donderdag, juni 22, 2006

begrijpe wie begrijpen kan...

Vandaag zag ik op TV weer een uitzending van Al Qaeda, een oproep tot wapengeweld... Wie is de misdadiger die dit uitzendt ??? Wie vindt het opportuun om mensen aan te zetten tot geweld ? Welke idioot beslist om dit, onder het mom van neutrale berichtgeving, door te zenden ?

Dit is niet neutraal ! Dit is geen berichtgeving meer, dat is oproep tot geweld en agressie.

Kijk, ik kots van die dingen, ik stel iedere dag opnieuw vast dat de journalistiek geen weergave meer is van de feiten, maar een orkestratie van het komende. De media is één grote maffia, die steeds weer de berichtgeving gebruikt om de normale gang van zaken te verstoren. Ik keur het goed dat misbruiken aangeklaagd worden, maar niet dat er oproepen zijn tot terrorisme.

Denken die lui niet meer na vooraleer zij zoiets doen? Is het alleen domheid ? Ik geloof het niet, dan zou er intern tegen die mensen opgetreden worden, en zou een dergelijke miskleun maar één keer voorkomen, maar het is telkens en telkens opnieuw !

Ik kan niet geloven dat er één weldenkend mens is die terrorisme kan goedkeuren. Proberen je ding te halen door onschuldige mensen te doden??? Dat kan niet aanvaard worden. Van geen één kant ! Vroeger stopten ze vrouwen en kinderen in concentratiekampen om hun mannen en vaders te dwingen de strijd te staken (De eerste concentratiekampen ooit, door de Engelsen in de strijd tegen "die boeren" in Suid Afrika..) De hele wereld kwam in opstand tegen deze manier van oorlogvoeren. Het enige gevolg was dat strijd wellicht veel langer duurde, daar de boeren massaal steun kregen in geld en mankracht uit gans de wereld. Nadien bombardeerde men massaal de steden met de burgerbevolking, dat wordt nu niet meer aangenomen door de wereld. Wanneer komt er een massale reactie tegen het terrorisme? Niet à la Bush, maar werkelijk een massaal opkomen tegen dergelijke manieren van vechten. Over gans de wereld. Bij iedere aanslag telkens opnieuw wijzen op het misdadig karakter van dergelijke zaken. Met steun van geestelijke en wereldlijke machten.

Doe de mensheid in zijn totaal inzien dat zoiets niet kan !

Journalisten hebben ook een ethische taak, nu lijken ze zelfs geen normen meer te hebben, laat varen een taak.

Het mensDOM...is het nu echt zo moeilijk om met elkaar te leven? Gaat dat echt niet, dan gewoon neven elkaar, maar zonder elkaar te hinderen???

Nu ja, je ziet de talrijke burenruzies, en het onbegrip die er dan is voor elkaars visie. Ik begrijp het niet, ik kan doodgewoon zo niet leven. Ik kan mij echt niet indenken dat ik ruzie maak met de buren. Als ze naast de deur eens een feestje hebben, en er is nogal wat lawaai tot de late uurtjes, dan zeggen wij, Anny en ik, tot elkaar, "Ze moeten hier wellicht heel wat meer lawaai gehoord hebben in de tijd dat onze kinderen hier met hun vrienden "vergaderden"..."
en we doen onze ogen dicht en proberen te slapen, zoals zij vroeger wellicht ook deden.

Goede buren? Begin met er zelf een te zijn.

Tot morgen?

Geen opmerkingen: