vrijdag, juli 31, 2020

snoeien


De tuin was stilaan een oerwoud aan het worden. Ik vroeg al maanden om de klusjesman van Familiehulp, maar daar is één van de twee mannen al maanden ziek... en de tuin bleef maar woekeren.

Nu zijn al twee dagen Veerle, Kim en Hans aan het werken in de tuin. Hans deed het snoeiwerk zoals het nog nooit eerder werd gedaan ! Nu zal het bijhouden wellicht ook een heel stuk makkelijker zijn. Ondertussen zaten de vrouwen te wieden in de voortuin en vandaag in de tuin achteraan. Ik herken mijn tuin niet meer !

Ik heb gebeld naar Familiehulp om mijn aanvraag te verplaatsen naar september/oktober om de laatste snoei voor de winter te doen. Dat zal dan een heel stuk minder werk zijn dan nu.

Ik heb gisteren een klein beetje geholpen, maar na een korte tijd moest ik weer stoppen. Die rug van mij laat echt niet toe om zoiets te doen. Wandelen gaat nochtans veel beter dan zegge en schrijve 5 jaar terug. Of ik ooit in staat ga zijn om weer zelf wat te tuinieren ??? Hoop doet leven.

Ik heb contact genomen met de politie... En vertelde hen dat ik - voor mijn doen - regelmatig sportief wil wandelen zo'n 4 à 5 keer in de week. Nu is sportief wandelen toegelaten zonder mondmasker, maar wat is sportief wandelen???  Ik denk dat als iemand mij ziet stappen hij niet meteen aan sport denkt. Ik kan, door mijn astma, helaas niet snel meer stappen (al haal ik op het platte toch een goeie 4 km/uur... Maar dat is de snelheid van normaal stappen... dus zal een passerende politieagent vermoeden dat ik daar niet zonder masker mag wandelen, want het ziet er niet sportief uit...

De politie vertelde me dat ik, in mijn geval, best een medisch attest op zak zou hebben, die me toelaat zonder masker te stappen, maar raadde me aan om zo'n plastic gezichtsbeschermer te dragen, voor mijn eigen bescherming en die van anderen...

Het medisch attest had ik zonder probleem, maar het was behoorlijk zoeken om zo'n masker te vinden. Ik heb er dan toch eentje kunnen kopen in een webwinkel... Die dingen zijn behoorlijk duur, maar je moet maar denken dat het een investering is in uw en mijn gezondheid...

Vandaag is het veel te warm, maar hopelijk kan ik morgen of zo, weer aan het stappen. Ik heb thuis al eens wat rondgelopen en gezeten met dat masker op, en ik heb daar véél meer adem mee dan met het gewone stoffen masker ! Bovendien adem je ook veel minder terug je eigen adem weer in.

We hebben dus een oplossing. Oef.

Vandaag is het huis grotendeels verduisterd, om de warmte zoveel mogelijk buiten te houden. Een goed geïsoleerd huis heeft het nadeel dat de warmte ook niet snel naar buiten gaat, en in de zomer is het dus zaak de zon tegen te houden.

(Nu heb ik geen zicht op mijn net gesnoeide tuin. Djutoch !)

1 opmerking:

Unknown zei

Hello Aantoon.