vrijdag, februari 05, 2016

Kerstboom ?

Gisteren hebben we een vergadering gehad, waarbij we enkele technieken aanleerden, om deze technieken dan door te kunnen geven aan andere groepen van Crea...
We maakten een tafelversiering met kerstballen en een kerstboompje...

Vind je het bizar?
Wij hebben er ook een tijdje over gedaan om te ontdekken dat dit wellicht DE werkwijze is... We moeten de technieken aanleren ver voor de feestdagen er aan komen, anders kan het niet tijdig doorsijpelen van bij ons naar de Crea-kernen...

Moeilijk zijn de technieken niet, maar alles moet je minstens eens gedaan hebben, om te kunnen oordelen over de haalbaarheid. Wij mogen (en kunnen) immers niet vergeten dat we niet altijd te maken hebben met "handige Harry's", er zitten heel wat onhandige mensen bij, waarbij de onhandigheid heel vaak te maken heeft met hun ziekte. We hebben ook mensen die specifiek werken met zwaar gehandicapten, zowel lichamelijk als geestelijk, en daar zit je uiteraard met nog gans andere moeilijkheden en beperkingen.

Wat wij nu hebben aangeleerd, om door te geven aan onze leden, is niet zo moeilijk, maar ik heb ondervonden dat het wellicht voor sommige mensen best lastig zal zijn. We moeten heel veel karton knippen, en dat is voor sommige mensen zwaar. Dus gaan we wellicht te maken hebben met mensen die in één namiddag de kerstboom maken, terwijl anderen er twee namiddagen gaan voor nodig hebben...

Ook dat is een moeilijk punt. Dat wil dan zeggen dat je een bijkomende activiteit moet hebben om het tijdsverschil op te vangen, terwijl je dan soms mensen hebt die dan beklagen dat zij dit tweede object niet kunnen maken, want dat vinden ze veel leuker... Met mensen werken is niet makkelijk !

Maar gisteren heb ik dus een kerstboompje en een tafelversiering voor Kerst gemaakt... In februari.

We hebben zorgvuldig gekeken hoelang we bezig waren aan de twee objecten, om te zien of we wel die twee activiteiten in één namiddag zouden kunnen geven op de cursus. Dat lukt dus, maar dat is dan wel rekening gehouden met het feit dat we daar eigenlijk met de leiders/leidsters van de crea te maken hebben, en dat dit normaliter allemaal wel handige Harry's zijn...  Zij krijgen na de praktische les ook een fiche mee met alle benodigdheden en geschatte kostprijs. Daarin staat dan ook vermeld dat het wellicht wat langer zal duren dan de tijd die ze zelf hebben gewerkt. De meesten weten dit wel, maar voor nieuwe groepen of nieuwe verantwoordelijken is deze tip wel nuttig.

...

Met mijn sinussen gaat het steeds beter... Ik heb sinds gisterenavond geen neusdruppels meer nodig gehad... Ik ben daar heel blij over, want ooit was ik echt verslaafd aan die dingen ! Ik kon niet meer zonder, tot ik de neusspoelingen ontdekte, en daarmee er in slaagde af te kicken van die druppels.

Ik zit nog steeds aan de antibiotica en de cortisone, maar ook daar zie ik een einde komen. Hopelijk ben ik er dan volledig (en voorgoed!) vanaf !!!

Buiten is het miezerig...Nat, grijs en kil... Maar eigenlijk is het nog steeds geen normaal winterweer. De temperatuur ligt enkele graden hoger dan verwacht mag worden. Het lijkt steeds meer en meer duidelijk dat we inderdaad te maken hebben met een klimaatsverandering. Je kunt er echt haast niet meer neven kijken. Je moet eens kijken op internet naar het afsmelten van de ijskap op Groenland ! (Makkelijk !: Groenland is het land met al dat ijs, en IJsland is veel groener...)

Deze afsmelting is één van de redenen van de stijging van de zeewaterspiegel. Maar er is meer aan de hand. De smeltende ijskap bestaat uit zoetwater, die nu massaal in de zee terecht komt. Dit betekent dat de samenstelling van het water verandert, waardoor veel leven in het water bedreigt wordt. Rechtstreeks en onrechtstreeks. Ik ben geen bioloog, maar laat ons eens aannemen dat het zoeter worden van de zee geen invloed heeft op de baardwalvissen,
maar wel funest is voor de krill... Dan gaat de walvis dood van de honger. Dat is onrechtstreekse invloed.

tot de volgende ?

Geen opmerkingen: