donderdag, februari 16, 2006

tijd ???

Heb je al eens gezien dat er onderaan dit artikeltje een tijdstip staat waarop ik dat schreef ? Geloof het maar niet, ik zit hier niet 's nachts te typen, het is nu donderdag 16/2/2006 10uur en 5 minuutjes in de voormiddag te Oudenaarde (wintertijd...)
Maar klopt dat wel ?
Wie heeft er ooit bepaald dat het nu vandaag precies donderdag enz zou zijn?? Bij opzoekingen verwijst men naar een paus (Gregorius 6 ?? - Ik ben niet zeker van zijn merk, noch van zijn rugnummer) Maar wat was de basis ?
Wie heeft er ooit bepaald wanneer het ook 16 februari 2006 is in Amerika ? In Australië ?
Als je rond de wereld draait met exact de snelheid van de aardrotatie, dan blijft het toch altijd dezelfde dag ? Hetzelfde uur ??? Tenminste, als je in de goeie richting reist, want anders...
Weet je wat ik zo leuk vind ? Alle (of bijna alle ?) godsdiensten hebben wel een of andere dag waarop ze de Heer moeten heiligen...Zijn ze zeker dat ze die dag beppald hebben op de manier dat die God dat wou ? En zijn ze zeker dat ze de datering van het enen werelddeel naar het andere in de goeie - de goddelijke- richting hebben genomen ?
Jongens, wat zijn we weer zwaarwichtig vandaag.
Heb ik al gezegd, dat in tegenstelling met de prognose, de lucht heerlijk blauw is? met hier en daar een wit wolkje. Het is echt een prachtige xdag vandaag hé !
Groetjes allemaal, ik ga straks naar de pijnkliniek, weer eens een test, hopelijk met het juiste antwoord en de kans op een (gedeeltelijke ?) oplossing van de pijn.
Tot morgen ?

Geen opmerkingen: