zaterdag, mei 30, 2015

Bizar

Ga eens op Google, typ "Toos 55", en kijk in afbeeldingen.
Gek hé ?
Ik kan de foto hier niet publiceren, want er zit een copyright op, maar heb jij ooit al een driekleurige koe gezien, een lapjeskoe ???
Ik ook niet.
Ze schijnen dan ook héél erg zeldzaam te zijn. Maar mooi is het wel.

Op Pinterest kun je de afbeelding ook tegenkomen, en voor zover ik weet zijn de afbeeldingen daar vrij te bekijken en wellicht ook te gebruiken, maar helemaal zeker ben ik dat niet.

Eigenlijk vind ik het een beetje raar... Je zet een foto op het WWW Wereld Wijde Web, ten aanschouwe van iedereen, en dan ga je er doodleuk een copyright op nemen. Bizar. Dan heb je toch de foto in werkelijkheid al door het te tonen aan iedereen, ook "openbaar" gemaakt, en openbaar houd toch in dat iedereen er naar mag kijken. En dan zeggen ze: ja, kijken mag, maar je mag hem niet gebruiken...

Daar ik de foto ook op Pinterest vond, heb ik hem daar overgenomen en op mijn eigen Pinterest gezet, onder "Bizar". Dus daar kun je hem zeker vinden. En vermits Pinterest de dingen die ik bekijk automatisch op Facebook zet, zie je het koebeest daar ook. En ik hoop dat alle wetten gerespecteerd blijven, want ik wil geen overtreding maken, maar ik begrijp heel het systeem niet meer. Jij wel ?

Er zijn wel meer gekke dingen in deze wereld... In het park: "Verboden op het gras te lopen". Mag fietsen dan wel ?

Een affiche met "Verboden aan te plakken" Hoe kregen ze dat ding straffeloos op die muur?

Ach, ik weet het, we hebben allemaal al van die gekke dingen gezien, en er ons aan geërgerd, of er mee gelachen. In ons Apenlandje kun je haast iedere dag vol verbazing kijken naar de verkeersborden, en je af vragen welk bord je nu moet volgen...

Rechtdoor mag niet, links mag niet en rechts ook niet ???
(Voorstel: zet er enkele tafeltjes, en een tapkast... Ach ? Mag dat ook niet ?))

Ach, en dan zijn die "wijze" (???) politici verbaasd dat we hen ridicuul vinden.

Ik ga het hier bij houden... 't Is zaterdag, dan mag het al eens licht en luchtig zijn...

tot de volgende ?

Geen opmerkingen: