donderdag, december 14, 2006

Grote kuis...

Ik ben al meer dan een week bezig om mijn "atelier", mijn kluskot, mijn rommelhok, mijn prutskamer op te kuisen.
Ik heb van Anny bekomen dat de kleerkast die daar stond geledigd werd, en mocht ingenomen worden met mijnen boel. Gisteren ben ik een paar inlegborden gaan halen, en vandaag hoop ik die te kunnen monteren, en dan kan eindelijk alles netjes geklasseerd en op plaats gezet worden.

Ik heb nog nooit zo véél materiaal gehad om mee t werken als nu. De reden is hee simpel, pijn ! Ik wil voortblijven knutselen, pyrograferen, beenbewerken, wandelstokken maken, chip carving beoefenen enz...enz... Maar ik kan steeds minder inspanningen aan...Dus, als ik er niet meer in slaag om met een gewone verstekzaa te werken, dan koop ik een machine...Als ik er niet meer in luk om platen glad te wrjven, dan koop ik een schuurmachine...unt so weiter....

Dat brengt mee dat ik dat ook allemaal een plaatsje moet geven, en dan nog een plaatsje die steeds en gemakkelijk bereikbaar is. Dus de kast is een godsgeschenk van een goddelijk vrouwtje, de mijne.

Hopelijk lukt het vandaag allemaal, anders ben ik nog enkele dagen zoet.

Het regent vandaag niet, maar toch is het grijs en somber. Of het koud is of niet, weet ik niet, ik heb nog geen stap buiten gezet. 't Ziet er ook niet uitnodigend uit... Wellicht ga ik vanmiddag voor het eerst buiten, als ik met de resten van het middagmaal naar de wachtende kippen sjok... Heerlijk die beestjes dan te zien scharrelen en kibbelen. De zeven kuikens zijn al behoorlijk uitgegroeid, en zijn prachtige zijdehoenen aan 't worden. Vooral de 4 gekleurde hebben een prachtig bollig model, echt zoals het hoort. De witte groeien precies iets trager en zijn nog niet zo erg uitgegroeid qua model, of anders zijn ze doodgewoon niet zo mooi als de anderen.

Anny is aan 't schelden op de papegaai, die het plezant vindt om te proberen een gaatje te pikken in haar trainingspak, terwijl zij hem vers water geeft. De papegaai antwoordt dan met een oeioeioeioei...percies of hij vindt het overdreven van Anny... Leuk !

Gisteren namiddag zag ik weer enkele staartmezen in de takken van de linde zoeken naar verstopte beestjes. Deze beestjes leven in het kleine dennenbosje lager op de berghelling, en in de winter zien we ze ook hier, als ze daar niet genoeg eten meer vinden.

Vandaag begint de boekenverkoop in Flanders Expo, morgen gaan we er heen, dus de blog zal ofwel later dan anders, of helemaal niet verschijnen...

tot de volgende ?

Geen opmerkingen: