vrijdag, juni 12, 2009

Bizarre feiten

Teotihuacan 34Image by weisserstier via Flickr

Ik zal wel niet de enige zijn, anders zouden er niet zo veel boeken verschijnen over bizarre feiten en dingen die niet uit te leggen zijn... Maar ik stel bij me zelf een pasie vast voor die dingen. Ik lees Von Däniken, en ik lees ieder boek die ik tegenkom die gaat over mysterieuze feiten, bizarre geschiedenissen, en noem maar op.
Ik dacht daar aan, omdat ik vandaag weer een artikel las over een kikkervisjesregen op 4 juni in de Japanse stad Nanao...
Dat zijn gekke dingen, dingen die je niet verwacht, dingen die je niet kunt uitleggen.
Dat zijn dingen die mij intrigeren, die mij op een bepaalde manier ook zeggen hoe wonderlijk de wereld eigenlijk wel in elkaar zit, en dat het geen wonder is dat wij, als mensjes geneigd zijn daar "hogere" machten in te zoeken. Zo is er niet alleen her en der regen geweest met kikkervisjes of met vissen, maar soms levende vissen uit een heel ander werelddeel, die niet voorkomen in de streek waar ze neerkwamen...Maar het gekst is wel dat er ook vogelregens zijn geweest! Vogels die in massa neerstorten op een bepaalde plaats, zomaar uit de lucht. Sommige van de vogels overleefden de klap, en konden na bekomen van de shock weer wegvliegen. Maar dat maakt het raadsel alleen maar groter, want hoe komt het dat ze dan niet vlogen maar te pletter vielen???
Bizarre dingen...
Stel de grote stenen menhirs, die soms van vele honderden kilometer ver werden bijgehaald in die prehistorische tijden... Men heeft gepoogd dit na te doen, en het lukt maar met een groot pak mensen, en met gebruik maken van boomstammen als rollen, en het trekken met grote lange sterke koorden. Men heeft met veel moeite ook een systeem gevonden waarbij men met dezelfde middelen ook zo'n steen kon rechtzetten...Maar in die tijd was de bevolking nog niet zo groot, en moet het inschakelen van valide mannen om die stenen te trekken en recht te zetten, een heel zware tol gevergd hebben van de toenmalige bevolking, onafgezien van het feit dat wij niet met zekerheid weten of men toen al beschikte over de middelen om zo'n lange en vooral sterke koorden te maken. Bovendien is het nog maar zeer de vraag of dit wel de werkwijze was die ze dan gebruikten, maar zo niet, wat dan wel???
In Zuid Amerika kennen we de muren van de tempels, die netjes opeengestapeld zijn, zo dat je zelfs geen speld tussen de stenen kunt steken. Er is geen mortel of zoiets gebruikt, men heeft gewoon de stenen (enorme blokken van 1.000 tot 10.000 en meer kilo!)zo bewerkt, dat ze aan alle kanten perfect tegenelkaar aansluiten. Na veel jaren heeft een prof ontdekt dat je dat kunt bekomen door de stenen langdurig over elkaar te wrijven, tot ze perfect elkaar raken op het volledige vlak. Daarmee is de kous af... Maar hoe wrijf je de stenen tegen elkaar zowel op het horizontale vlak, maar te zelfdertijd ook op de verticale vlakken? En dan moet je ook nog vaststellen dat de stenen niet netjes in rijen liggen, maar sommige stenen zitten een stuk dieper in de rij, anderen zijn veel dikker, en komen dus een stuk hoger te liggen. Om het nog moeilijker te maken, er zijn stenen bij, die aansluiten op meerdere onderliggende stenen, waarvan die onderliggende stenen lang niet allemaal even hoog zijn... Hoe zou je dat met wrijven kunnen oplossen??????? Geen antwoord, tenzij dat het duidelijk is dat er andere dingen moeten gebeurd zijn, die we nu niet meer kennen...
In Egypte zijn schalen gevonden in een heel harde steensoort, die desdanig zijn uitgewerkt, dat we het nu, met al onze moderne middelen niet meer kunnen namaken... Volgens minstens een prof lijkt het wel of ze er in slaagden de steen soepel te maken, en te plooien in de gewenste vorm, waarna de steen weer hard werd... ?????

De oude Indische geschriften waarin als het ware moderne oorlogen beschreven staan, met gebruik van gifgas, gerichte bommen, atoombommen...Natuurlijk gebruiken zij die namen niet maar de beschrijvingen zijn zo duidelijk herkenbaar voor ons, dat er bijna geen andere uitleg voor is.

In een steengroeve hakken ze met dynamiet rotsblokken uit, en in de brokstukken vinden ze plots een metalen vaas van een onbekende legering, met zilveren versieringen op. In één rotsblok de ene helft, en in het nog vastzittende gesteende de andere helft.

Bizar allemaal. Als het gedegen werken zijn, dan vind je daar alle bijkomende gegevens bij ter staving van de feiten, in andere gevallen kun en mag je rustig blijven twijfelen. Maar dus ook nu, enkele dagen geleden regent het nog kikkervisjes...

Ik probeer zelfs niet echt een verklaring te geven voor al die rare zaken, ik aanvaard ze gewoon, en ze maken dat ik me bewust blijf van de kleinheid van de mens. Ik heb het al gezegd, ik hoef slechts om me heen te kijken om wonderen te zien, dus waarom zou ik me ziek maken in dingen die ik niet begrijp, ik begrijp de meeste dingen niet... Ik heb er ook niet echt een behoefte aan! Kijk naar een boom, men weet dat de levenssappen van een boom van onderaan de wortels omhoog gaan tot in de hoogste takken van de kroon. Geleerden hebben vastgesteld dat dit gaat volgens hetzelfde principe als dat waarmee de koffie in je suikerklontje omhoogkruipt, namelijk, als de kanaaltjes fijn genoeg zijn ondervind de vloeistof geen weerstand, en kan zo maar omhoog kruipen. Maar testen hebben uitgewezen dat men op deze manier slechts een beperkte hoogte kan bereiken. Er zijn bomen van meer dan 100 meter hoog... Hoe raakt de vloeistof in die bomen zo hoog ? Men heeft nog niets ontdekt in een boom dat zou kunnen werken als een pomp... Wonderlijk toch ?

Wist je dat je dit systeem kunt gebruiken om je bloemen water te geven? Als je op reis gaat, en je bent bang dat je planten zouden sterven van de droogte, zet ze dan op een niet te hoge plaats, neem een emmer met water (liefst kalkvrij, omdat kalk kan zorgen voor verstoppingen in het systeem, dus bijvoorbeeld regenwater), zet die emmer iets lager, neem dan stoffen linten, hang deze in de emmer, en stop het andere uiteinde ietjes in de aarde van de bloempotten. Via de linten gaat er voortdurend een minieme hoeveelheid water omhoogkruipen, tot in je bloempotten.
Of hoe de natuur ons leert te zorgen voor een voldoende bevochtiging van onze kamerplanten.

Het idee dat de mensen uit die oeroude tijden wellicht dingen kenden die wij nu niet meer kennen, is ook van die aard dat ik er aan denk dat wij echt niet al het verstand in pacht hebben! Dat wij nog heel ver van de ultieme kennis verwijderd zijn! Of er nu voor ons al eens mensen waren, of wat voor reden er ook is dat die kennis is verloren gegaan, het maakt ons, als we er over nadenken, heel nederig. Dat is wellicht ook de reden dat er ook nu nog, voortdurend "wonderen" gebeuren. Of je dat nu toeschrijft aan een God, of aan andere oorzaken, doet eigenlijk weinig terzake, het is goed te weten dat we nog niet weten. Dat is wellicht het begin van het weten?

Ik heb je al gezegd, in een vorige blog, dat ik me soms zo ongelukkig voel, als "geleerde" bollen afkomen met verklaringen die ze zomaar poneren, zonder echte basis. Ik had het toen over de beeldjes van wat zij vruchtbaarheidsgodinnen noemden...terwijl het ook net zo goed een sieraad kan zijn, een natte droom van de ideale vrouw van een tiener uit die tijden... Het echte wonder is dat men in die tijden, toen de strijd om te overleven zo enorm groot was, al oog had voor het vervaardigen van mooie dingen! Dat men toen al creatief bezig was! Dat naast het voortdurend werken aan overleven, er ook al oog was voor "mooi"...

Ons ideaalbeeld van de vrouw is nu heel anders dan toen, maar de vrouwenbeelden van Rubens zijn al heel anders dan onze ideaalbeelden, dus er is niets nieuws aan. Het nieuwe is de beeldhouwkunst! Maar om dat nu godenbeeldjes te noemen??? Het kan, maar het kan net zo goed een andere verklaring hebben. Met andere woorden, eigenlijk kunnen we het niet verklaren, kunnen we alleen maar gissen naar mogelijkheden. En dat is goed, dat prikkelt ons om na te denken, en na denken is de manier om stap voor stap verder te reiken dan we nu al zitten, of nu nog maar zitten...

Verwonderen is dus belangrijk!
Het is dus goed dat er "wonderen" zijn!
Goed om vooruit te kruipen, in de moeizame weg naar kennis...
dus hou ik van die bizarre feiten, ze prikkelen, ze dagen uit !

tot de volgende?

Geen opmerkingen: