vrijdag, juni 09, 2006

grote dag !!!

Vanavond is het voor mij wel een héél groot moment !
Hedenavond is er een activiteit ten bate van Wereldsolidariteit, met optredens, maaltijden en randactiviteiten...In die rand zit ikke!, met mijn pyrografie!
Het is de eerste keer dat ik naar buiten kom met mijn werk, en ik mag zelfs aan eventuele belangstellenden verkopen.
Wat mij echter het meest interesseert, is de reactie van de mensen op deze toch wel minder bekende kunstvorm.
Eén zaak is zeker, het is geen kunstvorm waar je rijk zult van worden. Buiten het brand-toestel is het materiaal wel niet duur, maar het is enorm arbeidsintensief. Als je de uren werk rekent, dan zou het per werk zeer duur moeten zijn, of je moet aan een zeer laag uurloon werken. Mij interesseren de uren echter niet, daar het voor mij amusement is, misschien zelfs therapie. Zodoende kan ik mij permitteren om ook werken te maken waarbij de te besteden uren geen rol spelen. Zo heb ik een leguaan getekend, waar bij de achtergrond volledig bewerkt is. Dat betekend dat daar verschrikkelijk veel uren in zitten...maar mij interesseert alleen dat ik het beoogde resultaat bereik.
Wat mij ook interesseert is het proberen van nieuwe vormen van expressie met het branden. Zo kan ik u de raad geven om eens naar de website van peters te gaan zien
http://users.pandora.be/fpeeters.pyrobattel/index.htm
Daar kun je zien dat die man zelfs stukken maakt in reliëf ! Mij spreekt dat niet echt aan, maar het bewijst dat pyrografie een nog openliggende sector van de kunst is.
Hij doet dingen soms heel anders dan ik het doe, en wellicht is hij tot dezelfde vaststelling gekomen tov mij, want hij heeft mijn website ook op de zijne vermeld.
We wisselen aldus werkwijzen uit, en beiden houden wij ons niet veel bezig met sierwerk, maar maken we echte kunstwerken.

Ik hoop heel wat positieve reacties te krijgen van de mensen, en wie weet, misschien zelfs enkele mensen te interesseren voor het maken van pyrografie.

Strak moet ik weer naar Gent, naar de pijnkliniek, ik moet dus afsluiten, wellicht tot morgen ?(Tenzij ik "mort pour la patrie" ben van het demonstreren en babbelen...)
Baai !

Geen opmerkingen: