woensdag, januari 31, 2007

Ruiten wassen

Anny is bezig het raam en de ruiten te kuisen, hier vlak naast mij. Dat is niet zo'n eenvoudige karwei, en ik hoor nu en dan precies een van die tennisspeelsters naast mij...Dan kijk ik op, maar niks geen kort rokje...een trainingsbroek !
Het is een hele verhuis vooraleer Anny bij het raam kan. Dat is namelijk het raam met de vele potten orchideeën, die moeten dan allemaal verzet worden, Anny profiteert daar dan van om ook de bloemen eens "op" te kuisen, dode blaren, uitgebloemde stelen en dergelijke verwijderen, kijken of er soms geen aantastingen zijn, en eventuel de plant in casu behandelen.

Gisteren was hetook al kuis. Maar dan een kuis waarik ook bij betrokken ben, de aquarium. We waren al een paar dagen van zin dat te doen, maar er kwam altijd iets tussen. Gisteren was het zo ver. Het is altijd een pijnlijke operatie, maar ik ben de enige die goed aan de aquarium kan. Het is te hoog voor "kleine Anny"... Dus duurt het kuiswerk wellicht veel langer dan normaal, maar ik moet het in beetjes doen. Al enige tijd zat ik met te veel stof in het water. Vroeger was dat het moment om de aquarium eens volledig te ledigen, en een werkelijke grote kuis te houen, zelfs het bodemzand werd dan gewassen. Dat hoeft maar na veel jaren, ik heb deze aquarium nog maar twee keer zo bewerkt...maar nu zou het weer moeten, maar ik kan dat niet meer. Ik had gelezen dat er een product bestaat om dat stof te binden in deeltjes die dan wel in de filter blijven hangen, maar natuurlijk vond ik dat nergens...tot ik in Nederland eens ging snuisteren in een winkel voor dier-benodigdheden...Bingo !
Ik heb het geprobeerd, en mijn aquarium is nu weer als nieuw ! Helder water tot en met !
Het product is ook geschikt voor vijvers ! Als ik nog eens naar onze noorderburen trek, breng ik voorraad mee, goe weten !
Het is erg dat je door de nieuwe wetgeving niet meer aan producten geraakt voor dieren. Alles wat zogezegd "medicatief" is, mag niet meer in de dierenwinkel, maar moet in de apotheek. Ik heb nog geen een apotheker gevonden die zich met die zaken bezighoudt...Het gevolg is dat je of de producten niet vind, of dat ze onder de toonbank verkocht worden aan woekerprijzen, en soms ver voorbij vervaldatum en dergelijke... Ik hoorde dat die trend ook begint in nederland, dus, vlug wat voorraad in doen, nu het nog kan...en nadien proberen rechtstreeks in het bedrijf te kopen, via internet. ???

Het gekke is dat dit zogezegd uit bekommernis voor het dier gebeurt... Rare deernis !

Heb je al eens buiten gekeken ? Vanmorgen kon ik mij al wassen zonder het licht te moeten aansteken ! De dagen zijn al heel wat gelengd ! Ik voel precies al wat jeuk ontstaan om mijn visgerief weer na te kijken en klaar te zetten om de vangst te starten ! Ik zal eerst nog naar het "Nieuw Administratief Centrum" van de Stad Oudenaarde moeten, om een "permis", een visvergunning te kopen voor het park...

Hopelijk is de visstand weer wat hersteld na de werkzaamheden aan de vijver van iets meer dan een jaar geleden...

Ik ga moeten stoppen, Anny moet aan mijn kant beginnen, dus ik moet plaats ruimen...

Tot de volgende ?

dinsdag, januari 30, 2007

De blauwbandgrondel


Ze zijn er !
De blauwbandgrondels...er zitten er nu een dertigtal in mijn kleine vijver, de meeste zijn nog niet volwassen, er zitten er zelfs heel kleine bij.
Die beestjes zouden kweken als gek !
afwachten dus !
Op de foto zie je het niet zo goed, maar de donker streep is in werkelijkheid echt blauw !
Bovendien veranderen de visjes tijdens de paaiperiode (heel de zomer !) sterk van kleur, de mannetjes krijgen een rode kop en een staalblauw lijf, de wijfjes vertonen geel... Het mannetje wordt ongeveer 9 cm, het vrouwtje 7 cm. Dat is een eigenaardig iets, want meestal is in de vissenwereld het wijfje groter dan het mannetje. Bij de blauwbandgrondel niet dus !
Hopelijk kwek ze ook in mijn vijver, en kan ik Luc bevoorraden, en ook een paar exemplaren geven aan Veerle en aan Els voorhun koudwateraquaium...wie weet lukt de kweek zelfs in aquarium ! De visjes worden niet zo oud, amper een drietal jaar..Wellicht is dat ookde reden van de enorme kweeksnelheid .
Weet je wat gek is ? Als die kleine visjes in een kweekvijver van karper(grote vissen) terecht komen, dan blijken de kweekresultaten bij de karper serieus lager te liggen.De reden ? Neen, die kleine visjes eten niet de kleine karpertjes op maar de jonge blauwbandgrondels groeien veel, veel sneller dan de kleine karpertjes, en veroorzaken een voedseltekort ... Bovendien blijven die kleine visjes heel de periode door, zonder genade kweken en kweken en kweken, dus er zijn steeds meer erg hongerige jongbroed te voeden, tot schade van de karperkweek !
Bovendien schijnen die beestjes nu al bezig aan een opmars in onze openbare waters... De biologen houden het hart vast voor de gevolgen op termijn...
Nu iets heel anders, mijn nichtje Mieke (oompjeszegger) is dus ook een blog begonnen, en hoewel ze niet dagelijks schrijfsels voortbrengt, is haar blog zeker het lezen waard ! Als je nieuwsgierig bent, hier het adres:
Zo horen (lezen) we iets van het leven in onze brabantse contreien... Niet dat dit veel scheelt van het onze, maar haar blog is vol van kinderleven en alle heisa daarrond. Dus heel anders dan het geschrijf van een opa...
Gisteren was de berichtgeving over tante ook weeral niet goed. Volgens de dokter zit ze ook met levercirrose... Wij proberen haar zo veel mogelijk van het bier af te houden, maar wat ze doet 's avonds als ze alleen zit is voor ons niet controleerbaar... Het is niet dat ze grote hoeveelheden drinkt, maar ze zou nu zeker NIETS meer mogen drinken... Maar het is geen klein kind van wie je alles kunt afnemen, het is een een volwassene in haar eigen huis ... Nu ja, we kunnen alleen maar ons best doen... Morgen moet ik er weer naartoe in verband met die bejaardenhelpsters. Ik heb er mijn bezigheid aan !
Vannacht geslapen als een roosje, van 9 uur tot 1230 uur...dan wakker gelegen tot 5 uur en dan val je weer in slaap, en natuurlijk word je dan "gewekkerd" midden in je slaap... Gelukkig heb ik daar dus geen last van. Gisteren heb ik wel enorm veel pijn gehad door tante, van de wagen tot bij de dokter en terug, moest ik haar echt ondersteunen...ze heeft draaiingen tot en met. Ze kree nu andere medicatie om die draaiingen wat weg te krijgen...Maar haar hart is zo op, dat medicatie heel voorzichtig moet afgemeten worden, het is volgens de arts "dansen op de slappe koord"... We mogen het ergste verwachten. Nu misschien is dat wel "goed", want als de levercirrose verder gaat, dan kan ze nog veel pijn verwachten, en dan zal de noodzakelijke verdoving automatisch het einde nog meer versnellen... Dju...het is lastig toe te kijken en niet echt te kunnen helpen...
Ik ben begonnen met een pyrografie op karton. Ik heb je al wel verteld dat je met pyrografie heel mooie schaduweecten knt maken, maar op hout steeds weer geconfronteerd wordt met harde en zachtere plekken door de nerven in het hout. Ik had gelezen dat ze ook op papier pyrografische kunstwerken maken, dus probeerde ik het eens op karton... Het werkt fenomenaal ! Het is precies een van die oude foto's in sepiakleur ( je hebt al wel van die oude foto's gezien in bruintinten).
Ik ga stoppen, tot de volgende?

maandag, januari 29, 2007

jeetje

Deze namiddag om 1.30 een afspraak bij tante met de mensen van ocmw/bejaardenhelpsters, en om 17 uur moet ik met haar weer bij de specialist staan....dank u, ik appreciëer uw medeleven...
Ik heb vannacht bijna geen oog dichtgedaan...nu (gelukkig) niet van de pijn, maar gewoon, zo maar, van de zeeenuweeeen ? Als dat met Anny gebeurt is zij een wrak, als ze niet kan slapen, dan loopt ze 's nachts zelfs rond in huis, op blote voeten, omdat ze dan altijd verhitte voeten heeft...(Anders klaagt ze altijd van koude handen en voeten !). Ik heb daar niet echt last van. Ik ben allang tot de conclusie gekomen dat ik dat een van de komende nachten dan wel weer inhaal, en ik ben er mij van bewust dat we met verouderen minder slaap nodig hebben. (Hoe komt dat eigenlijk ????)...Misschien ook een vraagje aan onze voedings- en gezondheidsfreak ? Als je het niet weet, Luckyluck, vraag het dan eens aan je hooggeleerde professors...en tussen haakjes, proficiat met je eerste examenuitslagen ! Het voelt goed aan een genie als vriend te hebben, ook al was mijn vraag niet wat er gebeurt met de vitamine C in het brood, maar wel wat er in dat andere broodverbeteraarke van de bakkers zit ???? Trouwens, je theorie dat de mens in feite een groente- en fruiteter is, klopt naar mijn bescheiden mening niet... Onze dichtste familie in de dierenwereld versmaad een stukje vlees helemaal niet, in tegendeel ! Als ze de kans hebben, dan laten ze het fruit liggen voor een hap vlees... Ik kan me wel een stukje vinden in het verminderen van de waarde van het voedsel door 't bewerken ervan...
(Mensen die niet direct mee zijn worden vriendelijk verzocht ook eens de commentaren op ijne blog te lezen...soms leer je daar heel wat bij... !)

Is het bij jullie ook zo'n mottig weer ? Het regent niet echt, maar alles ligt er nat bij...rot en ongezond weer. Nu ja, 't is nog altijd januari, dus moeten wij volgens de voorspelling van pepé van Wannegem eigenlijk redelijk goed weer hebben, en veel wind in januari...t klopt aardig hé ?

Allee, ik ga er mee stoppen, tot de volgende ?

zondag, januari 28, 2007

Afrika

In Merelbeke vond ik nog eens een mooi, echt, afrikaans stuk, aan een betaalbare prijs. Er lagen er nog, maar bij de meeste twijfelde ik aan de echtheid, de originaliteit. Ik probeer te kijken om autentiek werk te vinden, en geen toeristische prullen. Het hoeft daarom niet altijd oud te zijn, maar het moet autentiek en mooi gesneden zijn.
Het beeld dat ik nu kocht vind je in heel wat werken over afrikaanse kunst, vandaar dat je echt moet opletten. Er lagen twee zo'n stukken, maar de andere miste net dat tikkeltje...
Ook kocht ik weer een mooie hanger voor mama. Een leuk stukje met amethyst in.

Ik heb nog geen alarmseinen gekregen van of over tante... Wellicht lukken we er in met de huidige medicatie de toestand enigszins te stabiliseren... Ze zit nog wel voortdurend te hijgen, maar ze kan toch weer aan tafel zitten en wat TV kijken... Houen zo !

Het weer is niet echt slecht te noemen, maar het is maar grijs en de lucht ziet er wat mistig uit. Ook voelt het niet echt lekker als je buiten bent. Als het juist is wat ze zeggen dat dit grotendeels veroorzaakt wordt door stof, dan is het toch wel erg aan het worden....Ik denk dat het normale stof stilaan in de minderheid komt, en dat de rook (van alle bronnen) toch wel sterk de overhand begint te nemen... Normaal is zeezout de stof die het meest aanwezig is...en dat in héél europa !, dus niet alleen hier in de lage landen... (Bron: jongens en wetenschap)

In mijn vortuintje staat een camelia met knoppen die bijna open staan, nu heeft de vorst toch voor bruine randjes gezorgd.. Hopelijk komen ze nog open. Zoals je weet behoren camelia's tot mijn meest favoriete bloemen.Nu ja, wat heet favoret, ik ben nu eenmaal gek op bloemen. Wellicht daardoor dat voor mij de mooiste reis die ik ook deed Madeira* is...meten sterretje !
Dat is dan ook het bloemeneiland. Ook de temperatuur bevalt mij daar het best ! Eeuwige lente !

Op de rommelmarkt zag ik ook een mooi beeldje in been (ivoor zei de man)... Het was heel oud, en duidelijk een beeldje die veel in de handen was geweest. Je kent dat wel, alle uitsteeksels zijn glad en afgerond door de slijtage. Wellicht zal dit dus ooit een soort talisman of amulet geweest zijn. De prijs was echter veel te hoog.

De buur van tante, die voor haar eten zorgt, heeft ook eenvisvijver, en daarin zitten honderden blauwbandgrondels... Ik heb ze moeten opzoeken, want die vis was voor mij totaal onbekend. Ik ga er krijgen voor in mijn vijver, en hopelijk kweken ze hier evengoed als bij hem. Het is niet alle een mooi, maar ook een nuttig visje (kuiser) bovendien is het een ideaal visje om te snoeken. Dus Luc zal ook wel interesse hebben als de kweek lukt ! Hij gaat wel eens snoeken.

Voila, dat was het weer voor vandaag...tot de volgende ?

zaterdag, januari 27, 2007

Creatief ?

't Is gek, maar met al dat gedoe ben ik precies ook een beetje zonder inspiratie gevallen. Of misschien ben ik gewoon te moe...Ik slaap bijna niet, en pijn maakt ook moe.
Nu ja, ik ga er niet verder over zeveren. Ander onderwerp!

Vandaag is er nergens rommelmarkt, maar morgen zijn er natuurlijk twee...Ik weet nog niet goed waar ik naar toe ga, maar twee kan ik zeker niet aan. Enfin, we zien wel, ik neig eerder naar die nieuwe, Anny wil naar de vertrouwde stek... 't Zal dus wel dat laatste worden, en dat mag ook, ze doet al zo veel voor mij.
Waar zou ik zijn zonder haar ? En dat is precies wat mij bekommert, ik zie dat zij ook begint af te zien voor heel wat dingen...ze is niet onverwoestbaar zoals ze vroeger wel eens dacht...

Ik heb juist de broodmachine aangezet, om weer een lekker broodje te bakken, halfbruin. Misschien bak je ook wel eens brood ? Weet je waarom de broden van de bakker anders smaken dan het jouwe ? Wel, omdat ze er broodverbeteraars in doen (meervoud !) De door iedereen gekende broodverbeteraar is vetstoffen (Ik gebruik olijfolie omwille van de gezondheid) maar verder doet de bakker er ook een chemische verbeteraar bij...Je kunt die wel kopen, maar de meeste mensen bakken net zelf brood om die chemie kwijt te spelen en om gezonder te eten...er bestaat echter een even goed en gezond alternatief om je brood nog beter te maken ! Doe er gewoon zuivere vitamine C bij. Bij mijn broodje van 800 gr doe ik daar een goed mespunt van dat poeder bij (bij de apotheker te koop), je zult zien, uw brood is lichter en beter van smaak ! Ik vond die wijsheid op internet, op een site voor broodbakken... Sommigen verbrijzelen vitamine C tabletten, maar je kunt die zuiver in poeder kopen, dus... geen gepruts.

'k Vraag mij af of onze voedingsdeskundige weet wat er precies in die chemie van de bakker zit ? Als hij het weet, dan laat ik het u ook weten...beloofd.

Vandaag ziet het weer er goed uit, er is wel wat bewolking, maar 't is slechts heel in de verte dat er grijze wolken zijn. Hopelijk blijven ze ver...

Als het een beetje mee zit zal ik vandaag wat aan mijn aquarium werken. De ruit moet nodig gekuist worden, en ik profiteer daarvanom ook wat vuil af te zuigen en wat vers water bij te doen. Ook moet ik enkele planten herplanten, er zijn er blijkbaar in de bak die menen dat de planten niet goed staan...dan trekken ze die gewoon uit. Heel veel kwaad kan dat niet, de planten gaan daar meestal niet van kapot, en bieden drijvend een schuilplaats aan de versgeboren visjes. Geboren, ja ! De meeste van de vissen in mijn bak zijn levendbarend, en jongen dus.

Gek is wel dat het geven van vers water in veel gevallen een plotse geboortegolf tot gevolg heeft. Ik heb er geen verklaring voor, maar enkele uren na de vers water toediening zie je plots massa's jonge visjes zwemmen... Een andere verklaring kan zijn dat het jongbroed door de bewegingen ineens uit de schuilplaatsen komen ??? Ik weet het niet, maar het valt wel op.
Heel wat van die jonge en kleine diertjes verdwijn weer...veelal in de magen van de ouders, die niet vies zjn van wat levend voeder... Een soortement kannibalisme dus.

Ik weet niet hoe oud ik was toen ik met de eerste tropische visjes thuis kwam, maar ik denk da ik nog maar een jaar of 10 was... Ik kreeg van Claude echte guppy's, wildvang, die zijn vader had meegebracht, en die door hem of een van zijn collega's ooit gevangen werden toen ze op een heel verre chantier werkten... Die beestjes waren heel wat sterker dan de guppy's die je nu in de winkel koopt...Ik hield die gewoon in confituurpotjes op de vensterbank...op kamertemperatuur. Moest je dat nu doen, dan leven die diertjes geen week ! Nu geraak je niet meer aan die wildvang... Alles is trouwens beschermd, en je zou nogal wat tegenkomen als ze je betrapten....
Ik herinner mij nog dat ik met kerstdag aan iedereen gevraagd had om geld te geven in plaats van cadeautjes...Ik kon een okkasie-aquarium kopen in de viswinkel... Op Kerstdag zelf is mijn vader met mij naar die winkel gegaan om de aquarium op te halen, en ik kreeg van de dame nog wat plantjes en visjes cadeau... Moet je nu niet meer verwachten... Ik moet dan zowat 13 jaar oud geweest zijn, want ik had het adres van die viswinkel van mijn leraar nederlands gekregen...

God jongens...dat is dus al 47 jaar geleden...

tot de volgende ?

vrijdag, januari 26, 2007

alles redelijk goed

...ik hoop op een min of meer rustig weekend...
Vanmorgen eens over en weer geweest, ongeveer een klein uurtje bij tante geweest, ze ziet er redelijk uit. Ik moest wel nog wat wachten, ze was nog niet op.

In het terugkeren begon het lichtjes te sneeuwen. We zijn dan maar rap onze wekelijkse boodschappen gaan doen, dat is dan ook al weer in orde.

Maandag heb ik bij tante een afspraak om een bejaardnhelpster te bekomen voor haar, en om 17 uur moet ik met haar bij de specialist zijn...

Heb je ook al gemerkt hoe 1 hulpbehoevend mens heel je kalender overhoop haalt? Nu ja, ik hoop dat er ook voor ons iemand is als het zover mocht komen. En waarschijnlijk is wat ik hier nu meemaak nog niet zo levens-ingrijpend als wat mijn beide zussen meemaakten toen ze een hele periode ons moeder bij zich in huis namen.

Hopelijk kan ik in 't weekend eens naar de rommelmarkt, dat is zowat mijn wekelijkse ontpanning, mijn uitstap, mocht dat niet meer kunnen, dan zou ik dat echt missen... Ook al heb ik steeds meer moeite, en zal ik wellicht binnenkort weer meer in mijn rolstoel zitten dan wandelen, (ambetant, je ziet dan veel minder goed wat er ligt) maar toch wil ik dat niet laten vallen. De dokter van de pijnkliniek zegt ook dat ik moet blijven alles doen wat ik ook maar enigszins kan, desnoods met regelmaige rustpauzes (= rolstoel !). Nu, inde winter is dat meestal makkelijker, de meeste rommelmarkten hebben dan een "bar" en ze kennen mij al en weten dat ik soms gewoon wat kom zitten. Ze weten ook dat ik, na mijnen toer gedaan te hebben wel iets ga drinken, en 's zondags nemen wij dan nog veelal ook een broodje mee, dan moet Anny niet koken.

Nu, Anny zegt dat al die mannen mij daar kennen...dat is wel wat overdreven, maar toch ken ik er inderdaad heel wat, en de meeste babbelen dan wel eens wat. In de week wordt hier niet zoveel gezegd, alleen de dagdagelijkse dingen, maar op de markt is er telkens wel wat om eens over te klappen... en om eens te lachen... En gek genoeg, dat brengt op ! Vorige week wilde ik twee cowboyfilms kopen (dat zien we alletwee graag ) en ik moest er maar één betalen, de ander was voor mijn nieuwjaar ! En zeggen dat ik aan dat kraam misschien al één ,maximum twee keer iets kocht, en dan nog goedkope dingen... Vriendelijkheid loont dus wel degelijk !

Allee, ik ga sluiten, hopelijk tot morgen, anders tot de volgende ?

donderdag, januari 25, 2007

Moe

't Zal wel aan mezelf liggen, maar met al dat gedoe met tante, slaap ik nog slechter dan anders. Bovendien daalt mijn pijn niet meer naar de altijd aanwezige basis, maar blijft op een veel hoger niveau dan anders. Wel één goed ding, nog steeds niet in een kloppende pijn, dus geen ontsteking ?

't Is nu bijna 10 uur, en ik kreeg nog geen belletje, oef. Normaal gaat er vandaag iemand anders op bezoek, dus misschien kan ik vandaag eens rusten. Wreed dat een mens van gewoon over en weer gaan, daar bij zitten en wat babbelen en wat drinken geven zo verrekt moe kan zijn. Die pijn is wel wat normaal, ik weet dat ik niet lang kan zitten zonder steun, en daar moet ik dat wel doen om haar wat te helpen, tot ze weer in staat is om ook aan tafel te zitten...toch een tijdje... Ik heb ook een afspraak met iemad van OCMW om via de mutualiteit (daar Bond Moyson) een bejaardenhelpster te doen komen. Het is broodnodig ! Het wordt er vuil, en er liggen daar vuile broeken en lakens te stinken (letterlijk)...er moet dus iemand komen, dringend !

Vanmorgen lag de wereld min of meer wit. Er ligt hier op de velden een heel dun bijna doorzichtig laagje sneeuw. Hopelijk blijft het daarbij (sorry aan de kinderen), maar ik rij niet graag op gladde wegen. Gek dat je met verouderen zo veel voorzichtiger wordt. Vroeger reed ik daar door of het niets was. Nu ben ik daar bang van. Ook gewoon op de weg rij ik veel defensiever dan vroeger. Ik ben nooit een bumperklever geweest, maar probeerde toch zo vlug mogelijk voorbij een "slak" te geraken... Nu blijf ik daar heel braafjes achter, tot ik echt veilig voorbij kan, en anders blijf ik er maar achter weliswaar zuchtend, maar toch...
Ook reed ik meestal de toegelaten snelheid, terwijl ik nu, op de gewone weg veelal 70 rijd, ook waar dat niet verplicht is. Wat ik ook vervloek zijn die verkeersdrempels...je krijgt daar iedere keer een klop in je rug...iedere keer wens ik dan de uitvinder en de plannenmaker evenveel rugpijn toe...Niet schoon van mij, ik weet het, maar kunnen ze die bulten niet iets minder schokkend maken??? In 't Bos 't Ename moet je er overkruipen wil je de auto niet beschadigen, je kunt je indenken wat die doen aan en pijnlijke rug ! En daar dienen die bulten voor de veiligheid van...overstekende ...padden ! Ik zie die beestjes graag, maar daar heb ik iedere keer moordzuchtige neigingen tegenover die rotbeesten... Zouden die nog niet rijpe socialisten (groenen dus) zich daarvan bewust zijn??? Dan zouden ze die bulten wellicht niet aanleggen..?..

Gelukkig moet ik niet zo ak over die weg, maar als ik naar Eine of Ename moet, kan ik kiezen tussen die bulten, of de holle weg...en daar ligt een kasseiweg waar de inrichts van Parijs Roubaix zouden van watertanden...daar schokt het nog meer...ofwel rijd ik een tiental km om...Tussen haakjes, die kasseiweg is een Nationale route !!!! Prachtland ons Belgiekske...

Allee, tot de volgende ?

woensdag, januari 24, 2007

een beetje later dan anders...

Maar het is buiten mijn wil. Neen, ik ben niet ziek, ik kreeg een telefoontje vanmorgen dat tante helemaal niet goed was, amper nog bewoog. Ik heb de buren die haar zo ontdekten gevraagd om de dokter direkt op te bellen, en hij is onmiddellijk gekomen en heeft haar een spuit gegeven. Toen ik daar aan kwam was het volgens de buren al veel beter, maar het was zeker alles behalve goed. Nadat de buren weg waren, moest tante plassen, en nadien was ze merkelijk beter. Ze had dorst, maar wilde niets anders dan een pintje...Ik heb het haar dan maar gegeven. Veel kwaad zal het wellicht niet meer kunnen.
De verpleegster is dan gekomen en heeft haar verzorgd.
Om iets na twaalf kwam de buur met lekker warm eten voor haar, maar ze heeft amper drie hapjes genomen.
De buur zou nog wat bij haar blijven tot de dokter geweest was, en zo nodig mij weer opbellen.
Tot heden heb ik nog niets gehoord...geen nieuws goed nieuws zullen we maar denken hé.

Ik denk dat ik nog wel vaak in Zingem zal zitten de komende tijd, dus maak u niet ongerust als ik er een niet door kom met een blog...ik zal bij tante zitten...

Ondertussen verga ik natuurlijk van't zeer.

Enfin, dat zal ook wel voorbij gaan zeker...

Vanmorgen was het echt koud, maar gelukkig kregen wij hier geen sneeuw, dat laten wij voor west Vlaanderen... In de radio hoorde ik dat het hier en daar erg glad was. Hopelijk zij er niet te veel ongevallen geweest. Hier is het god zij dank droog, dus niet glad. Ik zag wel dat er fameus gestrooid was. Goed voor de carosserie.

De tweeling is hier, het is om een of andere reden geen school vandaag. Nu ja, ze zijn braaf, we horen ze amper.

Allee, tot de volgende, hopelijk morgen ???

dinsdag, januari 23, 2007

en nu, wat nu ???

Gisteren moest ik om 13.30 uur bij de specialist zijn te Gavere met tante...Ik was al om 12.30 bij tante. Ze lag in bed in woonkamer...Niet gewassen, niet gekamd en haar benen bleken vol te hangen met ...iets... (Ze zei dat ze overgegeven had ??)
De vrouw van de buren heeft haar dan wat gewassen en haar benen gewassen. Dan wat min of meer deftige kleren bijeen gezocht en ik moest me haasten om op tijds bij de dokter te zijn.
Het onderzoek duurde tot 16.45 uur ! Haar hart klopt nog amper, en ze zit vol water... De dokter zei dat ze naar het hospitaal moest om het water weg te krijgen, en eventueel te zien of er nog een ingreep mogelijk was om de klep te vervangen. Volgens haar zou dat wellicht niet meer kunnen, omdat de spier ook bijna niet meer kan werken... Maar het water moest zeker weg, om haar nog iets van verlichting te geven en nog wat adem (ze ligt zelfs op bed wanhopig naar adem te snakken !!!).
Tante wil niet naar het hospitaal !
De dokter en ik hebben op haar ingepraat, maar ze wil doodgewoon niet !
Het enige wat we verkregen hebben is dat er een verpleegster mag dagelijks langs komen. Ook dat was al moeilijk, maar op den duur heeft ze dat aanvaard. Ik heb de indruk dat ze niet meer wil leven, ze is het moe...
Ik was vertrokken met veel pijn, en ik ben thuisgekomen als een wrak, niet alleen lichamelijk... Je moet zoiets maar eens meemaken ...
Ook nu nog zit ik met pijn, en zit ik te dubben...ook al kan ik er niets aandoen, zoiets werkt op je.
Het is nu wachten op de dood... Letterlijk...

Sorry, ik ga vandaag niet meer dan dat schrijven,
tot de volgende

maandag, januari 22, 2007

en nu ???

Straks mag ik met tante naar de specialist... Hoe zal ze er uit zien? Ik had gevraagd aan de buurvrouw die ook dagelijks haar eten draagt om haar er op te wijzen zich te wassen...en eventueel haar te helpen.
Het antwoord was kort: "Ge zult gij mijn zwart niet afwassen !" onderwerp gesloten. De buurvrouw drong nog eens aan dat ze toch proper moest zijn, maar pas d'avance...Nu ja, ik zei de buurvrouw dat we maar ons best konden doen, we kunnen haar toch niet binden hé...Maar nu ben ik wel benieuwd wat ik dar zal tegenkomen...
Hopelijk moet ze niet naar het hospitaal, want dan zijn we nog niet thuis...Tante weigert haar woning alleen te laten, wellicht is ze bang voor inbrekers ofzo...
Nu ja...wait and see...

Ik heb vannacht toch wat geslapen...Rond 12 uur ben ik wel op geweest, wat liggen lezen, maar rond 1.30 uur kon ik het licht weer uitdoen en weer slapen, tot vanmorgen. Ik ben wel opgestaan met veel pijn... dat zal dus wel zijn van mij op te jagen in de "avonturen" van en met tante... Ik herinner mij nog dat ik bij de geboorte van mijn kleinkinderen ook zo bezorgd was en dat resulteerde dan ook in stekende pijnen... Gek dat spanning zo'n invloed heeft op een rug hé ? Maar 't hangt allemaal aan elkaar, dus dat zal wel natuurlijk zijn zeker.

Ondertussen ben ik aan 't schetsen aan het huis van Luc's dochter... Het huis ligt aan een smalle bebouwde straat, zodat we het iet in één keer kunnen fotograferen...Bovendien, als ik, na dat we het helemaal hadden gemeten, het corect volgens maat uittekende, kregen we een heel ander huis dat het huis dat je ziet als je er langs komt... De impressie is dus bijlange na niet hetzelfde als de werkelijkheid... Dus nu probeer ik het huis "impressionistisch" te tekenen, met zoveel mogelijk de inachtname van de werkelijke verhoudingen, en toch niet volgens de maat maar volgens het "zicht" te werken... Leuk hoor ! Ik heb dat huis zek al twintig keer gemaakt...Ik denk dat ik er nu bijna ben... Ik heb u al een visueel goed beeld, maar moet de verhoudingen nog wat bijschaven...en hopen dat het visueel juist blijft... Makkelijk is anders ! Maar het is een uitdaging en daar hou ik wel van...Alleen doe ik dat dan bij beetjes, telkens laat ik het bekomen werk wat liggen,doe wat anders, en bekijk het dan weer...met een frisse kijk. Anders staar je je zelf blind op zo'n werk.

Jammer dat we vroeger op het werk ons niet altijd konden permitteren het eerst eens te laten bezinken...wellicht waren er betere resultaten geweest in sommige zaken. Maar op het werk moet je kort op de bal spelen hé...

Allee, ik ga stoppen voor vandaag... Ik kreeg geen verdere reacties op mijn "schrijf" vraag...wat doen we er nu mee ???

tot de volgende ?

zondag, januari 21, 2007

Basketrokers

Vanmorgen zijn we dus naar Laarne - Kalken gereden naar de rommelmarkt ingericht en ten voordele van de basketclub van Laarne.
Het is daar altijd een mooie en veelal interessante markt, ook nu, en er waren weer bloemen te koop ten voordele van de club, en zoals meestal koop ik dan een bloempje voor mama...
Toen wij buiten kwamen, uit de zaal, stonden daar 3 van de inrichters (bestuursleden van de club) een sigaretje te roken... Ik lachte dat ze het goede voorbeeld moesten geven aan de sportmensen...
Blijkbaar mag er binnen niet gerookt worden (Als niet-roker had ik daar niet op gelet...). Ik weet niet of dat nu voor alle binnen-rommelmarkten het geval zal zijn...Maar het wordt de roker nu toch wel moeilijk gemaakt hé !
Ik ben, als ex-roker, uiteraard tegen die "kankerstokken", maar ik ben blijkbaar toch nog meer voor de individuele vrijheid... Wel moet iedereen rekening houden met zijn medemens, en zo ben ik akkoord dat in een restaurant er rookverbod is, want daar stoort dat echt voor de niet roker, maar ik vind het idioot dat er op het perron van een station ook niet gerookt mag worden, dat is toch in open lucht he... en je moet al echt hypergevoelig zijn aan tabaksrook om daar echt last te hebben.
In het UZ is het ook leuk om zien... Dat men in een hospitaal niet mag roken vind ik normaal, maar in het UZ vond men niet beter dan midden in de grasvelden rond de gebouwen, hier en daar een soort bushokjes te plaatsen voor de rokers... Je ziet dan mannen in pijama door de regen hobbelen naar dat bushokje om toch maar een sigaretje te kunnen paffen...Kijk, van mij mogen ze die mensen op zijn minst een wegje geven, met een overdekking...Je moet eens met een rolstoel over nat gras rijden, in de regen...leuk ! of met zo'n spel met een baxter aan, met van die heel kleine wieltjes ...

Neen, ik pleit dan voor wederzijds begrip en respect.

De man van de basket, zei, al lachend, kijk, volgende keer zet ik daar een kraampje onder een grote paraplu, en ik verkoop er druppels, en zet er rondom van die grote asbakken op staanders... wedden dat ik veel zou verkopen ??? Wellicht heeft hij gelijk... Ik herinner me nog van toen, dat een sigaretje bij een pint en een gezellige babbel best aangenaam was...wellicht is dat niet veranderd ???

Maar ja, het probleem is dat de mensen niet meer echt met elkaar rekening houden... Iedereen voor zijn eigen... Het gevolg is dat er steeds meer en meer beteugelende wetten komen, en steeds minder en minder normale omgangsvormen...Want dat is het toch hé, men maakt nu al wetten die eigenlijk zouden moeten thuishoren in de normale omgangsvormen...Het gaat ver hé !!!

Ik ga stoppen, probeer eens met mij, om te prediken voor gewoon gezond verstand en respect en vriendelijkheid onder elkaar... En doe het met een glimlach, met uitgestoken hand, dan is dat misschien de laatste wet die wil ingrijpen in ons eigenzijn...

tot de volgende ?

zaterdag, januari 20, 2007

Censuur

Ik heb mezelf betrapt dat ik een vorm van censuur toepas... Bij het doorsturen van mailtjes heb ik nu en dan de neiging te denken "die zal daar niet mee kunnen lachen, dat is niet voor de diene, dat is niet..."
Vandaag werd ik me daar plots van bewust...Terwijl ik enkele die mensen alleen via internet ken, en dus helemaal niet weet hoe ze echt staan tegenover bepaalde zaken...Misschien stuur ik wel regelmatig krak de verkeerde dingen door...
Bovenien, wie geeft me het recht om te oordelen ? (Buiten Jef, die gaf me opdracht niet boven een bepaald aantal bytes te gaan...)
Gek hé ? En dat doen we allemaal, op de een of de andere manier, maken wij ons een oordeel over de anderen...
Soms goedbedoeld, soms om hem of haar niet te kwetsen, soms om onduidelijke redenen...Maar we doen het, ...allemaal !
Als ik soms mensen verkeerd mocht inschatten, en je ontvangt soms dingen waar je helemaal geen prijs op stelt, laat het mij aub weten, dan doe ik mijn best om beter te selecteren naar jou toe. Oh, ik ben mij er van bewust dat mijn beoordeling dan nog niet helemaal zal overeenkomen met de jouwe, maar ik doe mijn best. Wil aub dan wel zo duidelijk mogelijk te omschrijven wat je stoort, ik kreg ooit een vraag om geen van die "melige" door te sturen... Wat is melig volgens betrokkene ??? Zie je, ik vind ook sommige dingen melig, mar die stuurde ik vroeger al nit door aan x, gezien de factor leeftijd...Maar blijkbaar is mijn melig niet het melig van x... Dus wil aub zo duidelijk mogelijk omschrijven, dan probeer ik daar rekening mee te houden...
Vandaag komt Erwin nieuwjaren...Mijn waalse vriend en zijn gezinnetje. Het wordt weer een leuke namiddag. Het zijn goede vrienden en aangename causeurs om een ouderwets woord te gebruiken. We hebben heel wat gemeenschappelijke interessepunten, vandaar wellicht dat we het goed met en bij elkaar vinden.
Bovendien ergeren we ons beiden aan de groeiende verschillen tussen Vlaanderen en Wallonie. We zijn al zo'n klein apelandje, en dan willen ze het nog in stukken scheuren. En moeten de politiekers echt blijven zeuren over misbruiken en dergelijke ? Dat ze het proberen op te lossen in plaats van uiteen te groeien, en dat ze vriendschap en begrip prediken in plaats van haat en wantrouwen. Bovendien vraag ik mij nog altijd af waarom men de belgen niet verplicht om minstens de talen van ons eigen land werkelijk te leren. Ik weet dat niet iedereen een talenknobbel heeft, maar elkanders taal spreken zou allicht enkele misverstanden uit de weg ruimen. Vroeger was het frans automatsch onze tweede taal...Ik hoor dat nu velen een andere taal kiezen...de meerderheid, want door de voortdurende opruiende van de politici zal geen enkel kind geneigd zijn de taal van "de vijand" te leren. Wie heeft ze geleerd dat dit de vijanden zijn? Bij mijn weten hebben wij voor het moment (gelukkig) geen vijanden...
Momenteel is er ook een groeiende wrevel tegen joden, tegen de koran, tegen ... waarvan je de bron heel makkelijk kunt achterhalen, maar waar het veel meer mode is om me te huilen met de wolven...
Zou het iet veel leuker zijn om elkaa te (proberen) begrijpen? Al onze verscheidenheid kan alleen verrijkend werken !

Allee, tot morgen ? (Wellicht in de namiddag, oh, ongeruste lezers en lezeressen, want ik ga eerst naar de rommelmarkt te Kalken...)

Groetjes

vrijdag, januari 19, 2007

Pannen

We zijn deze morgen gaan winkelen (om winkelware gaan noemt Anny dat). We zagen de gevolgen van de storm aan alle kanten ! Omgewaaide bomen, afgewaaide takken, een deel van de weg waar je de verzaagde stukken van een omgewaaide boom aan kant zag liggen...Maar bovenal : Eindelijk eens na lange tijd een zuivere lucht ! Al het stof is er uitgewaaid, en het is wonderlijk hoe intens plots alle kleuren zijn...Het palet van een gerenouveerd schilderij... Iedereen was zo vertrouwd met de oude vernislaag dat je nu wat onwennig kijkt naar het opgekuiste meesterwerk...zoals met de nachtwacht van Rembrandt van Rijn...

Vannacht lag ik te denken aan familietrekken... Ik heb nogal wat weg van mijn vader, ik herinner mij dat ik vol verwondering naar het plechtige communieportret van mijn vader zat te kijken, als naar een spiegel. Bart trekt hel goed op mij, en nu Ewoud, die duidelijk ook de trekken van zijn overopa in zich heeft... Mijn vader trok op zijn moeder, geen echte Goderis dus...en toch...In Oostende woonde een kozijn van mijn vader en zijn kinderen leken heel goed op mij en op mijn broer... dus wel goderis ???

Ik heb daar ooit iets geks mee meegemaakt. Op een morgen stond ik nogal laat op, wilde gaan ontbijten, maar daar was al een man binnen in ons huis die kwam werken aan de gas of den elektriek, ik weet het niet juist meer. " Wel, Tone, w'hebben ons gisteren ogal g'amuseerd hé?" Ik keek de man verbijsterd aan...Ik had die vent nog nooit gezien... "Sorry, meneer, maar ik ken je niet..." "Onnozelaar,ge zijt gij toch Tone Goderis ?" Ik kon dat niet ontkennen, en mijn verbazing was nog groter ... Ons moeder kwam echter ter hulp, dat ik gisteren niet buiten was geweest... Bleek het uiteindelijk over de zoon van die kozijn van mijn vader te gaan...Gek gevoel geeft dat !

Later, toen ik pas getrouwd was, kwam ik nog zoiets tegen...In n winkel kwam een dame plots naar me toe, "Oh meneer de onderpastoor !"... Blijkbaar liep er ook nog een geestelijke dubbelganger van mij rond op deze aardkloot... Of...ik heb een gezicht dat ooit in serie is gemaakt ??? En ik heb geen slechte gedachten van mijn vader, als er slechte gedachten zouden zijn, dan moet ik verder zoeken denk ik...

Maar gek is het ! Als je dat verteld, dan hoor je veel reacties in de zin van "ik heb dat ook eens meegemaakt"... Raar he? We vinden onseigenzichzelf zo uniek, ondanks dat we al vaststelden dat er hele reeksen van ons blijken rond te lopen ... Als je gelooft in science fiction, het zouden plotse vermengingen van dimensies kunnen zijn hé ?

Maandag moet ik met tanteke naar de hartspecialist... Als ik ze meekrijg ! Enfin, we zien dan wel, de huisdokter heeft voor haar al een afspraak gemaakt, maar hij belde me op met de mededeling dat ze zeker niet naar een hospitaal wilde, en dat ze wellicht zal moeten...Wat staat mij nog allemaal te wachten ???
Tot de volgende ?

donderdag, januari 18, 2007

tanteke aflevering nr ...(tel kwijt)

Vanmorgen moest ik weer heel vroeg naar Tante, haar pensioen kwam toe. Gelukkig is dat nu de laatste keer geweest, ik kreeg de mededeling dat het nu op de rekening zal komen. Oef !

Ze zag er helemaal niet goed uit, en toen ik vroeg of ik de dokter wilde vragen, was ze niet content... Toen de postbode langs was geweest ging tante haar haar kammen om mee te gaan naar de bank. Ik hoorde haar zuchten en blazen en klagen... en toen ze uit de badkamer kwam, ging ze hijgend en zuchtend op de zetel zitten. Ik bekeek haar, en plots viel mijn blik op haar voeten en benen...helemaal gezwollen !
Ik ben over dat het ging op mijn knieën gaan zitten, en heb met mijn vinger eens op haar voet en been geduwd...het putteke bleef staan: water ! Kwaad of niet kwaad, ik heb de dokter opgebeld en hij komt nog in de loop van deze voormiddag langs. Ik gaf hem mijn telefoonummer om mij te bellen als er iets was ... De buurman kwam met haar boterhammeke langs, en ik verwitigde hem van mijn vaststelling en van het feit dat de dokter langs kwam...Hij gaat ook een oogje in 't zeil houden. En zodoende zit ik hier, helemaal niet op mijn gemak, en met veel pijn, wellicht door dat stormweer, maar ook door mij op te jagen.
Ik ben dan maar alleen naar de bank gegaan om haar pensioen op de bank te zetten, minus een klein gedeelte dat ik bij haar heb gelaten om rond te komen tot maandag 29 januari, dan bezorg ik haar weer voldoende om mee te leven voor weer een week. Als er dan nog gepikt wordt, zal het toch zeker niet veel meer zijn, er ligt niet veel, en in de bank zullen ze mij verwittigen als ze zelf zou achter geld gaan...want alleen kan ze niet naar de bank, ze moet dan door iemand gebracht zijn...
We kunnen dan met de bank over de opportuniteit praten... 't Is toch erg dat ik zo iets moet doen om haar een normaal leven te waarborgen hé...

Hopelijk komen we zelf nooit in zo'n straatje terecht...Ik mag er niet op denken ! Mocht ik de dief of dieven ooit betrappen...ik weet niet wat ik zou doen, maar ik zou wel moeite hebben om geen geweld gebruiken ! een oude duts bestelen ! ik mag er niet op denken !

Hopelijk wordt het weer niet zo erg als ze voortdurend omroepen op de radio ! Want dan staat ons iets te wachten !!!

Ik kreeg al een paar positieve reacties op mijn voorstel van gisteren, en een negatieve, dus zeker niet genoeg om zoiets op te starten. Bovendien schijn ik ergens de indruk gewekt te hebben bij sommigen dat dit ook een soort blog zou zijn...Nee hoor, t is veeleer een boekof een never ending story... De negatieve reactie vroeg ook hoe de nobelprijs zou verdeeld worden, of de auteursrechten...Ik denk niet dat er kans inzit dat zoiets ooit publiek zou worden... Nee, het is gewoon samen iets leuks doen...een soortement gezelschapsspel op afstand ...
Ik wacht dus op verdere reacties...
Tot morgen ?

woensdag, januari 17, 2007

Help ...

Gisteren heb ik een e-mailtje geschreven naar het ocmw van Zingem, misschien kunnen zij op een of andere manier hulp bieden bij de verzorging van Tanteke... Ik weet anders niet meer waar ik terecht kan, en tante wil niet uit haar huisje (wat ik volledig begrijp, en wat volgens mij niet nodig is, mits wat supporting) maar er begint toch heel wat te haperen. Door het dubben, onder andere over haar verdwenen geld, maar veel meer over haar overleden zoon en man, begint ze ook zichzelf te verwaarlozen. Er moet een soort hulp komen om haar daar in te helpen. Hopelijk heb ik daarmee aan de juiste bel getrokken...

Het is vandaag weer ietsbeter weer, maar je het weerbericht gehoord ? Er staat ons weer een en ander te wachten !

Ik heb vandaag niet al mijn mailtjes kunnen lezen, er blijkt een hapering te zitten in Gmail, nu ja, dat gebeurt niet vaak, volgens mij is dat nog altijd de makkelijkste en vlugste mailbox. Ik heb een hekel aan werken met hotmail en msn, maar en heleboel van mijn kennissen houden van het chatten via die weg, dus... Hoewel chatten via gmail en/of skype naar mijn idee even makkelijk is, bovendien nemen die programma's veel minder plaats in, maar ja, de mensen zijn hotmail en msn messenger gewoon...en zijn honkvast.

Er is ook een goede mailbox op franse bodem, van de franse post ! Deze is ook gratis, bied ook een giga stockruimte, en werkt behoorlijk goed ! Het voordeel van een frans adres is dat er soms interessante programma's gratis aangeboden worden, alleen aan fransen. Met mijn frans adres hoor ik daar automatisch bij...Vroeger hield ik daarvoor ook een nederlands adres bij, maar er zijn tegenwoordig geen offertes meer die niet open zijn voohet ganse taalgebied, dus heb ik dit niet meer van doen. Mocht er onverhoopt toch iets interessants komen, dan kan ik nog altijd een nieuw adres openen... Ook in duitsland zijn er soms interessante dingen, maar ik moet bekennen dat ik niet genoeg duits ken om daar safe te spelen... Ne mens kan nie alles kenne nie...

Ik heb nog iets gevonden op ons aller peeceetje... Er bestaat een programma waarin je kunt werken met meerdere personen aan één document...Misschien valt uwen euro niet direkt, maar dat kan een ontzettend leuk iets worden !
Stel dat ik een "boek" open, bijvoorbeeld "De avondturen van Dipje en Miss Anthroop, twee mistroostige lachebekjes", en ik schrijf daar een stukje in, dan kunnen de deelnemers (onbeperkt in aantal) daaraan voortbroderen...Zelfs tussen de reeds geschreven teksten in, als ze vinden dat daar iets leuks of geks of droevigs of...bij kan gezet worden. Het enige wat we er bewust willen uit weren is seks en rascisme...al de rest kan en mag. Jong en oud kan meedoen, vanuit ieder denkbare invalshoek...Dus Luc kan zijn syndicalistische gal spuwen, Geert kan sakkeren over de verhuis van zijn bedrijf, de andere Luc over zijn tomatenplantjes enzovoort enzovoort... De enige voorwaarde is dat je het lemaal aan elkaar bind, vanuit de hoek van Dipje of van Miss Anthroop...of eventueel van hun kinderen. (Of over hun kinderen).

Als er enkelen zijn die het zien zitten om mee te werken, dan starten we het op... Zijn er die het niet goed weten, maar het toch zeker willen kunnen lezen, dan kunnen we hen toegang geven... Aan u dus om te reageren... Starten hangt af van uw reactie, wat het wordt hangt af van uw inbreng in het geheel...

Ik zit hier nu te wachten op jullie massale reacties...
Tot de volgende ?

dinsdag, januari 16, 2007

De grote contradictie....

Gek dat niemand er op gereageerd heeft dat in het systeem van Pepé van Wannegem een grote contradictie zit !
Nochtans ligt het daar open en bloot, en niemand valt er over...Iedereen denkt waarschijnlijk dat het toch niet klopt, dus waarom daar zitten over nadenken???
Het kan eigenlijk nooit of bijna nooit kloppen!
De fout zit hem al in de start van het systeem. De eerste dag van het jaar zou ons moeten het beeld geven van gans de maand januari. Stel dat het op 1 januari gans de dag regent, dan kan het volgens de voorspelling niet anders dan dat het heel de maand januari regent... Dus ook op 2 januari...dat wil dus zeggen dat het ook gans februari zal moeten regenen, en zo verder, gans het jaar !!! De enige kans op een min of meer juiste voorspelling zou zijn dat het op 1 januari net zo wisselvallig was als het ganse komende jaar, en dat je dus het weer van de twaalf uren dag (van 6 tot 18 uur ???) zou moeten omzetten naar ...het jaar...

Dus, er is maar een heel klein kansje dat Pepé min of meer in de goede richting zou zitten..Sorry als ik je ondertussen in de onkosten heb gejaagd voor het opkopen van parapluus en dergelijke.

Mijn uitstapje van gisteren zit nog in mijn wervelkolom op en neer te wandelen. Dat is op zich veel erger dan de pijn zelf, dat je steeds meer en steeds vlugger door de pijn geblokkeerd wordt in al wat je ook maar wilt doen. De laatste tijd kan ik zelfs niet meer in mijn zetel liggend naar de tv kijken...na een tijdje moet ik recht, en ga ik aan tafel zitten, goed voorovergeleund rustend op mijn armen en ...op mijn buik. Ik ben wellicht een unicum daardoor, ik heb eelt op dat plaatsje van mijn buik waarmee ik op de tafel of op mijn werktafel rust... Toen dat eens zei tegen de dokter in de pijnkliniek reageerde hij daar niet echt op, dus wellicht ben ik ook daarin niet zo uniek... en zijn er nog die op allerlei manieren zoeken om de pijn te verlichten, te ontlasten.

Je zult het wel gek vinden, maar dat ambeteert mij veel meer dan de pijn zelf!

Ik weet niet wat ik op den duur zal moeten doen, Anny begint ook steeds meer last te krijgen van rheuma of van slijtage, en ook bij haar worden bepaalde weren steeds moeilijker. Als ze hier in huis dweilt, dan zie ik dat ze dit al in een keer of drie doet, telkens met een rustpauze er tussen... De dag dat we hulp gaan moeten zoeken komt dreigen.

En toch voel ik mij niet ziek, ziek zijn is voor mij koors hebben, hoesten en al dat soort van dingen...Ik ben perfect gezond, alleen kan ik niets meer doen, of het moet kunnen gedaan worden al zittend en leunend.
Allee, genoeg gezaagd ! Dat komt omdat het vandag weer niet meer zo zonnig is, alles ligt nat onder een valgrijze grauwe lucht, en vannacht was er nog behoorlijk veel wind ook. Ik zal eens heel felle verlichting installeren hier aan mijn pc en op mijn werkplek, zodat ik de goede invloed onderga van Het Licht ...

Ik heb al wat gebladerd in mijn boek over pijn, geschreven door een korps professors inzake pijnbehandeling, ook het uz van Gent staat vermeld, dus wie weet, misschien heeft mijne dokter ook wel meegewerkt aan dit boek. Het is in ieder geval iets wat je niet zo maar leest, het is echt wetenschappelijk benaderd, en soms moet je een alinea een paar keer lezen om mee te zijn met de trein... Wie weet vind ik er tch nog tips in die mij kunnen bijkomende soelaas geven. Wat zeker niet van mijn dokter komt zijn de aanvullingen inzake homeopathie, accupunctuur en diergelijke...Want die gelooft daar niet of niet echt in...

Allee, 'k ga stoppen voor vandaag...tot de volgende ?

maandag, januari 15, 2007

Dank u voor de aandacht..

't Is nu 16 uur en 22 minuten, en reeds kreeg ik mailtjes of ik soms ziek was, want er was nog gene blog...
Nee, Hooggeachte en overbezorgde medemensen, ik ben (goddank) niet ziek...We zijn gewoon eens uithuizig geweest, we hebben een bezoekje gebracht aan onze lieve Noorderburen...We konen niet meer zonder hun brokkelig-oude Khomeiny-kaas (Komijn), en hun overjaarse gouda. Bovendien krijgt mijn wederhelft nu en dan vieze goestjes en wil ze kost wat kost gaan chinezen ( Neen, ze is niet in verwachting - die vieze goestjes zijn er ook zonder blijde verwachting). We hebben dus de beide gecombineerd en zijn naar het verre buurland getrokken, waar we nog wel geen vignet moeten hebben, maar waar we als gehandicapten al jaren toch moeten betalen voor een parkeerplaatsje...
We hebben naast de chinoiserie en de kaasproducten ook nog wat amarillys-bollen meegebracht in de hoop dat deze binnen afzienbaretijd onze woning zullen verblijden met de prachtigstestestse bloemen... Voilà, nu weet ge zoveel van deze dag als ikzelf...Oh ja, het was vandaag mooi weer, en in 't doorgaan scheen de zon me wat in de ogen, en in 't weerkeren scheen hij nog meer in mijn ogen. De investering in een zonnebril met glazen op sterkte rendeert ! Dank u .

Ja, ik heb dan veel pijn, maar nee, ik klaag er niet van...dat helpt toch niet... Oh ja, dat doet er mij op denken ik heb er ook een boek gekocht over pijnbestrijding...wie weet kan ik in 't vervolg mijn eigen sichselves helpen...

Tot de volgende ?

zondag, januari 14, 2007

ZON ! op een ZONdag !

Heerlijk!
Ik zie de kerk van St Maria Horebeeste netjes afgetekend tegen een gouden hemel... Mooi, véél mooier dan dat grijze, grauwe van de voorbije dagen...Normaliter moet volgens de predictie van onze pépé, de rest van de maand mooi zijn, maar wel met nogal wat wind... Voor het moment zie ik (gelukkig) nog niets van die wind (en ik ruik ook geen windje...).

Heb jij dat ook ? Voel jij je ook beter als je de zon ziet ?
Ik las, en hoorde op de radio en zag op de tv, dat men nu aan mensen die depri zijn, een LICHT-kuur geeft, en dat ze daarvan veel baat hebben. Kijk, ik geloof dat direkt ! Die lichte hemel geeft mij ook een veel blijer gevoel !

Vorige week ben ik, zoals gezegd nog maar eens naar de pijnkliniek geweest... Na een verbaal onderzoek heeft de dokter mij gezegd dat ik voorlopig niet meer bij hem langs moet, maar als ik onverhoopt toch weer in een pijncrisis (ontsteking) terecht zou komen, mag ik hem direkt contacteren, en maakt hij een "onmiddellijke" afspraak met mij. Joepie ! Ik kreeg een heel pak voorschriften mee, voor ongeveer 3 maanden in een keer.

Ik ben blij dat ik niet meer naar Gent moet, want dat was voor mij altijd een "hellevaart"... Ik heb nog steeds de gewoonte om eerder te vroeg dan te laat op een afspraak te zijn, en daar kom je dan toe in het UZ, je moet dan een kwartier rondrijden om je wagen kwijt te raken, dan kom je aan de kassa (Je moet je eerst inschrijven en betalen voor je bij de dokter kan) en neem je een ticketje, en dan lees je je volgnummer 612, er zijn nog 154 wachtenden voor u... Kijk, ik weet niet hoe jij bent, maar dan voel ik de spanning en het ongemak zo langs mijn benen omhoog kruipen...Ik weet zeker dat het UZ niet goed is voor mijn bloeddruk ! Eén keer heb ik gedacht dat ik er ging mogen overnachten... Ik had nr 015 en ze zaten al aan 500...tot mijn frank viel en ik mijn bril omhoogschoof om beter te kijken, mijn briefje omdraaide en zag dat het 510 was... Oud worden hé ! Een mens sukkelt niet alleen met zijn rug, maar ook nog met zijn ogen !
Vroeger had ik een bril met onderaan een deel voor bij, en bovenaan een deel voor ver... Dat was makkelijk,tot 's avonds...dan leg ik mij in mijne zetel, en zag geen tv meer... dus terug een gewone bril en als ik fijn werk moet doen, of kleine druk lezen, een leesbrilletje... Het meest kan ik dan gelukkig nog zonder bril lezen...
Er zijn ook nog onderdelen aan mij die wel in orde zijn...al moet ik daarvoor al eens beginnen zoeken... Maar één troost ! Krakende wagens lopen het langst !
(Ik hoor Luc (courgette) nu zeggen: "Nee, 't is onkruid die niet vergaat...")
Maar als hij niet braaf is, dan zeg ik zijn dochters dat ze eens de commentaar van hun vader op mijne blog moeten lezen... Hij zal direkt héél stillekes zijn !
Oh ja, Ik ben niet meer alleen in de familie die blogt ! Ook mijn nichtje Annemie blogt nu... Ik weet niet of ik haar adres zo maar mag publiceren, maar die het wil, vraagt het maar met een mailtje naar mijn mailadres, dan geef ik je het wel... Ze schrijft niet alle dagen, maar nu en dan, als de huismoederlijke - buitenhuiswerkende - plichten een beetje tijd overlaten...

Allee, ik ga stoppen...tot de volgende ?

zaterdag, januari 13, 2007

De Grooote Vooorspellllinggg !

13 januari 2007 - een historische datum !
Vandaag publiceren wij de enige, de echte jaarsvoorspelling van het weerbericht ! (Gepatenteerd als weersvoorspelling à la Pepee van Wannegem)

Januari:

Januari begon regenachtig, maar de tweede helft van de maand zal practisch droog zijn. Wl is er heel de maan rekening te houden met veel harde wind

Februari:

Februari begint goed, maar nog voor de 14° februari zitten wij alweer met een regenperiode met onstabiel weer. Voornamelijk regnachtige tweede helft van de maand

Maart:

Begint goed, maar al na enkele dagen wordt het weer somber en hebben wij regelmatig te kampen met regendagen. Er is echter geen sprake van zware regenvlagen, alles blijft bij lichte regen. Er dreigt storm op de laatste dag(en) van de maand

April:

Begnt met een fikse storm. Daarna enkele dagen somber weer. Later keert alles ten goede, en april wordt nog een goede maand met veel goed weer.

Mei:

Begint droog, maar geen zonni weer. Na de eerste helft van de maand komt er regen voo de rest van de maand.

Juni:

Als je kunt, ga deze maand met verlof, voor heel de maand, want hier wordt het druipnat...regen, regen, regen....

Juli:

De toestand verbetert iets of wat, we kennen een maand met afwisselend regendagen en mooie dagen...

Augustus:

Heel de maand drukkend warm weer, soms goed weer, maar toch regelmatig regen. Het einde van de maand wordt uitgesproken nat, en stormachtig !

September:

Heel de maand stormachtige wind, zeer somber weer met soms een regenbui

Oktober:

De maand begint met nog steeds veel wind en storm. Vanaf de tweede helft van de maand hebben wij weer te kampen met regen.

November:

Zeer hevige storm ! om de maand te beginnen ! De middenperiode van de maand begint eerder droog (niet volledig) maar vergaat in eerder nat... Tegen het einde van de maand wordt het weer stormachtigmaar nie zo erg als in het begin van de maand !

December:

Droog weer, niet echt zonnig, want in de tweede helft van de maand krijgen we nu en dan lichte regen.

Globaal : Gans het jaar abnormaal warm weer ! We krijgen meer en meer het gevoel dat er geen seizoenen meer zijn ! In gans het jaar is er GEEN vorst te verwachten !

Voilà, tot daar de weersvoorspelling à la façon de pépé de Wannegem...voor wat het waard zal blijken... Wil het aub printen, en uithangen in het kleinste kamertje (daar kom je zeker elke dag !)
Uw commentaar wordt later bezorgd aan de bedenker van het syteem.

Ik zal verder niets meer schrijven vandaag, want ik moet hoognodig inkopen doen, om parapluus, om opblaasbare reddingsboten en waterdichte en windbestendige noodverblijven, want we zullen nogal wat regen en wind krijgen als dat spel klopt !!!!

tot de volgende ?

ps: zij die niet kunnen zwemmen krijgen het goedbedoelde advies het zo vlug mogelijk te leren, vooral diegenen die in het lagere deel van ons landje wonen !

vrijdag, januari 12, 2007

heel lang geleden

Zo beginnen de meeste sprookjes...
Heel lang geleden dus, toen onze kinderen nog kind waren, lag hier zoveel sneeuw dat ze er gewoonweg in konden verdwijnen. Het had enorm gewaaid én gesneeuwd, en de sneeuw lag op sommige plaatsen heel hoog opgewaaid...voor de kinderen een paradijselijk iets.
Gek genoeg, ook voor mijn buur en ikzelf...
Op onze oprit lag de sneeuw ook in een dikke, dikke laag, en we maakten met een plank en een pannelat een "sneeuwruimer". We gingen samen aan 't werk, en nutten onderwijl wat hartverwarmertjes... we hadden plezier net als de kinderen...s'Anderendaags was het veel minder, dan moesten we er door te gaan werken.
Sneeuw....
Het lijkt wel of dat iets uit een ver veleden is hé ?
Ik herinner me een vergadering in Ronse. Het was koud maar droog toen ik naar de vergadering ging, maar toen we na de vergadering buiten kwamen lag er een flink pak sneeuw. De auto afgekuist, en hop, voorzichtiterug naar Oudenaarde... Maar in Ronse ligt de Kruises, je weet wel, die fameuze helling waar Benoni Beheyt ooit het wereldkampioenschap won voor Van Looy...
Het was glad...Heel voorzichtig reed ik naar boven, toen plots een auto uit de andere richting begon te glijden, recht naar mij toe... Ze zeggen wel dat je niet mag remmen als 't glad is, maar wat moet je anders als ereen auto op je afkomt ??? Dus ik rem...en begon meteen ook te glijden, recht naar die andere wagen... en we draaiden netjes rond elkaar, zonder elkaar te raken...Ik stond weer in de richting naar Ronse, en hij richting Oudenaarde...We zijn allebei uitgestapt, en ik zei "We gaan dat niet meer proberen zeker ?" We stonden daar wat te lachen, en dan terug de wagen in, voorzichtig alletwee weer gekeerd, en terug op weg...zonder ongevallen.

Ooit kwam ik van een vergadering in Scheldewindeke, koud, gesneeuwd, glad en mistig. Ik kwam langs die slechte kasseiweg, toen ik een wagen in de gracht zag liggen, met een man er naast. Ik stopte - heel voorzichtig- en vroeg of ik hem kon helpen... Hij wou dat ik terug reed naar Scheldewindeke ! Ik zei hem dat ik dat in dat weer niet deed, ik was al blij dat ik bijna van die rotkassei af kon.. Ik wilde hem wel meenemen naar Zwalm, waar hij kon telefoneren,(de gsm was toen nog niet uitgevonden denk ik) maar diene type weigerde, en bleef liever gewoon staan in die ijzige nacht op die verlaten baan... Ik weet niet hoelang hij daar gestaan heeft, maar ik heb toch ook niet gehoord dat daar iemand doodgevroren gevonden was... Wellicht was hij bang dat iemand zou gezien hebben (geroken) dat hij goed door de neus was....

Kleine, gekke histories, zoals we die allemaal wel eens beleven, en die weer in het geheugen komen door een klein feitje, of ... door het gebrek er aan (sneeuw)....

Ik zie onze oude Bobbie nog staan janken voor de kachel, dansend op zijn pootjes, of liever op zijn ijsklompjes... Bobbie had lang haar, en de sneeuw was in ijs gekoekt aan zijn pootjes en tussen zijn teentjes...De plotse warmte deed hem pijn...

Heel lang geleden...bah neen, hooguit een kleine 30 jaar...

tot de volgende ?

donderdag, januari 11, 2007

waaiende wind !

Deze morgen rond 5.30 uur bgon de wind weer toe te nemen, en volgens de weerberichten staat het ergste ons rond de middag te wachten...
't Zou heel erg worden...hopelijk zijn ze een beetje verkeerd, en wordt het niet zo erg als ze voorspellen. Maar eigenlijk is het niet meer echt voorspellen hé, met al die zattelieten boven onz kop, zien ze perfect wat er komende is...Ze kunnen hoogstens enkele uren of enkele kilometers verkeerd zijn... 't Systeem van pepé van Wannegem, dàt is echt voorspellen...Maar als het juist is...dan staat ons nogal een jaar te wachten !
Als je ziet (met google earth bijvoorbeeld) wat ze allemaal kunnen zien van hierboven...Big brother is watching ! Je moet eens kijkenls er ergens een ramp is, dan tonen ze gewoonlijk zeer gedetailleerde foto's...je ziet de mensen lopen ! En zeggen dat ze, voor echte spionnage doeleinden, nog veel scherpere en meer gedetailleerde beelden hebben van ons... Als er ooit nog een dictator opstaat in onze "moderne" contreien, dan weet je dat hij alles kan en, alles kan horen...we mogen dan alleen nog veilig denken...en hoe lang zal dat nog kunnen ???
Op de radio hoorde ik een programma over spionnage...ze kunnen alles horen wat je zegt via je gsm...als ze dat echt willen. De enige manier om dat te beletten is de batterijen uithalen. Zelfs een uitgeschakelde gsm kunnen ze beluisteren... Erg hé !
Voor wie niet in God gelooft, er is nu duidelijk een instantie die er dicht bij komt om je geweten te controleren...
Het radioprogramma ging wel degelijk over in belgië toegepaste spionagetechnieken !
ls je nog eens het boek 1984 wilt lezen...we zitten er dicht bij hé ?

Schuin voor mij staat een venusschoentje in bloei, met een mooie grote bloem (zowat 10 op 10 cm). Het is een bloem die wij nog nooit zagen bloeien ! Ik kocht vorig jaar een pot met een uitgebloeide bloem aan - 80 %...wetende dat wij bij ons de venusschoentjes toch ieder jaar weer bloeien, en in de meeste gevallen ook nog rustig verder uitgroeien...Zo heb ik een pot staan die ieder jaar meer en meer bloemen draagt. Vorig jaar kreeg ik 9 venusschoentjes op die ene plant ! Maarie nieuwe, die is prchtig en enorm groot ! Hopelijk groeit en bloeit hij ook ieder jaar meer en meer !

Orchideeën doen het bij ons zo goed omdat ik a) een zeer groot raam heb aan de NNO kant, waar ik dus veel licht en heel weinig zon heb
b) er in mijn huis een grote luchtvochtigheid heerst door mijn tropisch aquarium van 2 meter...

Daardoor staan alle planten die enigzins tropisch zijn hier redelijk goed. Ik heb zo'n vleesetende plant (een bekerplant) die ook ieder jaar weer zijn bekers geeft...Volgens bloemisten is dat onmogelijk...Maar hier lukt het dus wel ! Ik moet die plant zelfs regelmatig snoeien ! En ondanks drastisch knipwerk blijft hij het goed doen.
Zo staan er momenteel 3 soorten venusschoentjes te bloeien met 5 bloemen en nog ettelijke knoppen...En dan spreek ik niet van de andere soorten orchideeën.

Allee, ik ga stoppen...die wind doet geen deugd aan mijn rug...
tot de volgende ?

woensdag, januari 10, 2007

Let op !!!!

Dit is een blog ! Dus een schrijfsel dat voor iedereen zichtbaar is !
Noteer dan ook,dat, indien jij mij commentaar wilt geven op die blog, die commentaar ook voor iedereen zichtbaar is !
Indien je mij op een of ander commentaar wilt geven die niet thuishoort in de publieke sfeer, doe dit dan liefst gewoon met een e-mailtje op mijn gewoon e -mailadres.
Dit gezegd zijnde ga ik over op het onderwerp van de dag: Wind
't waait verschrikkelijk, en als we de weerman/vrouwen mogen geloven, is dit nog maar het begin... Van mij hoeft dat niet hoor, ik lig dan 's nachts angtvallig te luiteren of er niets afwaait, wegwaait en/of binnenvliegt door mijn raam door... Gek, ik weet het, ik zou er toch niets kunnen aan doen, maar wat doe je er aan...Die schrik is begonnen toen jaren geleden het dak van mijn kiekenskot eens afgewaaid is... Koen en nonkel Julien (beiden zaliger) hebben dan dat dak hersteld, en me verzekerd dat het nooit ofte nooit nog kan afwaaien... Ik geloof dat, maar diep in mijn gedachtenwereld blijft er blijkbaar een alarmbelletje afgaan...
Veerle heeft vorige week een aronskelk geplukt uit haar minituintje... Raar weer !
Deze namiddag moet ik dus naar de pijnkliniek...en om mij gerust te stellen zeggen ze dan op AVS de regio tv, dat ondanks de zware werken in Gent er alleen hinder en files ontstaan in de buurt van het UZ... Joepie ! 't Is just daar dat ik moet zijn !
't Is daar al altijd een werk van zoeken, schietgebedjes en veel vloeken om een parkeerplaats te vinden...nu zal het nog moeilijk worden om er te geraken ook ! Enfin, we zien wel...

Anny weet nog niet of ze mee gaat naar het UZ of niet, naar Kortrijk gaat ze graag m, omdat we daar altijd ook eens de winkelstraat in wandelden...maar wellicht is dat ook voorbij...De specialist is nu weg uit de kliniek, en ik moet naar zijn privé adres gaan... Hij was niet gelukkig, maar in de kliniek moeten ze schuiven op een bepaalde leeftijd. Ik ga toch verder bij hem langs, hij heeft mij tot op heden het meest en het langst geholpen. De pijnkliniek dacht wonderen te kunnen doen voor mij, maa ook daar blijft het beperkt tot pijnbestrijding.
De laatste keer in de pijnkliniek vertelde ik dat ik steeds vlugger pijn krijg van zodra ik iets doe, en ik kreeg het advies dat ik dan maar wat vroeger moest stoppen en wat rusten... Dat wist ik ook zonder dokter, mijn vraag was bedoeld om misschien ergens een stukje soelaas te vinden... Maar het is nu duidelijk dat ook hij geen wondermiddel vindt... Hij heeft wel twee belangrijke zaken opgelost: de basispijn(de altijd aanwezige pijn) is verminderd, maar vooral, ik heb geen ontstekingen meer, de pijn blijft niet meer vastzitten, na een rustpauze (de ene keer wat langer de andere keer wat korter) val ik terug op de basispijn...Vroeger kwam het herhaaldelijk voor dat de heel erge pijn zich vastzette en daar dagen -weken bleef zitten.

Als ik het zo kan houden, dan kan ik daar mee leven. Het is niet leuk, maar het is dragelijk.

De radio weet van de wind ! Anny luistert in de voormiddag altijd naar radio 2, maar daar is niets te horen ! Nu en dan hoor je een flits van geluid, en dan is het weer gedaan... Ik heb gevraagd dan maar een cd op te zetten... geen nieuws dus, en ook geen radiospelletje.

Tot de volgende ?

dinsdag, januari 09, 2007

Gekapt

...haalden we vroeger bij de beenhouwer, nu is dat gehakt, en de coiffeur is nu de kapper, dus, mijn haar is gekapt...Alhoewel het gelukkig niet waar is ! Stel je voor ! Dat ze ja haar KAPPEN ! Zelfs met en schaar gebeuen er al accidenten, moesten ze dat met een soortement hakmes ofte bijl beginnen korten...amaai mijn oren !

Gek he, dat nederlands ? Logica is er niet altijd bij ! Ook zijn er heel wat dingen die in de loop der tijden van betekenis verandert zijn... neem nu de historie van de loze vos...dat is nu de sluwe vos, en een die loos is, dat is nu helemaal geen slimmen of sluwen meer, maar het tegendeel. Ook de feestdag van onnozele kinderen...Onnozel betekende dan onschuldig... Nu is een onnozelaar maar ne lozen...om maar twee woorden die veranderd zijn in één zinnke te plaatsen.

Heeft het bij jullie ook zo nijg gewaaid ? Maar 't is wel warme wind hé, voor den tijd van 't jaar? De weersvoorspellingen volgens het systeem van pepé zal er maar raar uitzien geoof ik... Of wel gaan we naar een heel uitzonderlijk jaar !

Sorry, voor de onderbreking (ook al zie je die niet aan de tekst) maar ik heb eerst mijn middagmaal genoten en mijn middagpillen geslikt (zonder genot).

Moest mijn oudste zus nu mij zien zitten, ze zou content zijn ! Mijn haar kort, en vooral ! een stuk van mijn baard af, alhoewel he blijkbaar niet zo erg opvalt, want Anny, noch Veerle hebben er iets van gezegd...blijkbaar niet gezien ??? Die 8 cm vallen dus niet op...

Wat het wel doet, is jeuken! Een mens zou het bijna laten van naar de kapper te gaan, omwille van de jeuk nadien. Ik ben wel, zodra ik thuis kwam, naar buiten gegaan, en met mijn kop naar de grond duchtig door mijn haar, mijn baard en in mijn hals gewreven, om zoveel mogelijk van die kittelende haartjes er uit te drijven.... Maar desalniettemin...t jokt !

Maar ik zal toch proper zijn om naar de dokter te gaan...

tot de volgende ?

maandag, januari 08, 2007

weeral

Ik ben deze voormiddag bij tanteke geweest, haar aanslag was gekomen, en dat moest direct betaald worden, anders is ze niet gerust. Er was weer geld verdwenen... Ik weet niet wat ik nog kan doen...Alshet zo blijft kijk ik om haar onder curatele te doen plaatsen. Ik kan daar toch niet gaan wonen, en tanteke is ook geen mens om binnen te pakken... Als ze ergens is, zelfs gewoon op bezoek, het mag zelfs met vreemde mensen zijn, dan moeit ze zich overal mee. 't Is geen gemakkelijk mens. Als ik haar probeer ut te vragen omtrent dat geld, dan weet ze van niets, maar ik ben heemaal net zeker dat ze ook werkelijk niets weet...Ze is zelf (met wie ????) naar de bank geweest om dat geld af te halen, maar dan is alles plots weg???

Ik ga er niet meer over zeveren, en zelf alles op mij nemen doe ik niet, tenzij ik werkelijk alles van a tot z kan doen, anders heb ik geen controle, en zonder werkelijk effectief toezicht neem ik ook geen verantwoordelijkheid...anders zou ik nog de dader zijn...Ik wil haar wel proberen te helpen, maar ik zal het kaarsje niet uitblazen .

'k Ga er over stoppen, 't is al genoeg dat ik er niet meer van slaap, ik kan het et verhelpen. Vandaag kreeg ik een nieuwjaarskaartje terug thuis, geweigerd, onbekend op dit adres...Annemie, waar woon je nu ? Blijkbaar kent de facteur je daar niet meer ... Het adres is nochtans correct. Rade wie het raden kan.

Vanmorgen in de regen naar Zingem gereden, en nu is het hemels mooi weer. Bovendien is het abnormaal warm. Ik zag langs de baan een mooie witte camelia bloeien. De mijne gelukkig nog niet, het is véél te vroeg. Maar ja, met dat weer is heel de natuur in de war.

Woensdag moet ik dus naar de pijnkliniek, maar wellicht zal dit weer gewoon zijn om te medicatie te hernieuwen, en eventueel aan te passen. Hij ook heeft het zoeken naar een echte oplossing blijkbaar opgegeven...Wat ik overal reeds hoorde zegt hij wel niet, maar ik word gewaar dat hij niet meer echt zoekt naar genezing, wel naar de juiste /beste pijnstiller. Niets nieuws onder de zon dus.

Ik ga maar stoppen, tot de volgende ?

zondag, januari 07, 2007

zon ? dag

Vanmorgen heug tegen meug opgestaan om verplicht een half uur te gaan zitten...
Verbaasd ? Ik heb een soort pillen (osteoporose) die ik om de week moet nemen. Je moet die klodden nemen als je nuchter bent en je mag in het eerste halfuur niet neerliggen... Dus, 's morgens op je nuchter maag, en 't makkelijkst is dan maar op het toilet gaan logeren...Daar geurt geen verse koffie om je te bekoren, en wie weet, naast je morgendlijk watertje komt er misschien nog iets...Want dat is bij mij een probleem, en de pijnstillers zijn dan ook nog eens opstoppend...De pret kan niet op !
Maar, er is voor alles een oplossing, ook daarvoor is er een...pilletje...
Bij de aktieve bevolking en ook nog bij een heel pak anderen is de zondag een heerlijk opstaan...bij mij net andersom dus...
We zijn deze morgen naar de rommelmarkt geweest. Het was er abnormaal kalm. Je ziet dat de mensen weer meer geld hebben uitgegeven dan ze eigenlijk konden, en bovendien moeten ze nu nog eens abnormale aankopen doen...want...'t is solden.
Koopjes, aan - 70 % ! Dat moet je wel meepakken toch ? Of ben jij ook zoals ik en mijn teerbeminde ? Zit je dan ook te vloeken dat die winkeliers de rest van het jaar abnormaal hoge winstcijfers maken ?
Enkele dagen geleden was er weer zo'n telefoontje van een of andere electriciteitsmaatschappij die er zeker van was dat ze mij nog goedkoper konden bedienen...Ik vroeg waarom ze dat deden. Stilte... dan een beetje onzeker...klantenwerving ? Ah ! En hoe kan dat nu plots goedkoper? Alle brandstoffen en andere energiebronnen worden duurder ? Weer stilte ....Zo het kunnen dat vroeger de winstcijfers véél te hoog waren ? En kon ik al het geld dat op die onrechtmatige manier van mij gestolen was ook terugkrijgen ? Klik...
Maar 't is toch zo ? Als ze nu, dank zij de plotse concurrentie zoveel goedkoper kunnen leveren, dan hebben ze ons toch heel de tijd bedrogen ?

Niet alleen die openbare diefstal werkt op mijn systeem, ook al het feit van die telefonische reclame... Ik heb me eens geamuseerd om hun telefoonnr te vragen om terug te bellen, of hun naam...er is altijd een stilte, en daarvan maak ik dan gebruik om te stellen dat we met 'n groep van ontevreden mensen bezig waren een listing te maken van de bedrijven die ons "stalken" in onze schaarse vrije tijd... Blijkbaar is het een beperkte groep van bedrijven die voor allerlei firma's die telefonische reclames verzorgen, want na een paar van die "acties" heb ik maanden geen reclame meer gekregen per telefoon...

Op je brievenbus kun je een sticker kleven "Geen reclame", maar dat moet toch ook te doen zijn op de telefoon ? Bart kreeg ooit op zijn gsm een vrolijke reclameboodschap van mobistar...alleen was hij dan in India, en was het daar zowat 2 uur in de morgen...

Heb je al een factuur gekregen voor het huisvuil in die nieuwe vuilnisbakken? Ik ook niet, maar in een nabij dorp wel....10 fr per ophaalbeurt + 8 fr per kilogram !
Hou je dus maar in...en dan zijn ze verwonderd dat hier iedere beek, iedere graskant vol ligt met plastic zakjes met huisvuil...'t zal niet verbeteren !
Bovendien heb je steeds meer afval ! Alles wat je koopt zit verpakt, en veelal in afval die niet of moeilijk af te breken is. Laatst brachten wij wat blikken worteltjes en erwtjes mee... Daar heb je uiteraard het blik, maar die blikjes zitten dan nog in en karton om samen te blijven en daaromheen een sterk stuk plastic... en wij maar betalen ! en niet vergeten, ook voor die afval betaal je ! twee keer ! eens om wille van de verpakking, en dan als afval ...
Logica !

Het is naief te denken dat je dit kan doen betalen door de producent, zij rekenen dat toch door aan de verbruiker, maar er moet toch een manier zijn om dat afval te doen afnemen?
allee, ik laat u ook wat piekeren...
tot de volgende ?

zaterdag, januari 06, 2007

op bezoek

Deze namiddag gaan we nieuwjaren bij tanteke...Ik zie er een beetje tegen op, er is zo weinig waarover je met haar kunt praten.
Er zijn mensen waar je graag naar toe gaat, omdat je er altijd opeen goed gesprek kunt rekenen, of gewoon positieve mensen, waar je "opgeladen" weer buiten komt... Tanteke zit ergens in de tegenovergestelde hoek...Je kunt er geen zinnig gesprek mee voeren, en ze straalt gewoon mistroostigheid uit. Ze snapt niet dat ze het feit van weinig of geen bezoekers alleen aan zich zelf te danken heeft. Niemand gaat graag op bezoek bij mensen die niets doen dan klagen. Maar hoe kun je zoiets zeggen tegen mensen die alleen luisteren naar hun eigen miserie ?
Ik probeer altijd het onderwerp van mijn ziekte en pijn zo kort mogelijk te houden. De mensen vragen er naar, je moet dus wel er over praten, maar ik hou dat bewust altijd zo kort mogelijk. Ik weet dat anders het bezoek bij de mensen in het vakje "zeuren" zou gecatologeerd worden, met als gevolg geen of veel minder bezoekjes. Je moet proberen dat het bezoek als "goed" of "leuk" gecatologeerd wordt in het menselijk geheugen.
Daarom mag je ook niet zelf gaan "zwemmen" in je eigen leed, anders raak je er zelf ook niet uit. Bovendien is het feit dat je véél méér pijn voelt als je met die pijn bezig bent. Je moet steeds proberen iets te vinden die de aandacht wegleidt van de pijn, of dat nu geestelijk of lichamelijke pijn is. Ik ken jammer genoeg beide, en ja, ik ook heb momenten dat ik plots aan 't verdrinken ben...maar dan, meer dan ooit is het tijd om je gedacten op iets ander te zetten...
Makkelijk ? Niet altijd... Soms kan de pijn zo alles overheersend zijn dat je moeilijk iets vindt die je gedachten wegleiden van de pijn. Maar ook dan moet je bewust proberen iets te doen, om het even wat, maar doe iets ! Laat je niet wegzakken.
Kijk, morgen ga ik naar de rommelmarkt te Gent...Denk niet dat ik daar geen pijn heb, meestal verrek ik er van de pijn...Ik kan immers niet goed staan, ik kan niet goed stappen...Maar die rommelmarkt heeft het grote voordeel dat je er wel eens dingen ziet die werkelijk je aandacht trekken, het hoeft zelfs geen enkele koopzucht op te wekken, gewoon nieuwsgierigheid naar het vreemde object is genoeg. Bovendien zie je er mensen, mensen die veelal dezelfde interesses hebben en waar je eens mee kunt babbelen. Anny zegt dan dat ik daar bijna iedereen ken, dat is niet waar, maar ik spreek wel heel veel mensen aan, en als je in dezelfde interessesfeer zit, dan heb je vlug een gesprek, ook als de mensen het gevoel hebben dat ze jou iets kunnen leren, of dat jij hen iets kunt leren...dat opent veel deuren...en al die dingen leiden de aandacht af van de pijn. En gaat het echt niet meer, dan zoek ik waar de "bar" is bij rommelmarkten binnen, bij buitenrommelmarkten is er altijd wel een café of een bar ingericht door de markters, en dan ga ik daar zitten en iets drinken. Zodra de pijn weer draaglijk is, ben ik weer vertrokken...
Ben ik in een echt slechte periode, dan neem ik mijn rolwagen mee. (Ook als het een grote markt is, waarvan ik weet dat er geen of weinig gelegenheid is om eens te zitten)
En, het belangrijkste !, ik vind dat "markten" veel belangrijker dan de pijn ! Het is naast een interessepunt ook een onderbreking van de gewone bezigheden, iets anders...dus iets dat de aandacht afleidt...(zie boven !)

Bovendien heb ik één ding gelukkig niet geërfd van mijn vader...zijn fierheid ! Toen ons vader ziek geworden was, was zijn ziekte goed merkbaar voor de buitenwereld, en ons vader wou niet dat iemand zou zien dat hij niet meer de sterke man van vroeger was...dus bleef hij veelal thuis. Ik ken veel zo'n mensen...er zijn er zelfs die mij vragen of ik het niet vernederend vindt om met een stok te gaan...Bah dju, neen, die stok is het middel om naar buiten te kunnen, en ik wil naar buiten ! Vroeger deed ik zelfs nog eens kleine wandelingetjes hier in de omtrek met mijn wandelstok, nu kan ik dat jammer genoeg niet meer...maar ik ben nooit beschaamd geweest op die stok, integendeel, dankbaar dat ik zo nog wat kan doen.
Ook dat zal wel een van de zaken zijn om pijn te verdragen, de pijn aanvaarden...maar ze nooit uit de achtergrond laten komen...Laat ze niet alles overheersen.

Heb je al eens buiten gekeken ? Als pepé van Wannegem gelijk heeft, dan staat ons een druipnat jaar te wachten...

Gisteren kwam Bart langs op zijn wekelijks bezoek. Volgende week zal hij er wellicht niet zijn, hij moet weer naar de Duitse Messe, de beurzen. Wellicht volgende maand ook weer naar Indië...Hij wordt nu ook gewaar dat "roem" een prijs heeft, hij wordt voortdurend met nieuwe mensen en nieuwvragen geconfronteerd en die allemaal bij hem terecht komen omdat hij nu al die prijzen won, en dus naam krijgt... Hij kan die mensen en hun vragen niet zo maar afschepen, maar het brengt een bijkomende druk... Hij is momenteel nog aan 't worstelen om een nieuwe "modus vivendi" te vinden... tja, alles heeft een keerzijde...Maar hij raakt er wel door, hij is een postivist!

tot de volgende ?

vrijdag, januari 05, 2007

Nieuwsankers

Mijn moeder had het, ik heb het, en nog veel andere mensen hebben het ook... Je moet maar eens aandachtig rondom je kijken, misschien zelfs eens naar je zelf kijken...
Ja, heel wat mensen nemen, terwijl ze luisteren, niet alleen nota van wat er gezegd wordt, maar ook van de gezichtsuitdrukking...Je ziet dat, want ze nemen die volledig of gedeeltelijk van de spreker over. Bij mijn moeder was dat heel sterk aanwezig, en wij hadden er soms de grootste pret mee, dan keken wij niet meer naar de spreker, maar naar het sprekende gezicht van ons ma.
Met andere woorden: niet alleen wat er gezegd wordt heeft invloed op de mens, maar minstens evenveel de manier waarop het gezegd wordt...
En dat brengt mij op de nieuwsankers...
Als gezichtsuitdrukkingen je emoties, je gevoelens beïnvloeden, dan raad ik je ten stelligste aan om een selectie te maken van de nieuwsankers, op basis van hun of positieve of negatieve gezichtsuitdrukkingen... Er zijn er bij waar je al somber gestemd bent vooraleer ze goedenavond beste kaaker gezegd hebben...
Er zijn er maar een paar bij die nu en dan glimlachen, en nog minder die werkelijk een "blij" gezicht hebben, zelfs als ze ernstig zijn. Een blij gezicht dat is een gezicht die zo dikwijls op "blij" staat, dat het ingebakken zit in het gezicht...De ogen staan blij, er zijn veelal lachrimpeltjes, de mondhoeken wijzen, zelfs bij grote ernst, niet naar beneden... Bij de vrt zit er een dame waar dat precies andersom is, zelfs als ze glimlacht, blijven er grote sombere lijnen in haar gezicht staan die de mondhoeken op verdriet zetten...
Bij de rode loper hebben ze een dame afgedankt omdat ze 40 is...ze zouden beter selecteren op de positiviteit (neologisme ?) van de gezichten. Ik ken mensen van 80 die nog steeds positieve energie uitstralen, ook al liggen ze al jaren ziek te bed.
Ik zeg die dingen maar, om te zeggen dat het niet alleen luiheid is die mij ervan weerhoudt de aktualiteits-programma's te bekijken, het is ook en vooral de negatieve sfeer die ze brengen.

Waarom moeten de mensen alles brengen met een doodgraversgezicht ? Denken ze dat we al hun praat niet zullen geloven als ze niet dood-ernstig (met sterke nadruk op dood) zitten te broebelen?
Ik weet niet of "'t Pallieterke" nog bestaat, dat was een ultra-vlaams weekblad, met als motto onder de titel: "Wie het niet al lachend kan zeggen, zegt de waarheid niet". Het lachen van 't Palieterke was nogal dikwijls sarcastisch of ironisch, maar zelfs in de meest ernstige artikels wisten ze toch nog een kwinkslag te brengen. Bewust. Ik denk dat het daarvoor was dat ons vader telkens weer 't Pallieterke kocht...Hij ook was een mens die graag lachte, die een grote zin voor humor had...

Ik weet niet meer in welk programma men gisteren op tv de vaststelling deed dat er veel en veel minder humor was op tv dan in de jaren 50...dat is ook zo, je moet nu heel veel geluk hebben om eens een avond plezier bijeen te vinden... En als men plezier maakt, dan is het ofwel danig opgeklopt, ofwel eerder satire dan echte humor.

Ik herinner mij bv dat vroeger men regelmatig op nederland een of ander mooi toneelstuk kon bekijken...zomaar, gefilmd vanuit de zaal, zonder hoogtechnologische tv-snufjes, gewoon net zoals je zelf in de zaal zat te kijken. Als ik ook maar enigszins kon, dan keken wij naar dat toneelstuk, vooral omdat het meestal ook echt blijspelen waren....Blijspelen...zelfs het woord is uit de mode...

Hoelang is het al geleden dat je eens iemand gewoon glimlachend op straat zag lopen ? Dat durft niemand meer ! De mensen zouden denken ...
...de mensen zouden denken...Ik frequenteer nogal wat in wachtzalen... Moet je daar eens proberen een gesprek te beginnen... De mensen lopen tegenwoordig rond met elk zijn ijzeren gordijn rond zich. Kroutjev zou grinniken als hij het zag... Toen hij de muur oprichtte sprak IEDEREEN er schande van... Er is veel minder reactie op de muur tussen Israël en de Palestijnen... En al helemaal geen reactie op de muur tussen het rijke USA en het arme Mexico...Waarom niet ? Omdat we allemaal zelf ons eigen muurtje opgetrokken hebben en voortdurend met ons meezeulen...
Het is ten sterkste afgeraden te zijn wie je werkelijk bent... Wellicht is carnaval nog de enige dag in 't jaar waarin de mens zichzelf toont ?

Mens, doe er toch eens iets aan ! Glimlach ! ...je zult zien dat het besmettelijk is ! Jouw glimlach zal anderen ook doen glimlachen...en wie weet, misschien komen we dan terug tot een wereld waarin je jezelf kunt en moogt zijn...

tot de volgende ?

donderdag, januari 04, 2007

Kaartjes bis

De grootste toevloed van kaartjes is blijkbaar voorbij...Ik ben er niet kwaad voor ! Ieder jaar leg ik een lijstje aan met al degenen die ik een kaartje schreef, en als er dan kaartjes toekomen, dan nakijken of ik al een kaartje stuurde of niet, zo niet, dan moet ik nog antwoorden...
Ik controleer niet of ik van alleman een kaartje terugkrijg, want ik zend de kaartjes omdat ik ze wil zenden.
Eigenlijk is het wel leuk om nog één keer op een jaar een teken van leven te geven, en nog meer om een teken van leven te krijgen... 't Is zo'n beetje als op een begrafenis, een gelegenheid waar je ook weer heel wat mensen (zelfs familieleden) ziet , die je anders nooit meer ziet (De gelegenheid is daar wel niet zo leuk, maar je moet eens rondom je luisteren aan de koffietafel...). Kerst- en Nieuwjaarskaartjes hebben dat ook een beetje... Eigenlijk is het wel leuk, en 't is een stuk eenvoudiger geworden met diegenen die je kan bereiken via e-mail...maar ik moet eerlijk toegeven dat ik wat het effectief schrijven (met de pen) een beetje lui ben... Deze blog is onder andere een van de manieren om mezelf te dwingen om nog te schrijven. (En het schrijven bij te houden)

Nu en dan zie ik bij mensen die weinig schrijven dat ze effectief het schrijven verleren. Wellicht hoort dat allemaal bij het verouderingsproces, maar ik wil daar niet aan toe geven! Vandaar dat ik ook heel wat doe om mijn grijze cellen te trainen. Ik los kriswoordraadsels en sudoku's op, en dwing me zelf om dagelijks mijn blog te schrijven. En weet je wat echt gek is ? Veelal lukte ik er in de beste stukjes te schrijven op dagen dat ik echt geen inspiratie had. Ook dat bewijst dat het trainen op zich nuttig is en vruchten afwerpt.

Natuurlijk is ook het feit dat ik zoveel lees goed om bij te blijven, al hoewel ik mezelf er op betrap dat ik geen of weinig interesse heb voor de aktualiteit. Ook wat mijn werk betreft, de vakbond,moet ik met schaamrood op de kaken zeggen dat ik dat ook amper nog eens bekijk. Ik denk dat dit precies te maken heeft met mijn "luiheid"...en de diagnose is dan ook vlug gemaakt. Ik ben door mijn ziekte afgesneden van een heleboel dingen, en in wat me rest wil ik eigenlijk alleen nog genieten van wat er nog rest...en dat zal niet veel meer zijn, ik piep al, zeggen mijn kleindochters. Dus, zelfs dat stuk wat training is, doe ik ook in de afdelingen die ik graag doe...Ik doe bijvoorbeeld geen cryptogrammen, omdat ik dat niet graag doe...en ik doe liever zweedse dan gewone kruiswoordraadsels, omdat de opgave daar staat waar ik hem hebben moet...Ik ben lui ! Maar ik veeg er mijn dinges aan, er rest mij niet veel, dus wl ik genieten van dat stuk en voor de rest Basta ! (Eigenlijk moest hier een ondersteboven uitroepteken staan, maar ik weet niet hoe ik dat kan doen...)
Veel groetjes van uw luie dienaar,

tot de volgende ?

woensdag, januari 03, 2007

Maart

Volgens de wijsheid van Pepé van 't viswater te Wannegem zijn we nu de voorafspiegeling van 't weer van maart aan het beleven...' t ziet er maar betrokken uit voor 't begin van maart, maar 't regent nog altijd niet...Februari (gisteren) zal maar een ellendige maand zijn ! De eerste week goed weer, maar daarna, de rest van de maand strontweer !
Enfin, het is voorlopig de laatste keer dat ik er op terug kom... OP 13 of een van de volgende dagen van januari zal ik u allen (ongetwijfeld tot uw grote vreugde) de weersvoorspelling gven voor gans het jaar. Print dit uit, hang het naast uw verjaardagskalender in het wc, en zie of het klopt (Voor alle zekerheid, lijm het op een plankje, dat klopt beter)
Gisteren dacht mjn lieve zus al dat ik begon te missen toen ik van 't weer van februari bezig was... maar eigenlijk was ze gewoon de blog van 1 januari vereten, waarin ik de voorspellingswijze voorstelde... dus, neen, zus, ik ben nog niet malende... (Allee, toch niet op de door u gestelde manier...)

Gisteren is Bart met zijn gezin langsgekomen, om zijn nieuwjaar te wensen en zijn sleutels terug te halen. Ze hebben het in de ardennen beter gehad dan hier...Veel minder regen. Bart had ondertussen al wat gewerkt aan zijn kiekens/geitenkot, 't is voorlopig weer in orde. Hij zal zodra hij kan een versterking aanbrengen, zodat het niet meer kan voorvallen. (Hopelijk)
De kinderen lazen alletwee hunne nieuwjaarsbrief voor...voor Ewoud zal dit dus wellicht de laatste keer zijn...Volgend jaar zit hij in 't middelbaar. We worden oud ! Binnen 10, 12 korte jaartjes kunnen we misschien al weer aan de volgende generatie aan 't werken zijn...
Ik kreeg hier een nieuwjaars/huwelijks-bedankingskaartje...een heerlijke mix, vooral als je weet dat daar al nieuw leven op komst is...en een mooi kaartje was het ook nog! Alleen een klein foutje... Ik kan geen kaartje terugsturen...er is in geen velden of wegen een adres te vinden.. Maar geen nood, 't is de dochter van Luc, je weet wel met dat mooie kleed...en vermits Luc een vaste lezer is van mijne blog, zal hij ofwel: 1) zorgen dat ik binnen de kortste keren het adres heb, ofwel 2) zal hij mijn dankwoordje verbaal zelf gaan brengen aan zijn dochter...Of, misschien, heel misschien leest ze wel zelf mijne blog...en weet z 't dus al ...en dan verwacht ik haar e-mailadres wel eens hier ?

Gisteren vroeg een van mijn kleindochters mij of ik stuk was... Ik keek haar verbaasd aan, en ze knikte wijs...je piept opa...
Ik had ze beiden boven op mijn atelier uitgenodigd om hun kunstwerkjes in brooddeeg voor de eerste maal te vernissen, en stond achter hen toe te kijken...Staan is niet mijn favoriete houding,de pijn slaat dan vlug toe, en wellicht ademde ik wat zwaar daardoor...Bijna stuk !
Lief om het zo te stellen hé! En Anny zat dan nog te lachen toen ik het haar vertelde...

groetjes van de bijna-stukke -opa...
tot de volgende ?

dinsdag, januari 02, 2007

Bekomen ???

Ik zie hier nu en dan mensen voorbij komen sjokken...Hoewel het eigenlijk qua weer meevalt (februari wordt blijkbaar heel goed, althans al het begin...) zien ze er allemaal wat belabberd uit. Precies of ze zijn er niet helemaal bij...
Hého ! 't Is dinsdag ! Stop dat maandagochtend gezicht maar diep weg ! En vergeet niet, bij de meesten van al die vieze gezichten, moeten ze straks weer een beate glimach te voorschijn toveren om de baas en/of de collegae een zalig en gelukkig -kus - kus - kus -nieuwjaar te wensen. Bovendien wacht er bij velen een obligate aanwezigheid op de jaarlijks nieuwjaarsdrink. Terwijl ze nu alles behalve lust in drank hebben. Ze hebben last van een houten kop, de walen hebben daar veel minder last van, die hebben alleen une gueule de bois...Gek, bij ons is het altijd de hersenpan (haar ? pijn (dit vraagteken wijst op een seksistische bedenking die ik niet durf te schrijven...)) bij de walen hun muilement... Misschien krijg je zeer aan dat wat je meest gebruikt (Als je dit leest loop je gevaar als rascist beschouwd te worden !)Maar die theorie gaat niet op, ik heb nog nooit een bouwvakker ontmoet die pijn aan zijn handen had van 't drinken... Dus geen rascisme in deze blog ;;;oef !
Sjongesjonge...ik begin het jaar goed...rascisme, seksisme...enfin, 't vat geeft uit wat het in heeft zeggen ze...

Gisteren zijn we nog eens bij Bart aan huis geweest om de muizen, de kat, de vissen, de kippen en de geiten te voederen...Bleek dat één van de platen van het kippen/geitenhok losgewaaid was. Anny heeft het weer terug geduwd en er een stuk boom tegen "geschoord"...Hopelijk houdt het. We hebben dan 's avonds Bart opgebeld om hem te zeggen dat hij best bij klaren thuis zou zijn, om eventueel nog wat te kunnen arrangeren...Weet je wat gek was ? Toen Anny die dikke spil hout daar binnen in het hok geschoord gezet had, en zij weer bij mij stond, dan gingen alle geiten heel nieuwsgierig in het deurgat van hun hok staan kijken...Ze durfden precies niet goed naar binnen...er was een vreemd element opgedoken in hun woning...

Bij Els komt er een nieuw kindje in de klas... Daar is niets abnormaals aan, behalve dat het alleen russisch spreekt...en Els niet.
Gelukkig dat een kind in de peuterleeftijd heel makkelijk kan comminiceren zonder taal ! Ik herinner mij nog dat ons Veerle, toen zij die leeftijd had op de mailboat naar Dover rustig zat te spelen met engelse kindjes van haar leeftijd...en wij zaten verbluft te kijken dat ze op een of andere manier mekaar begrepen... Kindertaal is blijkbaar heel universeel ! 't Is maar met volwassen worden dat we verdommen en elkaar niet meer begrijpen...soms ondanks we dezelfde taal spreken...

Volgende week mag/moet ik alweer naar de pijnkliniek. Voor het eerst is de tussenliggende periode van 4 naar 7 weken gegroeid...Van mij mag het zo verder evolueren. Ik heb de indruk dat het een goede dokter is, die echt zijn best doet, maar 't is ook één van die dokters die helemaal niet openstaat voor andere geneeswijzen... Gek eigenlijk dat de meeste van onze dokters niet kunnen/willen geloven in andere denkwijzen dan die wijze die ze ooit ingelepeld kregen op de univ... Kijk, ik kan niet aannemen dat er niets zit in geneeswijzen die al véél langer meegaan dan de westerse denkwijze... Acupunctuur gaat al enkele duizenden jaren langer mee, en idem voor het Ajurvedah...Het kan toch niet dat ze al die eeuwen, al die mensen (veel meer dan in 't westen) alleen maar iets wijsgemaakt hebben ???
Bovendien was de "ziekteverzekering" van de Chinese keizers veel beter uitgewerkt dan de onze... Zijn artsen kregen alleen betaald als de keizer zich goed in zijn vel voelde... En als hij doodging, dan gingen de dokters mee... Als dokter zul je dan wel zorgen dat je de goede geneeswijze vindt...of niet soms ?
Mocht ik ooit een "geneeskundig centrum" vinden, waar ze met de drie grote (of met de vier als je homoeopathie ook meetelt) geneeswijzen je samen onderzoeken, en je helpen met wat ze bij ondervinding als best hebben ervaren... Maar ja, wij geven ook niet graag toe dat de anderen ook wel eens slim zijn, dokters ook niet...'t zal dus wel een droom blijven...
Misschien...heel misschien is er ooit een computerfreak die alle mogelijkheden heel bevattelijk naast elkaar weet te zetten, en er in slaagt de volmaakte cursus samen te stellen voor de volmaakte dokter... Hoop ...

Allee, nu dat we zien dat het begin van februari heel goed zal zijn, kunnen we gerust stoppen voor vandaag...tot de volgende ???

maandag, januari 01, 2007

duurwerk

sorry, vuurwerk...
Vannacht heb ik zowat drie kwartier liggen luisteren naar het geknal en gefluit...Gelukkig heb ik hier geen sirenes gehoord, maar volgens de radioberichten was het weer prijs...
Wie schiet er nu zijn zuurverdiende centen de lucht in ? Heel wat blijkbaar...

Gisterenavond zijn wij zoals gewoonlijk rond halfnegen in onze tram gekropen...Maar slapen was er niet bij...Toen ik eindelijk bijna in slaap viel, begon het weer te stormen e lag ik naar de wind te luisteren, en dan kwamen er de bommetjes... gelukkig nieuwjaar, dacht ik dan maar... Rond vier uur hoorde ik Anny opstaan om naar 't toilet te gaan..."Gelukkig Nieuwjaar !" "Gij ook hé, ventje !"... dan ben ik ook in slaap gevallen, eindelijk... Gelukkig heb ik boeken !

Anny is het raam van onze slaapkamer al weer gaan dichtdoen ! 't waait en 't regent, en ondanks de klapstand van het raam was het aan 't binnen regenen...Daarmee heb je ook het weerbericht !

En als we de theorie van Pepee van 't viswater te Wannegem mogen geloven, moeten we nu heel aandachtig het weer volgen van de eerste twaalf dagen van het jaar, dan hebben we grosso modo het weer voor de twaalf maanden van het ganse jaar ! Januari zal dus, alvast het begin ervan, nat zijn...de rest moeten we goed volgen... Neem jij ook nota ? Dan kunnen we misschien zelfs de meer plaatselijke voorspellingen doenvoor gans het jaar !!!
Er is wellicht geen enkele reden om deze voorspellingen beter of minder goed te maken dan die andere voorspellingen hé, en we hebben nog eens iets om te volgen...en ons mede onledig te houden. (En met zo'n lijf als dat van mij is er heel wat nodig om dat onedig te houden...of is het juist andersom ?)

Ik heb al een belleke gedaan naar tanteke, en gezgd dat ij in de loop van de week zullen langsgaan. Ze was blij met het telefoontje...erg hé ? Je gans de dag zitten te vervelen en dus te dubben...erg is dat !
Zorg er in godsnaam voor dat je veel interesses hebt, dat je nooit ofte nooit in zo'n situatie valt ! Ik herinner me ons pa, die graag ging vissen en een zijn postzegels werkte...Toen hij ziek werd kon hij die twee dingen al meteen niet meer doen! Gelukkig was hij ook een boekenwurm en keek hij graag tv...anders was er ook niets meer... Ik wil maar zeggen, zorg voor meerdere hobby's, en meerdere in de zin van meer lichaamsdelen die gebruikt worden, zodat als iets wegvalt, er nog wat rest om je bezig te houden !
Ik kan niet meer wandelen, niet meer lopen, maar vissen gaat voorlopig nog, en tekenen, en leen, en kruiswoordraadselen, en sudoku's en zo veel meer... Ik ben een gelukkig mens dank zij mijn vele interesses en vele hobby's ! Maar je hebt dat zelf in handen, dus werk er aan ! Voor het te laat is...
Ik herinner me vriend Sidoine Van Wijmeersch, een man die de rechtskundige dienst in Oudenaarde niet alleen als zijn werk beschouwde, maar ook als zijn alles... Sidoine ging op pensioen, en viel in een groot zwart gat...er was plots niets meer...
A.u.b. Zorg voor je toekomst, bouw je interesses uit !
En ik ben eens niet aan 't zagen, ik meen het meer dan ik kan zeggen ! Als je me niet gelooft, kijk dan eens rond je hoeveel mensen daar zitten te zitten, te wachten op de ultieme verlossing, te wachten op de dood...

Ik ga stoppen, ik hoop dat je dit nu bij eigen nieuwjaarsvoornemens hebt gezet, en dat je het ook doet ! Ik zou niet graag zien dat jij, van alle mensen, daar ook kwam zitten te zitten !

tot de volgende ?