Maar ik kreeg al heel snel een telefoontje van Herman dat hij ons zou komen ophalen, en dat wij helemaal niet tot bij hem moesten komen... Er was geen lieveheren aan, hij zou rijden, voor hem was rijden niets, hij deed dat graag... Dus zaten wij gisteren opgetut en net te wachten op Herman en zijn eega... Stipt op de afgesproken tijd waren ze daar... Ondanks het feit dat er wat mist hing, maar volgens Herman viel dat allemaal best mee...
Herman is inderdaad een heel goed chauffeur, die met een heel vaste hand rijdt. Alleen was ik niet gerust op de momenten dat hij tijdens het manoeuvreren soms - naar mijn gevoel- wel soms heel kort op de voorganger reed... Maar ja, iedereen heeft zijn gewoontes, en als ik bij Bart zit, maak ik steeds diezelfde opmerking, dus zal het wel aan mij liggen zeker ?
Gistel is verschrikkelijk veranderd sinds de tijd dat ik daar laatst ban geweest, en de straat waar Germain woont is niet meer te herkennen !
Gistel
Abdij "Ten Putte"
Sinte Godelieve bedevaartsoord
Het is mij al eerder opgevallen dat er twee soorten van barbecue-ers zijn... Als wij hier thuis een barbecue doen, dan begin ik al heel tijdig te bakken, en als een soort vlees gebakken is, dan gaat het in een schotel, die overdekt met folie op de kant van de barbecue warm wordt gehouden, en bak ik de volgende "laag"... En dan gaan we pas eten als alles klaar is, en we hoogstens nog eens iets moeten wat bij warmen. Anderen bakken een soort vlees, gaan eten, terwijl de tweede soort net op de BBQ ligt. Op die manier eet je veel rustiger, gang na gang om het eens culinair uit te drukken. Het nadeel is dat de "bakker" van dienst wat meer van tafel moet, en eigenlijk wat minder bij de gasten is.
Ik ga niet zeggen dat het ene een beter systeem is dan het andere, het is gewoon een andere manier, en beide hebben hun voordelen en hun nadelen.
Het was in ieder geval lekker, en zoals gewoonlijk eet een mens meer dan hij gewoon is... Om het met de woorden van ons moeder zaliger te zeggen "Zien eten, doet eten", als je in een groep zit, eet je meer dan gewoonlijk. Op een of andere manier smaakt het je beter.
Het was een heel aangename namiddag, keuvelen over de tijd van toen, over het werk van toen, over kennissen van toen... Moppen vertellen die je eigenlijk al eens hoorde, maar die zo lang geleden waren dat ze weer leuk waren.
Tot mijn verbijstering was het al na zevenen toen we weer thuis kwamen... Een heerlijke dag in goed gezelschap, wat kan een mens nog meer verlangen... En weet je wat ? Vanmorgen toen ik op de weegschaal ging staan, was er geen gram bijgekomen... Hoe kan dat ?
Vanmorgen, toen ik wakker werd, herinnerde Anny me dat ik de voordeur moest gaan open doen... Bart kwam langs, om een schepnet te halen... Bij een collega mag hij wat vissen gaan scheppen in de overbevolkte vijver, en hij dacht meteen op zijn pa... Die heeft wel nog plaats voor wat mooie vissen... Vanavond na zijn werk gaat hij dus goudvissen vangen, en dan komt hij daar mee naar hier, voor in mijn vijver...
Het is dus wéér een heerlijke dag !
tot de volgende ?
1 opmerking:
Toen ik de titel zag, dacht ik eerst dat je enkel halve hanen erop hebt gehad, Toon. :-)
Ik ben overigens van het rustige "gang-na-gang-type".
Gr. voor jou en Anny,
Henk
Een reactie posten