donderdag, januari 25, 2007

Moe

't Zal wel aan mezelf liggen, maar met al dat gedoe met tante, slaap ik nog slechter dan anders. Bovendien daalt mijn pijn niet meer naar de altijd aanwezige basis, maar blijft op een veel hoger niveau dan anders. Wel één goed ding, nog steeds niet in een kloppende pijn, dus geen ontsteking ?

't Is nu bijna 10 uur, en ik kreeg nog geen belletje, oef. Normaal gaat er vandaag iemand anders op bezoek, dus misschien kan ik vandaag eens rusten. Wreed dat een mens van gewoon over en weer gaan, daar bij zitten en wat babbelen en wat drinken geven zo verrekt moe kan zijn. Die pijn is wel wat normaal, ik weet dat ik niet lang kan zitten zonder steun, en daar moet ik dat wel doen om haar wat te helpen, tot ze weer in staat is om ook aan tafel te zitten...toch een tijdje... Ik heb ook een afspraak met iemad van OCMW om via de mutualiteit (daar Bond Moyson) een bejaardenhelpster te doen komen. Het is broodnodig ! Het wordt er vuil, en er liggen daar vuile broeken en lakens te stinken (letterlijk)...er moet dus iemand komen, dringend !

Vanmorgen lag de wereld min of meer wit. Er ligt hier op de velden een heel dun bijna doorzichtig laagje sneeuw. Hopelijk blijft het daarbij (sorry aan de kinderen), maar ik rij niet graag op gladde wegen. Gek dat je met verouderen zo veel voorzichtiger wordt. Vroeger reed ik daar door of het niets was. Nu ben ik daar bang van. Ook gewoon op de weg rij ik veel defensiever dan vroeger. Ik ben nooit een bumperklever geweest, maar probeerde toch zo vlug mogelijk voorbij een "slak" te geraken... Nu blijf ik daar heel braafjes achter, tot ik echt veilig voorbij kan, en anders blijf ik er maar achter weliswaar zuchtend, maar toch...
Ook reed ik meestal de toegelaten snelheid, terwijl ik nu, op de gewone weg veelal 70 rijd, ook waar dat niet verplicht is. Wat ik ook vervloek zijn die verkeersdrempels...je krijgt daar iedere keer een klop in je rug...iedere keer wens ik dan de uitvinder en de plannenmaker evenveel rugpijn toe...Niet schoon van mij, ik weet het, maar kunnen ze die bulten niet iets minder schokkend maken??? In 't Bos 't Ename moet je er overkruipen wil je de auto niet beschadigen, je kunt je indenken wat die doen aan en pijnlijke rug ! En daar dienen die bulten voor de veiligheid van...overstekende ...padden ! Ik zie die beestjes graag, maar daar heb ik iedere keer moordzuchtige neigingen tegenover die rotbeesten... Zouden die nog niet rijpe socialisten (groenen dus) zich daarvan bewust zijn??? Dan zouden ze die bulten wellicht niet aanleggen..?..

Gelukkig moet ik niet zo ak over die weg, maar als ik naar Eine of Ename moet, kan ik kiezen tussen die bulten, of de holle weg...en daar ligt een kasseiweg waar de inrichts van Parijs Roubaix zouden van watertanden...daar schokt het nog meer...ofwel rijd ik een tiental km om...Tussen haakjes, die kasseiweg is een Nationale route !!!! Prachtland ons Belgiekske...

Allee, tot de volgende ?

Geen opmerkingen: