dinsdag, januari 04, 2022

Winter...

 Nu we eindelijk weer hebben om eens rustig op een terrasje te zitten, in een heerlijk - niet te warm/ iet te koud- temperatuurtje, mag het weer niet van Corona, of mag het niet zoals we het eigenlijk willen doen.

Fietsen is nu geschikt, als je crosser bent, of met zo'n ATB rijdt... Je weet wel, met brommerbanden op een fiets, en speciale inkervingen die je toelaten toch vooruit te fietsen in de spekgladde modder.

Autorijden kan nog wel, maar dan moet je eerst enkele maanden sparen om de brandstof te kunnen betalen.

Héhé !

Dat doet deugd hé, zo'n stukje zagen en hartevreten ?

Nee, niet echt.

Het maakt de donkere wolkenzwangere hemel alleen nog maar wat donkerderderder en nog veel zwangerderder aan water... En geef toe, de laatste maanden hebben we op deze aardkloot al heel wat stortbaden gekregen, soms zo erg dat je huis en je bezit is mee gespoeld  met het water...

En dan spreken we nog niet eens over Corona... Die vele levens kostte en veel mensen ziek maakte, soms voor een heel lange duur. En dan krijg je daar dan mensen die voor of tegen de vaccinaties zijn, erger dan dat hun zieltje er van afhangt (en 't is alleen hun lijf...).

De gevolgen die voor mij het zwaarst wegen, dat is het feit dat 90% van je contacten verdwijnen of op een heel laag vuurtje worden gezet. De economie wordt daar ook nog eens door misbruikt om de winsten te verhogen bij de hele rijken, en het inkomen van middenstand en werkende klasse sterk aan te tasten.

Kinderen moeten wel met een reuzegroot complex opgezadeld zitten, sinds ze haast elke avond op het nieuws horen dat zij de motor zijn van de besmettingen... Krijg het maar eens op je kop als je zo'n jaar of 8 oud bent, en net bezig bent om de eerste passen te zetten naar "volwassenheid"... Ik kan me niet ontdoen van de indruk dat meer dan ooit de kindertijd afgepakt wordt van de kinderen.

En hier "mogen" we nog niet klagen, ja zult het maar voor hebben dt je als vijfjarige verkocht wordt aan een oude vent van 60 of meer jaren ouder dan jij bent. Gewoon omdat op die manier je zusjes en broertjes en ouders weer enkele weken eten hebben...

Kijk eens in de vuilnisbakken van de grootwarenhuizen, hoeveel kinderen daar eten zouden vinden !

Och... Er zijn toch massa's initiatieven om resten van voedsel en kledij tot bij die dutsen te brengen???? Zouden ze niet beter de prijzen menselijk maken ? Of, zoals in sommige winkels al begint, goederen die tegen de vervaldatum aan zitten, voor een appel en een ei aan te bieden... (Slechte uitdrukking hé, in deze context ?)

Daarmee komen we ook op het gebied van de geneesmiddelen... Niet alleen zijn de prijzen eeuwenlang veel te hoog (om het opzoekingswerk te betalen ???????????) maar bovendien worden stelselmatig de natuurlijke geneesmiddelen doodgezwegen, want daar verdienen ze niet aan...

Maar laat ons niet heel de tijd zagen en hartenvreten... Ondanks alle uitwassen, alle profitariaat, alle misbruik, leven wij al bij al hier heel goed, zo goed, dat als we de situatie bekijken van de rest van de wereld, we ons beschaamd voelen...

U ook ?

Laat ons proberen er iets aan te doen, en liefst op een manier dat we min of meer zeker zijn dat het ook echt gebruikt wordt waarvoor we het doneerden... En kijk aub niet naar de weddes van de PDG's van die "liefdadige instellingen"... Doe het - met de ogen van je ziel open, - en doe je je kijkers heel dicht... En schenk met je hart !





Geen opmerkingen: