maandag, januari 01, 2007

duurwerk

sorry, vuurwerk...
Vannacht heb ik zowat drie kwartier liggen luisteren naar het geknal en gefluit...Gelukkig heb ik hier geen sirenes gehoord, maar volgens de radioberichten was het weer prijs...
Wie schiet er nu zijn zuurverdiende centen de lucht in ? Heel wat blijkbaar...

Gisterenavond zijn wij zoals gewoonlijk rond halfnegen in onze tram gekropen...Maar slapen was er niet bij...Toen ik eindelijk bijna in slaap viel, begon het weer te stormen e lag ik naar de wind te luisteren, en dan kwamen er de bommetjes... gelukkig nieuwjaar, dacht ik dan maar... Rond vier uur hoorde ik Anny opstaan om naar 't toilet te gaan..."Gelukkig Nieuwjaar !" "Gij ook hé, ventje !"... dan ben ik ook in slaap gevallen, eindelijk... Gelukkig heb ik boeken !

Anny is het raam van onze slaapkamer al weer gaan dichtdoen ! 't waait en 't regent, en ondanks de klapstand van het raam was het aan 't binnen regenen...Daarmee heb je ook het weerbericht !

En als we de theorie van Pepee van 't viswater te Wannegem mogen geloven, moeten we nu heel aandachtig het weer volgen van de eerste twaalf dagen van het jaar, dan hebben we grosso modo het weer voor de twaalf maanden van het ganse jaar ! Januari zal dus, alvast het begin ervan, nat zijn...de rest moeten we goed volgen... Neem jij ook nota ? Dan kunnen we misschien zelfs de meer plaatselijke voorspellingen doenvoor gans het jaar !!!
Er is wellicht geen enkele reden om deze voorspellingen beter of minder goed te maken dan die andere voorspellingen hé, en we hebben nog eens iets om te volgen...en ons mede onledig te houden. (En met zo'n lijf als dat van mij is er heel wat nodig om dat onedig te houden...of is het juist andersom ?)

Ik heb al een belleke gedaan naar tanteke, en gezgd dat ij in de loop van de week zullen langsgaan. Ze was blij met het telefoontje...erg hé ? Je gans de dag zitten te vervelen en dus te dubben...erg is dat !
Zorg er in godsnaam voor dat je veel interesses hebt, dat je nooit ofte nooit in zo'n situatie valt ! Ik herinner me ons pa, die graag ging vissen en een zijn postzegels werkte...Toen hij ziek werd kon hij die twee dingen al meteen niet meer doen! Gelukkig was hij ook een boekenwurm en keek hij graag tv...anders was er ook niets meer... Ik wil maar zeggen, zorg voor meerdere hobby's, en meerdere in de zin van meer lichaamsdelen die gebruikt worden, zodat als iets wegvalt, er nog wat rest om je bezig te houden !
Ik kan niet meer wandelen, niet meer lopen, maar vissen gaat voorlopig nog, en tekenen, en leen, en kruiswoordraadselen, en sudoku's en zo veel meer... Ik ben een gelukkig mens dank zij mijn vele interesses en vele hobby's ! Maar je hebt dat zelf in handen, dus werk er aan ! Voor het te laat is...
Ik herinner me vriend Sidoine Van Wijmeersch, een man die de rechtskundige dienst in Oudenaarde niet alleen als zijn werk beschouwde, maar ook als zijn alles... Sidoine ging op pensioen, en viel in een groot zwart gat...er was plots niets meer...
A.u.b. Zorg voor je toekomst, bouw je interesses uit !
En ik ben eens niet aan 't zagen, ik meen het meer dan ik kan zeggen ! Als je me niet gelooft, kijk dan eens rond je hoeveel mensen daar zitten te zitten, te wachten op de ultieme verlossing, te wachten op de dood...

Ik ga stoppen, ik hoop dat je dit nu bij eigen nieuwjaarsvoornemens hebt gezet, en dat je het ook doet ! Ik zou niet graag zien dat jij, van alle mensen, daar ook kwam zitten te zitten !

tot de volgende ?

Geen opmerkingen: