donderdag, augustus 17, 2006

Dat boek over Magie...het werkt !!!

Echtig en techtig waar, ik schreef gisteren over cougetten en pompoenen, in de namiddag gingen we boodschappen doen, en toen ik terug kwam...wat stond er aan mijn deurtje ?
Grote dikke courgetten en een prachtige pompoen ! Ik heb geprobeerd die pompoen om te toveren in een limousine, maar dat ging niet (Toch niet meteen...ik moet nog eens gaan zien hoe het er nu mee zit.)
Nee, echt waar! Een of andere milde schenker (Ik weet wie en heb hem al bedankt) zette mijn deurgat vol (allee, iets minder) met mooie vruchten uit zijn tuin, en ik kreeg de verzekering dat ze onbespoten zijn.
Lieselotte zal smullen, en opa, en oma, en wellicht ook nog Veerle en haar kinderen die hier tijdens het verlof geparkeerd worden ook.
Weet je, oma en ikzelf zullen blij zijn dat de vakantie voorbij is, dan hebben wij ook eens vakantie... De kinderen zijn echt héél braaf, maar je bent er door gebonden hé?
Heb je al eens 's nachts geloerd of je Mars nog niet ziet? Niet doen, al wat je ziet is hetzelfde als overdag...wolken en regen.Als Mars zichzelf nog eens te kijk wil zetten, dan zal hij toch eens moeten klappen met zijn grote baas, de zon, zodat deze de hemel eens weer laat opklaren en helder maakt.
Ik ben op zoek naar afbeeldingen van onze eigen voorvaderlijke goden. De goden van de Kelten en de Germanen. (Volgens de laatste berichten bewijzen onze dna'tjes dat we van germaanse origine zijn...) Je vind overal afbeeldingen van Zeus en Jupiter, maar oorspronkelijke beelden van Odin (Wodan) ?? Weet iemand of die eigenlijk wel bestaan? Of mochten onze vroede voorvaderen ook geen beelden maken van hun Goden? Mocht je een tip hebben... Maar niet van die halfslachtige moderne interprtaties hé, echte, oorspronkelijke...
Ik ben nu bezig met het maken van kralen uit ivoor, ik vertelde reeds dat ik "afval" van ivoor heb gekregen, en dat ivoor is dik genoeg om er kralen uit te maken. De bedoeling is een halsketting te maken voor mijn teerbeminde echtgenote. Ik heb echter ook nog een paar slagtanden liggen van zwijnen (Ik weet niet van welke soort), en daar zou ik graag een armband uit maken, voor mezelf...egoïstisch hé... Ik heb nog kralen liggen uit halfedelsteen, en ik zou dan graag onze oorspronkelijke goden uitwerken in ivoor van varkens, ieder beeldje zo'n 2.5 cm hoog, en ieder beeldje als een schakel tussen de halfedelstenen...maar ik vind dus geen afbeeldingen...desnoods zal ik op eigen verbeelding moeten werken...Tenzij jij me natuurlijk kunt helpen????
Ik denk dat ik vanmiddag weer eens een uurtje het huis uitga...misschien staat mijn dorpel dan bij mijn terugkeer vol goden...?
Allee, je ziet ik heb nog plannen genoeg hé...tot morgen?

1 opmerking:

Anoniem zei

toontje,
ik hou niet van mars, dat is veel te chocoladeachtig,
maar je weet toch dat mars een god is : de god van den oorlog,
misschien gaat het wel allemaal keren als hij ( zij?) ( ons heer is een braaf vroumensch zegden ze bij ons) terug wat afstand pakt.
ik heb mijn bureau opgekuist en nog wat papier (ingebonden oa) om op den achterkant te kladden. als het je intresseert laat ik het in den auto staan
alders zet ik het bij 'toud papier.
mogelijk loop ik volgend week eens binnen maar je moet niet thuisblijven , ik ben altijd content dat de vogel op zijnen tak nie 'n zit want dat is normaal toch een goe teken???
als ik eens een afbeeelding van een mars of andere god vind geef ik heet wel door
goe om weten

bye