evident. In veel landen was er dan ook een soort revolutie, maar voor het eerst was de revolutie geweldloos. Niet dat men niet probeerde geweld te gebruiken, maar het geweld had geen invloed, geen uitwerking.

Zelfs het bedrijfsleven stond op zijn kop ! Het was niet meer zo evident dat de bezitter ook de leiding nam ! De leiding ging in de praktijk automatisch naar de meest bekwame, en in veel gevallen zagen we dat concurrerende bedrijven druk aan het overleggen sloegen, en aan een samenwerking begonnen.

Kortom, er ontstond een situatie die veel dichter dan ooit de democratie benaderde. Het was dan ook van onderuit dat er steeds meer druk kwam, om ook de gedachtenoverbrenging te aanvaarden. En na enkele weken werd die druk zo groot, dat de ruimtetuigen weer naar de aarde afzakten, en iedereen behandelden.

De ingreep was heel miniem. Men bracht een miniem iets (kleiner dan wat wij kenden als chips) via de neusholte binnen, en men bevestigde het aan de schedel. Meer niet. Meteen kregen de mensen miljoenen van die toestelletjes om de komende generaties te bevoorraden, en kregen er ook het bouwschema bij en de teostellen die toelieten die te maken op die haast microscopische schaal. Bij 99.98 % van de bevolking lukte de ingreep meteen, bij hen bij wie het niet lukte, bracht men de dingen operatief aan, bovenop de schedel.

Dat was pas een revolutie !
Wat je dacht was ook wat je zei !
Geen achterbaksheid meer mogelijk !
Er waren er heel wat die heel wat moeite hadden om op die manier te gaan leven ! Je kon je denken, je voelen niet meer verbergen. Je moest wel kiezen voor de werkelijkheid. (Heel gek ! Dit veroorzaakte ook een revolutie in het seksleven en in het bestaan van vele gezinnen ! Vrouwen konden geen orgasme meer faken, mannen konden een scheve stap niet verbergen !)

Bedrijfsspionage was niet meer mogelijk... Alles was openbaar. Het was een revolutie op zich. En voor het eerst slaagde de mens er in om de kleur van de huid te vergeten ! Men moest wel toegeven dat er geen verschil was, en dat er bij anderen evengoed genieën en idioten zaten !

Na een twee maanden stabiliseerde de situatie zich wat, en op dat ogenblik kwam men tot de conclusie dat naties geen enkele zin hadden, tenzij als administratieve eenheden die het makkelijker maakten om alles te regelen. Er was maar één munt meer, maar één taal (de gedachtentaal), en was eigenlijk geen kans meer tot overheersen of tot machtsmisbruik.
Dat was het ogenblik waarop de octopus opnieuw te voorschijn kwam, en de wereld verkondigde dat zij nu alle technische kennis wilden geven en eventuele onbekende kennis van ons wilden ontvangen. Alle universiteiten mochten een afgevaardigde sturen, en met hen zou alles besproken worden.

Voor de gewone mens was vooral de energie dé uitvinding die belang had ! Het kwam er eigenlijk op neer dat men uiteindelijk een manier had ontwikkeld om de zwaartekracht om te zetten in energie. Hoe zwaarder je een vrachtwagen laadde, hoe meer energie hij had om om te zetten in voortstuwing. Een woning bracht door zijn eigen gewicht voldoende energie op om de bewoners voor eeuwig te voorzien van warmte, verfrissing, verlichting en wat dan ook aan energie !

Niet alleen was daarmee één van de grootste bronnen van vervuiling verdwenen, maar energie werd, afgezien van de installatie, kosteloos !

Stilaan groeide de wereld niet alleen uit tot een technologisch hoogstaand systeem, het werd ook steeds meer een gelukkige wereld, met gelukkige individuen, en gelukkig volk als eenheid, over de ganse wereld.
Er was voor het eerst in de gekende geschiedenis ook werkelijk sprake van vrede !

Geen na-ijver meer, alleen gelukkige mensen.

Het leek wel of de aarde veranderd was in het aardse paradijs...

morgen het vervolg...

1 opmerking:

Woelmuizenier zei

Aanvankelijk zag het er niet slecht uit. Op het einde van de 3de aflevering begint er bij mij toch iets onaangenaams te jeuken. Afwachten.