zondag, juni 01, 2008

De boerenkrijg

nee, ik ga je niet onderhouden over de strijd "Voor Outer en Heerd" van de Vlaamse jongens tegen de broekloze (sansculottes)Fransen...
Nee, een eenzame Duitse boer is de strijd aangegaan met het grote Monsanto !
Monsanto, die zich ondermeer bezighoudt met de genetische manipulatie van planten, en die nieuwe genenstructuur dan patenteert, heeft een zeer agressieve natuur ! Iedere keer een controleur vaststelt dat er van "haar" genen in een gewas van een boer voorkomen, en die boer heeft geen contract met hen, wordt hij vervolgd tot de faling van de betreffende boer een feit is. Ook al kan de boer aantonen dat zijn gewas bestoven is door de daarnaast groeiende monsantoplanten, dan ook, en ze winnen het, door onder meer aan te tonen dat het hun genen zijn, en dat ze meer en beter gewas opleveren voor de profiterende boer !
Nu heeft monsanto ook varkens gepatenteerd, met "speciale" genen voor snelle groei en dergelijke. Een knappe en vooruitziende boer heeft met de gegevens in de hand zijn varkens in Duitsland laten onderzoeken, wetende dat Monsanto nog niet in Duitsland aanwezig was daarmee, en heeft kunnen aantonen dat zijn varkens, VAN NATURE, die genen heeft die Monsanto claimt als de hare !!!!
Het is méér dan erg als een bedrijf de normale natuur kan claimen als haar eigendom !!
Deze gegevens vind je ondermeer op argusoog.nl en de aangegeven linken.

Nog afgezien van het feit dat er blijkt dat door de "bewerkte" planten onvruchtbaarheid ontstaat bij de dieren dier mee gevoed worden (zelfde bron), gaan ze nu nog een stap verder en claimen ze de gewone natuur als haar eigendom !
Dat is net alsof ik de genen van mijn lindeboom laat indexeren, claim als zijnde mijn eigendom, en alle linden op de wereld zijn van mij !!
Te gek om los te lopen ? Nee, de spijtige werkelijkheid !
Zij claimen zo de honger in de wereld op te lossen, maar zeggen niet dat het een omgekeerd effect heeft, onder meer door kostprijs van het zaaigoed, en daar het niet echt meer opbrengt !
Het gaat dus nog veel verder dan gewoon de vraag of gengemanipuleerde goederen op termijn gunstig zijn voor mens en dier, het gaat hem over het feit dat één bedrijf bezig is de volledige wereldproductie van voeding in handen te nemen !
Gelukkig is er ook op vrt gereageerd tegen die zaken, blijkbaar is men in ons landje nog niet helemaal in slaap gevallen, maar ik heb schrik van europa !
Ik zou U willen aanraden ook eens te kijken wat ze allemaal van plan zijn met de "Codex Alimentarius" !!! Daar bepalen ze vanuit de VN organisaties, wat en hoe ons voedsel moet gewaarborgd zijn. Dat klinkt mooi, tot je eens goed leest, en ziet dat de vitamines niet alleen aangeraden worden, maar ook beperkt (!!!), en dat op ieder product de exacte samenstelling in detail moet bekend zijn. In de praktijk ziet het er naar uit dat biologische teelten niet zullen mogen verkocht worden, als niet voldoend aan bepaalde beschrijvingen van de codex...

Er bestaan een heel pakket sites die zich bezighouden met het verzamelen van de zaken die men voor ons poogt achter te houden. Ik weet dat daar wellicht ook sensatie en dergelijke zullen mee spelen (de kijkcijfers weet je wel), maar niettemin zijn er middelen om een en ander na te zien en zelf te beschouwen... en wat je vind is echt niet geruststellend !
Ondanks het feit dat je dus die dingen kunt terugvinden en lezen, is er blijkbaar weinig respons vanuit de massa... Wellicht omdat de meesten liever stillekes en bravekes blijven zitten ? Nochtans lijkt het mij nodig dat we op zijn minst duidelijk laten merken dat we weten wat er aan het gebeuren is, en dat we het er niet zo maar mee eens zijn ! Ik herhaal de oproep van gisteren: Durf eens zelf te denken !!!!

Heb je al eens goed naar een boom gekeken ? Moet je eens doen ! De meeste bomen die je bekijkt van op een afstand, lijken op een massieve "berg" groen, en als ze in de winter, kaal staan, dan kun je zien dat dit beeld niet zo gek is, de meeste bomen zijn, zelfs kaal, afgeronde gehelen ! Het lijkt wel of alle takken en takjes samen hebben afgesproken om niet uit te springen, maar nette afgeronde vormen te maken. Buiten de gesnoeide en kweekvormen van bomen, voldoen de meeste bomen aan die wondere vorm. Als je in de hemel kijkt, dan zie je soms die mooie massieve wolken, grote dingen met afgeronde bulten...Kijk nog eens naar de boom, zie je het ? Het lijkt wel of de boom de wolk nadoet of omgekeerd...
En net als de wolk lijkt de boom onderaan donkerder, omdat daar het minste licht aankomt. De bulten vallen zo op, omdat de buitenste randen belicht zijn en daardoor lichter lijken, bij de boom en bij de wolk... Mooi hé ?

Als je, zoals ik, het genoegen smaakt nog groen te zien vanuit je raam, heb je dan ook al eens verbluft gekeken naar een konijn of een haas in het veld ? Als ze bewegen zie je ze, maar als ze plots neerduiken, dan moet je dat net gezien hebben, of je vind ze niet meer terug. Het gekke is dat ze dit lukt in een groen veld, zo goed als in een kaal veld. Ze hebben als het ware een bijna volmaakte camouflage ! Idem met de patrijs en de fazant en zovele andere dieren. Soms hou ik ze van hier uit in de gaten, met mijn verrekijker, en toch raak ik ze soms nog kwijt. Een patrijs die zich verbergt trekt zelfs zijn kopje in, en is een brok aarde tussen de andere aardkluiten. Prachtige dieren ! Als ze staan zie je het hoefijzer op hun borst, en de patrijshaan kan pronken net als de haan in je kippenren !

Kwartels heb ik dit jaar nog niet gehoord, en in Wannegem hoorde ik al meerdere keren de koekoek roepen, maar hier ook nog niet... Ik heb echter nog nooit een koekoek gezien in de natuur, het is een wonder hoe verborgen die beestjes leven ! De mooiste inlandse vogels die ik zag zijn ongetwijfeld de spechten en de wielewaal, dieren die wel uit de tropen verdwaald lijken in onze natuur. Ook de ijsvogel hoort daar natuurlijk bij, en de putter of distelvink is ook heel mooi gekleurd. Maar toch is er iets geks mee, ondanks hun kleurige vederpak, hoor je veel eer de specht roepen en kloppen dan dat je hem vind ! Op een of andere manier zijn zelfs die felle kleuren niet opvallend in het juiste milieu. Hier vlakbij zie ik regelmatig een kievit, wellicht is daar ergens in de omgeving een nestje, en zie ik steeds de wachtpost staan?
En heb je al ooit eens goed gekeken naar de huismus ? Verrukkelijk toch ? Heb je de tekening van het mannetje al eens goed bekeken ? Mooi hé !

Mussen zouden zeldzamer worden, maar hier zitten er nog heel veel, vermoedelijk gedeeltelijk op mijn kosten, want ze komen het kippenhok binnen om lustig mee te pikken met de kippen. Nu zit hier bij de achterbuur een nest eksters, wellicht met jongen, want telkens als we voedselresten aan de kippen gooien, komen nu de eksters vlug meepikken, en vliegen dat met volle bek naar hun nest. Eksters zijn heel mooi, maar worden stilaan een beetje een pest, er zijn er te veel in verhouding tot de rest, en ze eten onder meer ook kleine vogeltjes... In een evenwichtige natuur is dat niet zo erg, maar helaas is heel onze natuur allang ontwricht, en zijn de kraaiachtigen langzaam maar zeker te groot in aantal aan het komen, en een bedreiging voor de kleinere zangvogels... De kraaiachtigen (en de meeuwen) zijn opportunisten, die leven van de restjes van de mensen, en daar goed van leven !

Buiten is het druilerig. Er zijn zelf geen wielerterroristen op straat...
Morgen zal mijn blog er niet of veel later zijn, we gaan naar Auchan te Leers, inkopen doen... Tot de volgende ?

Geen opmerkingen: