donderdag, december 07, 2006

Grauw.......

't Is precies of ze hebben een inktpot omgestoten in den hemel...Het zwerk ziet zwart !
Rodenbach zou zeggen: onder een vlagenzwangere hemel ijlt wanhopig een vlucht voorbij...Oh Wanhoop !

Meestal ziet een vlagenzwangere lucht er grijs uit, maar vandaag zitten er hier zelfs zwarte wolken in...Zwart, inktzwart !

Aan mijn linde zwiepen, zich wanhopig vastklampend, nog 7 blaadjes.

Stop ! De telefoon rinkelt mijn gepeinzen in scherven ! Tanteke... De man van de bank is nu een madam van de bank geworden, en vermits ik tante wat bij sta in het beheer van het geld, moet ik nu een nieuwe afspraak maken bij tante, met de nieuwe bank-madam. Ik voel mij daar niet echt happy bij, ik heb al wel tien keer bij tante aangedrongen om dat samen met iemand anders van de familie te doen, maar blijkbaar ziet ze dat niet zitten...Nu ja, zolang ik eigenlijk niet echt zelf de zaken doe, is er niets dat mij kan verweten worden, maar ik ben bang voor de dag dat tante echt niet meer zelfstandig kan handelen... Ik denk dat ik dan zal pogen over te gaan tot een wettelijke curatele, zodat men mij niets in de schoenen kan schuiven...want bij sommige mensen ligt er een portemonnaie waar bij de meesten een hart zit...Maar dat is allemaal niet eenvoudig ! Je moet dan al medewerking van een geneesheer hebben die de onbekwaamheid vaststelt, je moet dan een advocaat of een notaris hebben die de zaken waarneemt en die alle geldelijke verrichtingen controleert. (En die daar uiteraard ook voor betaald moet worden...) Bovendien meen ik dat er ook een vonnis van de vrederechter het moet bekrachtigen. Nu, als het zo ver komt, zoek ik alles wel in detail uit. Mocht er zich iemand geroepen voelen dit in mijn plaats te doen, hij/zij is welkom, want ik ben daar niet happig op ! Eerst en vooral brengt het werk mee, en mijn conditie laat niet zoveel meer toe, anderzijds heb je altijd commentaar van achter de zijlijn, de zijlijn zijn dan zij die zich erfgenaam denken of weten.

Nonkel Julien weet niet wat hij mij gevraagd heeft !

Enfin, we doen wat we kunnen, om zo eerlijk mogelijk alles te regelen, en alle hulp en toezicht is welkom !

Je ziet nu zelfs de bomen niet meer aan de horizon...de wolken zijn zo dik en grauw dat het precies wat mistig lijkt, maar het is eerder de duisternis en het dikke regengordijn die alles doet vervagen. En waar een omfloersing soms de onvolkomenheden met een zachte mantel kan verbergen, lijkt het wel of nu alleen de onvolkomenheden nog resten...

Dju, ik heb echt een hekel aan dit weer !

'k Ga stoppen, hopelijk kan ik morgen bloggen in leuker weer...

Geen opmerkingen: